Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookie μας.

Μήπως να ανοίξουμε σαμπάνιες για τα 1.666,15 εισιτήρια ανά αγώνα;
Editorial

Μήπως να ανοίξουμε σαμπάνιες για τα 1.666,15 εισιτήρια ανά αγώνα;

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την ΚΟΠ, στα 242 παιχνίδια που διεξήχθησαν στο πρωτάθλημα τη σεζόν που ολοκληρώθηκε διατέθηκαν συνολικά 403.207 εισιτήρια.

Κατά μέσο όρο, δηλαδή, διατέθηκαν 1.666,15 εισιτήρια ανά αγώνα. Βέβαια, υπήρχαν αρκετά παιχνίδια που έγιναν κεκλεισμένων των θυρών (με γυναικόπαιδα και συνταξιούχους δηλαδή), όπου η προσέλευση ήταν σαφώς μικρότερη, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί το νούμερο που ανακοινώθηκε επίσημα για τα εισιτήρια που «κόπηκαν» στο πρωτάθλημα.

Η εικόνα που προκύπτει από τα επίσημα νούμερα είναι ότι δεν πάνε στο γήπεδο σε κάθε αγώνα ούτε 1.700 οπαδοί! Μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι με την εικόνα αυτή; Οι ομάδες είναι ικανοποιημένες με την εικόνα των γηπέδων; Η Ομοσπονδία είναι ικανοποιημένη με τους αριθμούς που δημοσιοποίησε, όπως κάνει κάθε χρόνο τέτοια εποχή;

Δεν ενδιαφέρεται ο κόσμος πλέον για το ποδόσφαιρο; Ασφαλώς και ενδιαφέρεται. Μία βόλτα στις καφετέριες την ώρα των αγώνων αρκεί για να το διαπιστώσεις κανείς, για να μην αναφέρουμε την αγωνία π.χ. των φιλάθλων για τις μεταγραφές ή την κριτική που ασκούν στις ομάδες τους από τα social media.

Οι φίλαθλοι δεν έχουν πάψει να αγαπούν τις ομάδες που υποστηρίζουν. Αλλά έχουν πάψει –πολλοί- να τις υποστηρίζουν από το γήπεδο. Γιατί; Είναι τα επεισόδια; Είναι τα ακριβά εισιτήρια (ειδικά αν οι τιμές συγκριθούν με το θέαμα που βλέπεις κανείς στον αγωνιστικό χώρο); Είναι η καχυποψία για τη διαιτησία; Το βέβαιο είναι πως ο κόσμος απομακρύνεται από τα γήπεδα και οι αριθμοί που ανακοίνωσε η ΚΟΠ απλά πιστοποιούν αυτό το πρόβλημα.

Κάθε χρόνο λιγότερα
Τα 403.207 εισιτήρια που διατέθηκαν στο περασμένο πρωτάθλημα είναι λιγότερα από τα 460.105 που είχαν διατεθεί ένα χρόνο πριν (το 2015-16), είναι λιγότερα από τα 411.454 εισιτήρια της σεζόν 2014-15 (σε πρωτάθλημα 12 και όχι 14 ομάδων τότε), είναι λιγότερα από τα 475.989 εισιτήρια της σεζόν 2013-14, είναι λιγότερα από τα 504.523 εισιτήρια της σεζόν 2012-13.

Η διπλή ανάγνωση για την πρωτιά του ΑΠΟΕΛ
Ο ΑΠΟΕΛ πανηγύρισε διαδικτυακά την πρωτιά που είχε και αυτή τη σεζόν στα εισιτήρια, πρωτιά μάλιστα που πήρε με χαρακτηριστική διαφορά από τη δεύτερη Ομόνοια. Και είναι λογικό να το «διαφημίζει», αφού είναι μία πρωτιά που επαναλαμβάνεται. Αυτά για τη… βιτρίνα. Για το μήνυμα που θέλει να περάσει και στον δικό του κόσμο και στους αντιπάλους.

Γιατί ικανοποιημένος δεν είναι (και δεν πρέπει να είναι) ούτε ο πρωταθλητής. Και δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος με τα 120.587 εισιτήρια που διέθεσε σε 18 εντός έδρας παιχνίδια: κατά μέσο όρο είχε 6.699 φιλάθλους ανά αγώνα σε μία σεζόν που ανακοίνωσε πως είχε σχεδόν 8.000 διαρκείας. Δικαιολογημένα η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ περιμένει μεγαλύτερη ανταπόκριση από τον κόσμο μετά από πέντε διαδοχικά πρωταθλήματα και μετά τις ευρωπαϊκές επιτυχίες που έχει η ομάδα.

Λιγότερα στο «ΑΕΚ Αρένα»!
Στο νέο της γήπεδο η ΑΕΚ διέθεσε λιγότερα εισιτήρια σε σχέση με την τελευταία σεζόν που αγωνίστηκε στο ΓΣΖ! Το 2015-16 είχε 29.107 εισιτήρια και αυτή τη χρονιά στο «ΑΕΚ Αρένα» (το οποίο χρησιμοποιήσει μετά το παιχνίδι με τον Άρη την έβδομη αγωνιστική) διέθεσε 24.451. Μείωση κατά 4.656 εισιτήρια!

Αύξηση μόνο η ΑΕΛ
Η Ομόνοια ήταν και πάλι δεύτερη στα εισιτήρια. Αν και έχει μείνει πολλά χρόνια χωρίς τίτλο, ο κόσμος της δεν την εγκαταλείπει. Βέβαια αυτή τη σεζόν υπήρχε πολύ μεγάλη πτώση σε σχέση με την περασμένη, αν και είναι γεγονός ότι είχε και πολλά ματς κεκλεισμένων των θυρών.

Από τις 11 ομάδες που αγωνίστηκαν και τις δύο τελευταίες σεζόν στην πρώτη κατηγορία και μπορεί να γίνει σύγκριση, μόνο η ΑΕΛ είχε αύξηση των εισιτηρίων και μάλιστα σημαντική. Ήταν αναμενόμενη, αφού πρόπερσι η απογοητευτική χρονιά της είχε αντίκτυπο και στην κερκίδα, αλλά ακόμη κι έτσι δεν παραγνωρίζεται το γεγονός ότι ήταν η μοναδική ομάδα που κατέγραψε αύξηση, κατά 22.000 εισιτήρια.

Μείωση είχε και ο Απόλλωνας παρά τη σταθερά ανοδική του πορεία και το back2back στο Κύπελλο, μείωση είχε και η Ανόρθωση, αλλά αυτή κρίνεται φυσιολογική βάσει της εικόνας της ομάδας, ειδικά στο πρώτο μισό της σεζόν.

Η σύγκριση των εισιτηρίων τα δύο τελευταία χρόνια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ