DRONE: Η επόμενη ημέρα στην Ομόνοια

Stoiximan: Παίξε με 100€ bonus, Αγώνες με 0% γκανιότα καθημερινα, Πριμ στο παρολί, Κορυφαίες αναμετρήσεις σε live streaming

Η στήλη «Drone» συνεχίζει να μελετά από ψηλά, να ξεψαχνίζει το παρελθόν και να αναλύει το παρόν. H διαδρομή συνεχίζεται με το «Ηλίας Πούλλος» όπου και επικεντρώνεται στην σύσταση της νέας Ομόνοιας και στην επόμενη μέρα του τριφυλλιού.

DRONE: Ο Ανδρέας Παντελή και το «ξήλωμα του πουλόβερ»

DRONE: Πότε θα πάρει η ΑΕΚ πρωτάθλημα;

DRONE: Δεν ταιριάζει η μιζέρια στην Εθνική

DRONE: Αλλαγή σκηνικού και αντιλήψεων στο κυπριακό ποδόσφαιρο

DRONE: Η επόμενη μέρα για την Ανόρθωση και τα κατάλληλα πρόσωπα

Για πρώτη φορά μετά από 15 ολόκληρα χρόνια το τριφύλλι έμεινε εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Η τελευταία φορά που έγινε κάτι παρόμοιο ήταν την περίοδο 2001-02 όταν και τερμάτισε 4η στον βαθμολογικό πίνακα και αποκλείστηκε από τα ημιτελικά του κυπέλλου.

Δικαίως διερωτάται κανείς πως η διαχρονικά λαοφιλέστερη ομάδα της Κύπρου, με τους μεγαλύτερους σε εύρος οικονομικούς πόρους κατάφερε να τερματίσει στην 5η θέση και να μείνει εκτός τελικού κυπέλλου.

Η στήλη δεν θα μπει στη διαδικασία να αναλύσει λόγους και αιτίες για το τι έφταιξε και τι πήγε λάθος στη φετινή Ομόνοια. Αυτό είναι κάτι που αφορά τη διοίκηση της ομάδας η οποία ήδη έχει προβεί σε απολογισμό, πήρε σημαντικές αποφάσεις και γύρισε σελίδα μπαίνοντας στα βαθιά του προγραμματισμού για την επόμενη σεζόν.

Αυτό που απασχολεί την στήλη είναι η επόμενη μέρα για την ομάδα της Λευκωσίας. Θα καταφέρει ο Πάμπος Χριστοδούλου να επαναφέρει το σύλλογο σε τροχιά πρωταθλητισμού; Μπορεί ο Αντώνης Τζιωνής να ανταγωνιστεί τους έμπειρους Πετρίδη, Κίρζη, Καραπατάκη, Παντελή και Σοφοκλέους στη διαχείριση των εξαγωνιστικών δεδομένων; Θα συνεχίσει ο κόσμος της Ομόνοιας να δέχεται παθητικά την αγωνιστική αστάθεια των τελευταίων ετών; Θα μπορέσουν οι ποδοσφαιριστές της να ανεβούν σύντομα στο επίπεδο ομάδων όπως ο ΑΠΟΕΛ, η ΑΕΚ και ο Απόλλωνας;

Όλα τα πιο πάνω πρόκειται να απασχολήσουν και το ποδοσφαιρικό κοινό, καθώς και τους αθλητικογράφους στο εγγύς μέλλον. Προσωπική άποψη αποτελεί ότι η αγωνιστική ανάκαμψη και η επάνοδος στα ψηλά για την Ομόνοια δεν θα είναι μέσω δύσβατου δρόμου.

Δύσβατο θα τον κάνει η εμμονή σε ποδοσφαιρικές νοοτροπίες του παρελθόντος, όπως πχ. η διακοπή αγώνων από τους φιλάθλους της όταν η ομάδα έχει ανάγκη ακριβώς το αντίθετο. Δύσβατο θα τον κάνουν οι πρακτικές αποπροσανατολισμού και η αποκέντρωση από τις πραγματικές αιτίες της αγωνιστικής κατρακύλας, όπως πχ. η άτοπη και άκαιρη σύγκρουση με τα ΜΜΕ. Δύσβατο θα τον κάνουν τα προσκολλήματα στο παρελθόν και η επανάληψη λαθών που στοίχισαν και δίχασαν το εσωτερικό μέτωπο της Ομόνοιας κατά τη διάρκεια, αλλά και στη μετά-Μιλτιάδη-Νεοφύτου εποχή.

Σε κάθε περίπτωση, το κυπριακό ποδόσφαιρο χρειάζεται μια δυνατή Ομόνοια. Χωρίς την Ομόνοια δυνατή δεν μπορεί ούτε το κυπριακό ποδόσφαιρο να είναι δυνατό.

Τάσος Θεοδώρου

BET ON ALFA: Παίξε online και πάρε Bonus 100% με την πρώτη κατάθεση μέχρι 100 Ευρώ