Έτσι βλέπουν τον τελικό Κρίστιανσεν και Αυγουστή

Seri: Κατέβασε την εφαρμογή, κάνε το απόλυτο σερί και διεκδίκησε εώς και 100.000€ κάθε μήνα εντελώς δωρεάν! (Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις)

Τόμας Κρίστιανσεν  και Σοφρώνης Αυγουστή δεν είχαν ξανά την εμπειρία του τελικού ως προπονητές. Και για τους δύο, ο σημερινός τελικός είναι ο πρώτος από τον πάγκο και το γεγονός αυτό προσθέτει ακόμη μια ιδιαιτερότητα στη σημερινή αναμέτρηση.

Οι δύο προπονητές μίλησαν στο επίσημο πρόγραμμα αγώνα του τελικού που εκδόθηκε από την ΚΟΠ και όσα είπαν, έχουν το δικό τους ενδιαφέρον. 

Αναλυτικά, όσα δημοσιεύτηκαν στη σελίδα των προπονητών στο πρόγραμμα αγώνα του τελικού:

Τόμας Κρίστιανσεν (προπονητής ΑΠΟΕΛ)

«Να προσθέσουμε επιτυχία στην ιστορία της ομάδας μας»

Ο τελικός Κυπέλλου Coca – Cola θα είναι ο πρώτος στην προπονητική καριέρα του Τόμας Κρίστιανσεν. Ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ, στον πρώτο του χρόνο στην ομάδα, έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει και αυτό τον τίτλο, οδηγώντας την ομάδα του στην επιτυχία.

Μιλώντας στο επίσημο περιοδικού του τελικού Κυπέλλου Coca – Cola, ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ περιμένει ένα ισορροπημένο τελικό και θεωρεί ότι όποια ομάδα σκοράρει πρώτη, θα έχει περισσότερες πιθανότητες για επιτυχία.

-Στην πρώτη σας χρονιά στο ΑΠΟΕΛ, έχετε την ευκαιρία να κλείσετε μια ήδη επιτυχημένη χρονιά με την κατάκτηση του Κυπέλλου Coca – Cola. Ποια τα συναισθήματα σας;

«Είναι ο πρώτος μου τελικός ως προπονητής έτσι είμαι πολύ χαρούμενος που η ομάδα μου τα έχει καταφέρει. Δύο φορές με την ΑΕΚ είχα φθάσει μέχρι τα ημιτελικά. Είναι κάτι που ήθελα να ζήσω ως προπονητής και με τον ΑΠΟΕΛ θα έχω αυτή την ευκαιρία»

-Γνωρίζετε πολύ καλά την ιστορία της ομάδας σας και τους τίτλους που έχει κατακτήσει. Αυτή η πλούσια ιστορία, δημιουργεί μεγαλύτερη πίεση στον τελικό για κατάκτηση του Κυπέλλου; 

«Δεν σκέφτομαι την πίεση. Είμαστε ο ΑΠΟΕΛ και το μόνο που σκεφτόμαστε σε κάθε αγώνα είναι πώς να κερδίσουμε και να προσθέσουμε επιτυχία στην ιστορία της ομάδας μας. Ξέρουμε τι θέλουμε να πετύχουμε, έχουμε προετοιμαστεί για αυτό και θα παλέψουμε για να το καταφέρουμε».

-Ποια είναι η άποψη σας για την ομάδα του Απόλλωνα με την οποία θα παίξετε στον τελικό;

«Είναι μια δυνατή ομάδα με καλούς παίκτες σε όλες τις γραμμές. Έχουν δείξει ότι αντιλαμβάνονται το τι τους ζητά ο προπονητής τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο και αυτό αποδεικνύεται μέσα από την καλή τους τακτική ως ομάδα».

-Ποια είναι τα στοιχεία που καθορίζουν το νικητή σε τέτοιες αναμετρήσεις;

«Είναι σημαντικό να σκοράρεις πρώτος. Σου δίνει την δυνατότητα να ελέγχεις μετά πιο εύκολα τον αγώνα αν και σε ένα τελικό ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις πως θα εξελιχθεί. Το ζευγάρι του τελικού είναι δύο ισοζυγισμένες ομάδες και όλα θα κριθούν στις λεπτομέρειες».

-Ο τελικός θα γίνει σε γεμάτο γήπεδο. Το δικό σας μήνυμα προς τον κόσμο.

«Θέλω να ευχηθώ για ένα καλό τελικό. Με θέαμα για τον κόσμο και καλή ποιότητα στον αγωνιστικό χώρο. Έτσι πρέπει να είναι ο τελικός αφού είναι και το τελευταίο παιχνίδι της ποδοσφαιρικής περιόδου. Και βεβαίως θέλω την ομάδα μου να είναι στην πλευρά του νικητή».

Σοφρώνης Αυγουστή (προπονητής Απόλλωνα)

«Οι μεγάλες ομάδες υπάρχουν για τέτοιους αγώνες»

Ο Σοφρώνης Αυγουστή έχει τη δική του ιστορία στον Απόλλωνα. Γέννημα θρέμμα της ομάδας της Λεμεσού, πανηγύρισε τίτλους ως τερματοφύλακας και ως προπονητής της ομάδας Νέων του Απόλλωνα και τώρα, έχει την ευκαιρία, λίγους μήνες μετά που ανέλαβε πρώτος προπονητής να διεκδικεί το Κύπελλο Coca – Cola στο μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Μιλώντας στο επίσημο περιοδικό του τελικού, ο κ. Αυγουστή τονίζει μεταξύ άλλων πως Απόλλων και ΑΠΟΕΛ έχουν μοιρασμένες πιθανότητες για κατάκτηση του τροπαίου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή του Απόλλωνα:

-Στην πρώτη σας χρονιά ως πρώτος προπονητής του Απόλλωνα , έχετε την ευκαιρία να είστε σε ένα τελικό Κυπέλλου. Ποια τα συναισθήματα σας;

«Αισθάνομαι περήφανος για τους ποδοσφαιριστές μου, τους συνεργάτες μου και γενικά για τον Απόλλωνα. Για μένα ο τελικός δεν διαφέρει σε συναισθήματα από οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι. Σε κάθε παιχνίδι ζητώ από τους ποδοσφαιριστές μου να τα δώσουν όλα με μοναδικό και αδιαπραγμάτευτο στόχο τη νίκη. Αυτό θα ζητήσω και στον αγώνα της 24ης Μαΐου»

-Γνωρίζετε πολύ καλά την ιστορία της ομάδας σας και τους τίτλους που έχει κατακτήσει. Τίτλους έχεις κατακτήσει και ως ποδοσφαιριστής της ομάδας. Αυτή η πλούσια ιστορία, δημιουργεί επιπλέον πίεση ενόψει τελικού;

«Όταν είσαι ο Απόλλωνας η πίεση είναι μέρος της καθημερινότητας. Για τέτοια παιχνίδια υπάρχουν οι μεγάλες ομάδες. Το ίδιο αισθανόμουν και ως ποδοσφαιριστής. Το να γράψεις μια ακόμη σελίδα στην ιστορία του συλλόγου είναι το μεγαλύτερο κίνητρο για τον οποιοδήποτε ασχολείται με το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό γενικότερα».

-Ποια είναι η άποψη σας για το ΑΠΟΕΛ με τον οποίο θα παίξετε στον τελικό;

«Πρόκειται για πολύ καλή ομάδα γαλουχημένη σε τέτοιου είδους παιχνίδια. Σίγουρα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με τις δυο ομάδες να έχουν μοιρασμένες πιθανότητες».

-Ποια είναι τα στοιχεία που καθορίζουν το νικητή σε τέτοιες αναμετρήσεις;

«Τέτοιοι μεγάλοι ομάδες κρίνονται από το πάθος, τη θέληση και την αυτοσυγκέντρωση».

-Ο τελικός θα γίνει σε γεμάτο γήπεδο. Το δικό σας μήνυμα προς τον κόσμο.

«Ο κόσμος ερχόμενος στο γήπεδο θα πρέπει να γνωρίζει εκ των προτέρων ότι ένας θα είναι ο νικητής. Αυτό το οποίο εύχομαι είναι να παρακολουθήσουμε ένα ωραίο αγώνα και στο τέλος να χειροκροτήσουμε το νικητή».