Κώστας Σχίζας: «Μια μέρα θα πω την αλήθεια»

Stoiximan: Παίξε με 100€ bonus, Αγώνες με 0% γκανιότα καθημερινα, Πριμ στο παρολί, Κορυφαίες αναμετρήσεις σε live streaming

Ο γιατρός Κώστας Σχίζας είναι καλεσμένος στην εκπομπή «Όλα Μάλε» και σε ερώτηση για τις θλάσεις που είχε το ΑΠΟΕΛ όταν ήταν γιατρός αλλά και την απόφαση που του ανακοινώθηκε να φύγει, απάντησε:

 

Για τις αναφορές που γίνονταν όταν ήταν γιατρός του ΑΠΟΕΛ ότι υπήρχαν θλάσεις:

«Εκείνη την εποχή υπήρχε ένασ σάιτ που κατηγορούσε συνέχεια την ιατρική ομάδα του ΑΠΟΕΛ με απώτερο σκοπό να φύγει ο γιατρός Σχίζα. Δεν θέλω να συνεχίσω και να ανοίξω αυτό το κεφάλαιο».

Για την απόφαση που πάρθηκε να φύγει από το ΑΠΟΕΛ:

«Μου στοίχισε σε μεγάλο βαθμό, με πικραίνει και ακόμη το κρατάω. Δεν το πίστευα, άνθρωπος μετά από τόσα χρόνια στο ΑΠΟΕΛ να μου ανακοινωθεί σε μια νύχτα πως αποχωρώ. Να ξέρει κάτι ο κόσμος. Μια μέρα θα πω την πραγματική αλήθεια».

Για τα 60 παιχνίδια που έδωσε το ΑΠΟΕΛ τη φετινή σεζόν:

«Δεν είναι η πρώτη φορά που το ΑΠΟΕΛ που δίνει πάνω από 50 παιχνίδια. Χρησιμοποίησε όμως 28 παίκτες. Έκανε ένα μεγάλο rotation και άντεξε. Το rotation είναι το πιο σημαντικό και η προετοιμασία του καλοκαιριού. Όταν έχεις καλή προπόνηση, η χρονιά πάει καλύτερα. Έχει αλλάξει και το ποδόσφαιρο, 90 λεπτά δεν σταματάει ένας παίκτης. Στα πολλά παιχνίδια επέρχεται κόπωση ψυχική και σωματική. Το ότι δικαιούτε μια ομάδα να κάνει θλάση, δικαιούτε. Δεν έχει ομάδα που δεν έχει θλάσεις. Είναι και μυϊκή κατασκευή του καθενός. Ο Νούνο Μοράις δηλαδή δεν έχει. Τα πιο σημαντικά είναι η καλή συντήρηση, η αθλητική διατροφολόγος, στο ΑΠΟΕΛ είναι η Νικολέττα Μιχαϊλίδου και η προετοιμασία με το rotation».

Για τις αναφορές που γίνονταν όταν ήταν γιατρός του ΑΠΟΕΛ ότι υπήρχαν θλάσεις:

«Εκείνη την εποχή υπήρχε ένασ σάιτ που κατηγορούσε συνέχεια την ιατρική ομάδα του ΑΠΟΕΛ με απώτερο σκοπό να φύγει ο γιατρός Σχίζα. Δεν θέλω να συνεχίσω και να ανοίξω αυτό το κεφάλαιο».

Για την απόφαση που πάρθηκε να φύγει από το ΑΠΟΕΛ:

«Μου στοίχισε σε μεγάλο βαθμό, με πικραίνει και ακόμη το κρατάω. Δεν το πίστευα, άνθρωπος μετά από τόσα χρόνια στο ΑΠΟΕΛ να μου ανακοινωθεί σε μια νύχτα πως αποχωρώ. Να ξέρει κάτι ο κόσμος. Μια μέρα θα πω την πραγματική αλήθεια».

Για το αν περίμενε το ΑΠΟΕΛ να έχει αυτή την παρουσία τα τελευταία χρόνια:

«Από το 1983 που ξεκίνησε στο ΑΠΟΕΛ κανείς δεν μπορούσ ενα φανταστεί ότι μια κυπριακή ομάδα θα προχωρήσει στην Ευρώπη. Όταν ήρθε ο Γκέραντ και μετά, το ΑΠΟΕΛ φαινόταν ότι ξεχώριζε. Είχα πει σε παλαιότερη μου συνέντευξη ότι το ΑΠΟΕΛ σκέφτεται διαφορετικά και θα τα πάει περίφημα. Ήρθε ο Γιοβάνοβιτς μετά και ξεκίνησαν οι μεγάλες πορείες. Το ΑΠΟΕΛ έχει την νοοτροπία και την τεχνογνωσία».

Για το αν μπορεί να διατηρήσει τη δυναμική του το ΑΠΟΕΛ:

«Για το ΑΠΟΕΛ είναι πιο εύκολο από τις υπόλοιπες ομάδες να μπει στους ομίλους. Πρέπει όμως η διοίκηση να είναι προσεχτική, γιατί αν γίνει η στραβή, θα γίνει για τα καλά. Πιστεύω όμως ότι το ΑΠΟΕΛ με σωστή οργάνωση και αν έρθουν παίκτες βαρόμετρα, μπορεί να συνεχίσει. Κάποια παίκτες ξεχώριζαν, όπως για παράδειγμα ο Ντε Βινσέντι και ο Καρλάο. Χρειάζονται παίκτες που κάνουν την διαφορά».

Για τις δυσάρεστες στιγμές που έζησε στο ΑΠΟΕΛ:

«Ποιος ξεχνά το 1995-96, μετά από ένα νταμπλ, έγιναν 5-6 συνελεύσεις για να βρεθεί πρόεδρος. Το συμβούλιο προσπαθούσε να κάνει Γενικές Συνελεύσεις για να συνεχίσει η ομάδα. Θυμάμαι και πιο παλιά τους μαύρους Νοέμβρηδες. Με τον τότε προπονητή τον Κάσιντι όταν έφυγε και γυρεύαμε προπονητή. Είχαν έρθει οι οπαδοί στον Αρχάγγελο να τον κάψουν. Το 1999 με τους επιδότες που ήρθαν και εγώ με άλλους 2-3 σταθήκαμε μπροστά. Ήρθαν να πάρουν τα κύπελλα και τους έλεγα να πάρουν τις καρέκλες. Τους είπα πως δεν θα περάσουν μέσα. Μέχρι που βρέθηκε ο μακαρίτης Πάλμας και πλήρωσε τα χρέη. Ευτυχώς τα κύπελλα κρατήθηκαν. Έχω βρει κύπελλα που είναι κειμέλια, θα τα δούμε αύριο στο Μουσείο. Βρέθηκε κύπελλο ιστορικότατο».

Για το Μουσείο ΑΠΟΕΛ:

«Συνεχίζονται τα έργα, ο πρώτος όροφος είναι έτοιμος. Είναι με εθελοντική δουλειά από φίλους του ΑΠΟΕΛ. Δεν είναι και λίγο πράγμα να καθαρίζεις 800 κύπελλα».

Για το πρωτάθλημα του 2014 και τις αναφορές πως πήρε το πρωτάθλημα ο γιατρός Σχίζας:

«Για την φάση με τον Κακά, έσπασε το γυαλί. Άνοιξε τρύπα στον πάγκο και τα θραύσματα πήγαν στο κεφάλι του και άνοιξε τρύπα. Έτρεχε άιμα, με ρώτησαν αν μπορεί να συνεχίσει και τους είπα όχι, δεν μπορεί να συνεχίσει, πρέπει να πάει στο Νοσοκομείο. Το αίμα ανάβλυζε, δεν σταματούσε. Αντί να πιάσουμε αυτόν που το έκανε, έφταιγε ο γιατρός Σχίζας. Την δουλειά μου έκανα. Εγώ σκέφτηκα την υγεία του παίκτη, τίποτα άλλο, όχι πως θα ευνοηθεί το ΑΠΟΕΛ».

Για το αν υπήρχε τρύπα στο πάγκο από πριν:

«Το 2003-04 έριξε κροτίδα στο πάγκο και άνοιξε τρύπα. Από το 2003-04 και μετά, όποτα πηγαίναμε στο Τσίρειο, έβαζα το χέρι μου πάνω στο πάγκο και δεν υπήρχε τρύπα. Έχουν γνώση οι φύλακες, ξέραμε ότι μπορεί να συμβεί κάτι».

Για τα όσα είχαν ακουστεί ότι νταπάρονται παίκτες του ΑΠΟΕΛ:

«Το 2009 έλεγαν ότι το ΑΠΟΕΛ ντοπάρετε. Το συμβούλιο μου στάθηκε αλλά έπρεπε να είναι πιο δυνατό. Ποτέ δεν υπήρχε ντοπάρισμα στο ΑΠΟΕΛ. Ο μόνος που έπαθε έμφραγμα ήταν ο Κόντης που ήταν αθύρωμα, που μπορεί να το είχε και 20 χρόνια πριν. Σε μια λύπη του μπορεί να εκραγεί αυτό και να έχεις τα χειρότερα. Με σύνδεσαν τον Μάριο Ηλία. Είχε τα δικά του προβλήματα, τον πήραμε στο Νοσοκομείο, του έκαναν καρδιογράφημα και τον φέραμε πίσω. Ο Πίντο είχε μια απλή ταχυκαρδία γιατί είχε πίει γάλα πριν το παιχνίδι. Ο Σατσιάς πήγε Νοσοκομείο γιατί έκανε ένα τσεκ απ. Γίνονται συνεχώς ελέγχοι. Η κυπριακή αρχή αντιτόπινγκ έρχεται συνέχεια στον Αρχάγγελο. Την τότε εποχή είχαμε 130 ελέγχους. Έρχονταν και οι ελέγχοι και από την ΟΥΕΦΑ, ποτέ δεν βρέθηκε τίποτα. Ποτέ δεν ντοπαρίστηκε παίκτης του ΑΠΟΕΛ. Για τον Μποαβεντούρα, είχε την ίδιο πρόβλημα που είχε και ο πατέρας του, με τις αρτηρίες. Έχω δηλώσεις του Μποαβεντούρα. Έκανε ένα σπασμό ο μυς και εγκλώβιζε μέσα το αγγείο και είναι σαν το έμφραγμα. Στην Κύπρο η ημιμάθεια δημιουργεί προβλήματα. Όταν δεν γνωρίζεις κάτι, καλύτερα να μην λες τίποτα. Να πω και για τα χαμένα ούρα. Ας ψάξουν να δουν τι έγινε την τότε εποχή. Ας ψάξει η Αστυνομία να βρει τι έγινε την τότε εποχή. Ξέρω τι έγινε αλλά δεν μπορώ να πω».

Για την συμβουλή του στους αθλητές για τα συμπληρώματα:

«Με παίκτες του ΑΠΟΕΛ που έπαιρναν συμπληρώματα που δεν τα ήξερα, θύμωνα. Όλοι οι αθλητές που χρησιμοποιούν σκεύασμα, πρέπει να ελέγχουν. Ίσως είναι μολυσμένα. Υπάρχουν εταιρεία ςγια παράδειγμα στην Αμερική που υπάρχουν αυτά τα σκευάσματα. Στην Κύπρο βρήκαν ένα υπόγειο που κατασκεύαζε συμπληρώματα. Ανέφερε ότι μέσα στο μαγνήσιο βρέθηκε αναβολική ουσία. Προσοχή σε όλους».

Για τον Γιάννο Ιωάννου:

«Έβαλε τα καλύτερα του γκολ. Μπορεί να έχεις μυνίσκο αλλά να συνεχίσεις. Για τον Γιάννο βρήκαμε το ιστορικό των τρυαματισμών του. Έπαιξε πολλά παιχνίδια με τραυματισμούς. Μπορεί να τον έβλεπες να αποκρούει στην άμυνα και να πηγαίνει στα αντίπαλα καρέ και να βάζει σχεδόν γκολ».

Για τον Χατζηλούκα:

«Βρέθηκε ότι είχε μεγάλη καρδία και μας είπε πως δεν μπορούσε να παίξει.Το διάφραγμα ήτνα μεγαλύτερο, πήγε και στην Αμερική αλλά ότνα ήρθε πίσω έπαιξε ξανά γιατί μειώθηκε το πρόβλημα».

Για την πορεία του στο ΑΠΟΕΛ:

«Ξεκίνησα το 1964-65 με πετόσφαιρα, καλαθόσφαιρα, το 1967 επειδή ήμουν γρήγορος μου είπαν ότι με θέλει ο μακαρίτης ο Σκαρπάρης  και μου είπε να πάω στο ποδόσφαιρο. Του είπα ότι αγαπώ το ποδόσφαιρο αλλά θέλω να παίζω καλαθόσφαιρα και πετόσφαιρα με τους φίλους μου. Παίζαμε μέσα στις αλάνες. Κάποια χρονιά έπαιξα στην Ελλάδα, στον αθλητικό όμιλο Αμπελοκήπων. Μου είχε πει ο Αντώνης Παπαδόπουλος να πάω στην Ανόρθωση αλλά του είπα ότι θέλω να συνεχίσω να τιμώ τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ και συνέχισα να παίζω».

Για τους τραυματισμούς:

«Η διάγνωση γινόταν, δεν υπάρχει θέμα να μην βρεις τον τρυαματισμό. Εξαρτάει όμως και από τον σωματότυπο του καθενός. Δεν θυμάμαι ποτέ να έγινε λάθος διάγνωση».

Για τον Βινίσιους:

«Όταν ο Βινίσιους  τραυματίστηκε με τον Εθνικό, είπα ότι είναι σοβαρό το διάστρεμμα του, ίσως και δεύτερου βαθμού. Ήθελε να πάει Πορτογαλία επειδή ήταν Χριστούγεννα. Εγώ δεν ήθελα να πάω. Πήγε έκανε εξετάσεις και έδειξαν ρήξη συνδέσμων. Την ίδια διάγνωση κάναμε και εμείς. Ξέραμε εμείς ότι ήταν διάστρρεμμα, τι τους αγίζει δηλαδή αν είναι μικρός ή μεγάλος ο σύνδεσμος; Το θέμα είναι πως θέλει δύο μήνες να επανέλθει. Όταν λέμε διάστρεμμα δευτέρου βαθμού εξυπακούεται ρήξη συνδέσμων.Ο Βινίσιους μας είπε ότι ήταν καλά και το είπαμε και στον Φινκ. Εμείς είπαμε να κάνει την θεραπεία του, βιαζόνταν να παίξει ο Βινίσιους. Έγραφαν τότε ότι η ιατρική ομάδα του ΑΠΟΕΛ είναι εγκληματικά τα όσα κάνει. Ο καθένας πρέπει να παίζει τον ρόλο του. Είμαστε εγκληματίες;».

Για τον Κώστα Μαλέκκο:

«Δεν έχω δει αρκετούς παίκτες να χειρίζονται τόσο ωραία την μπάλα όπως τον Μαλέκκο».

Για το αν διαφώνησε ποτέ με προπονητή φυσικής κατάστασης:

«Είναι οι παίκτες που θα φωνάξουν αν είναι καλό το πρόγραμμα τους. Δεν είναι ρόλος του γιατρού, αλλά βλέπω τι γίνεται. Έβλεπα ότι κάποια πράγματα μπορεί να μην γίνονται σωστά. Το πιο σημαντικό όμως είναι οι παίκτες, αυτοί θα κρίνουν».

ΟΛΑ ΜΑΛΕ ΣΤΟΝ SUPER SPORTS FM 104.0

Κώστας Σχίζας: «Μια μέρα θα πω την αλήθεια»
Άθως Χρυσοστόμου: «Πιστεύω ότι κάποιοι με χρησιμοποιήσαν»
Νίκκι Παπαβασιλείου: «Είναι τιμή μου να εκπροσωπώ τη χώρα μου στο εξωτερικό»
 Ολόκληρη η συνέντευξη του Σάββα Κωνσταντίνου στο «Όλα Μάλε»
Η συνέντευξη του Ανδρέα Ανδρονίκου στο «ΟΛΑ ΜΑΛΕ»
Λιάσος Λουκά: «Έκλαψα ξανά όταν πήγε και η Νέα Σαλαμίνα διαβάθμιση»   
Ολόκληρη η συνέντευξη του Ανδρέα Μακρή στην εκπομπή ΟΛΑ ΜΑΛΕ  
Η συνέντευξη του Βέσκο Μιχαήλοβιτς στο «Όλα Μάλε»
Αποκαλύψεις από Διαμαντή και Κυριάκου
Αντώνης Κέζος: «Για να πετύχεις πρέπει να είσαι πιο μπροστά από την εποχή σου»
Αδέρφια Τάκης και Νίκος Μαυρή: «Πάνω από όλα είναι το χρήμα»
Ολόκληρη η συνέντευξη του Μάριου Ηλία στο «Όλα Μάλε»
Κλήμης Αλεξάνδρου: «Όταν δεν κάνεις κριτική σημαίνει είσαι αμέτοχος»
Σ.Κασκαούνιας:«Που ξανακούστηκε η Ομόνοια να είναι 5η;»
Ολόκληρη η συνέντευξη του Χρίστου Γερμανού στο «Όλα Μάλε»

Ολόκληρη η εκπομπή ΟΛΑ ΜΑΛΕ με καλεσμένο τον Δημήτρη Ιωάννου 
«Αν οι διαιτητές έλεγαν αλήθειες πολλά τρόπαια θα άλλαζαν χέρια».
Η συνέντευξη του Κώστα Σεραφείμ στο «ΟΛΑ ΜΑΛΕ»
Άγγελος Τσολάκης: «Εξαιρετική η δουλειά που κάνει ο Σωφρόνης»
«Το ΑΠΟΕΛ ευνοείται αλλά δεν το έχει ανάγκη, η Ομόνοια δεν με πείθει»

BET ON ALFA: Παίξε online και πάρε Bonus 100% με την πρώτη κατάθεση μέχρι 100 Ευρώ