Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookie μας.
Πολιτισμός ή πικάρισμα;
Editorial

Πολιτισμός ή πικάρισμα;

Από τα μη συγχαρητήρια στον πρωταθλητή ΑΠΟΕΛ στα μπράβο στον Κυπελλούχο Απόλλωνα και στις ευχές στην εορτάζουσα Ομόνοια. Πολιτισμός ή πικάρισμα;

 

Μετά την ανταλλαγή μηνυμάτων (ενίοτε όχι και πολύ κόσμιων) μέσω των social media μεταξύ των ομάδων μετά από τα ντέρμπι του πρωταθλήματος περάσαμε στην εποχή των συγχαρητήριων και ευχετήριων μεταξύ τους μηνυμάτων.

Ο Κυπελλούχος Απόλλωνας έλαβε αρκετά συγχαρητήρια από άλλες ομάδες, προκαλώντας την απορία του πρωταθλητή ΑΠΟΕΛ που δεν έλαβε συγχαρητήρια από κανέναν (όχι μόνο για τον τίτλο, αλλά και για την πρόκριση στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ που σε κάθε περίπτωση δεν συμβαίνει και κάθε μέρα σε κυπριακή ομάδα), αλλά αντίθετα έσπευσε να συγχαρεί τους Ευρωπαίους και τον πρώτο σκόρερ Ματ Νταρμπισάιρ. 

Μετά τα μπράβο ήρθαν οι ευχές αντιπάλων στην Ομόνοια για τα γενέθλιά της. Και κάπου εκεί, ο ΑΠΟΕΛ είπε το δικό του «ευχαριστώ» σε μεγάλες ξένες ομάδες που τον συνεχάρησαν για να την… πει στους εγχώριους αντιπάλους του. 

Ήρθε ο πολιτισμός και στην Κύπρο και βλέπουμε ξαφνικά συγχαρητήρια και ευχές σε αντιπάλους ή πρόκειται απλά για πικάρισμα στον ΑΠΟΕΛ, τον οποίο δεν συνεχάρη ουδείς; Αφήνουμε την απάντηση στην κρίση του καθενός… Δεν είναι και δύσκολη δα… 

Από μία άποψη, ακόμη και ως πικάρισμα πάντως είναι μία πρόοδος να βλέπουμε αλληλοσυχαρήκια. Μέχρι πρότινος νομίζαμε ότι το twitter και το facebook οι ομάδες το χρησιμοποιούν για να κατηγορήσουν τους αντιπάλους τους και τους ρεφ μετά από κάποιο ντέρμπι, και μάλιστα με εκφράσεις που συνήθως χρησιμοποιούν οι οπαδοί στις μεταξύ τους συζητήσεις. Υπό αυτή την έννοια, είναι μία πρόοδος να βλέπουμε αυτή την επίδειξη πολιτισμού, έστω κι αν δεν κατευθύνεται προς όλες τις πλευρές. 

Βέβαια έχουμε δρόμο ακόμη να διαβούμε μέχρι να φτάσουμε στο σημείο της Ισπανίας, όπου η Μπαρσελόνα δίνει συγχαρητήρια στην Ρεάλ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, λεπτά μετά τη λήξη του πρωταθλήματος (σ.σ.: εκεί κι αν υπάρχει μίσος), στο σημείο της Αγγλίας όπου στο ενός λεπτού σιγή στον τελικό του Κυπέλλου δεν ακούστηκε κιχ από 100.000 φιλάθλους (σ.σ.: εδώ πάλι τα περισσότερα ντέρμπι γίνονται μεταξύ συγγενών και φίλων και sold out δεν υπάρχει στον τελικό του Κυπέλλου, όπου ήταν φιναλίστ δύο άκρως εμπορικές ομάδες και βέβαια δεν τίθεται θέμα για το τι γίνεται όποτε πρέπει να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή) ή στο σημείο ενός τελικού Τσάμπιονς Λιγκ όπου η πληγωμένη Γιουβέντους έμεινε στον αγωνιστικό χώρο στην απονομή του τροπαίου στην Ρεάλ, όπως άλλωστε συμβαίνει παντού στην πολιτισμένη Ευρώπη (σ.σ.: εδώ πάλι έγινε θέμα ο Στάθης Αλωνεύτης που συνεχάρη τον Απόλλωνα για το Κύπελλο και ήταν τόσο σπάνιο που τον ευχαρίστησε δημόσια η ομάδα της Λεμεσού).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ