Η Γιουνάιτεντ ξόδεψε σε 3 χρόνια μεταγραφών περισσότερα απ’ ότι ο Αγιαξ σε 70
Αγγλία

Η Γιουνάιτεντ ξόδεψε σε 3 χρόνια μεταγραφών περισσότερα απ’ ότι ο Αγιαξ σε 70

Οι Κόκκινοι Διάβολοι έχουν πληρώσει από το 2014 πιο πολλά απ’ ό,τι ο Αίαντας από τον Β’ Παγκοσμιο Πόλεμο. Μόνο ο Πογκμπά ξεπερνάει μαζί τις 10 ακριβότερες κινήσεις των Ολλανδών.

Ραντεβού στη Στοκχόλμη με δύο διαφορετικές ποδοσφαιρικές λογικές. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι η πλούσια και ο Αγιαξ με την πιτσιρικαρία. Πιο χαρακτηριστικό της ευρύτερης διαφοράς φιλοσοφίας τους δεν υπάρχει από την μεταγραφική πολιτική τους. Η Γιουνάιτεντ χαρακτηριστικά έχει ξοδέψει μόνο από το 2014 έως τώρα κοντά στο μισό δισ. ευρώ (455 εκατ. λίρες), όσα δηλαδή δεν έχει ξοδέψει ο Αίαντας συνολικά από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο (379 εκατ. λίρες).

Ενδεικτικό είναι ότι μόνο η αγορά του Πολ Πογκμπά (89) κόστισε στους Κόκκινους Διάβολους 1,3 εκατ. λίρες περισσότερα απ’ ό,τι συγκεντρωτικά οι 10 πιο ακριβές αγορές των Ολλανδών (87,7). Για να μην μπούμε στη λογική των απολαβών, επειδή εκεί είναι που θα χαθεί οριστικά η μπάλα. Οι μικροί του Αγιαξ βέβαια μπορούν κάλλιστα να αποδείξουν στο γήπεδο ότι μπάλα δεν παίζουν μόνο τα χρήματα…

* Ο Νίκος Μαχλάς παραμένει η 4η ακριβότερη αγορά όλων των εποχών για τον Αγιαξ!

 

Πηγή:Gazzetta.gr

Related posts