Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookie μας.

Το κακό που έκανε ο Χαραλαμπίδης στον ΑΠΟΕΛ… 
Editorial

Το κακό που έκανε ο Χαραλαμπίδης στον ΑΠΟΕΛ… 

Αίσθηση προκάλεσαν οι αποδοκιμασίες μερίδας κόσμου του ΑΠΟΕΛ προς τον Κωνσταντίνο Χαραλαμπίδη στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Αν ο αποδέκτης ήταν άλλος ποδοσφαιριστής, το θέμα θα είχε –πιθανότατα- ξεχαστεί ήδη. Αλλά ο κόσμος αποδοκίμασε έναν παίκτη που έχει γράψει ιστορία με τη φανέλα της ομάδας του, εξ’ ου και ο απόηχος που άφησε και ακόμη αφήνει αυτή η ενέργεια.

 

Ήταν η πρώτη φορά που ο Χαραλαμπίδης έπαιξε απέναντι στην ομάδα όπου μεγάλωσε και μεγαλούργησε ποδοσφαιρικά. Στα τρία προηγούμενα ντέρμπι της ΑΕΚ με τον ΑΠΟΕΛ φέτος δεν είχε παίξει. Αυτή τη φορά ο Ιμανόλ Ιντιάκεθ τον έριξε στη μάχη στο 72’. Μία στιγμή που σίγουρα θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη του, όχι όμως ως θετική ανάμνηση. 

Μερίδα του κόσμου των γηπεδούχων υποδέχτηκε με αποδοκιμασίες τον πρώην αρχηγό της ομάδας, τον παίκτη που έχασε το μέτρημα με τα πρωταθλήματα και Κύπελλα που κατέκτησε (και σήκωσε ως αρχηγός) με τους «γαλαζοκίτρινους», τον ποδοσφαιριστή, η προσφορά του οποίου δεν μπορεί να περιοριστεί σε ένα απλό κείμενο. 

Δεν τίθεται θέμα προφανώς ότι ο Χαραλαμπίδης αποδοκιμάστηκε λόγω της κρισιμότητας του αγώνα που έκρινε έναν τίτλο. Λίγα λεπτά πριν, στον ίδιο κρίσιμο αγώνα, ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ είχε χειροκροτήσει τον Τρισκόφσκι, έναν παίκτη που είχε αγωνιστεί (και είχε προσφέρει πολλά, εξ ου και η αναγνώριση) στους «γαλαζοκίτρινους» δύο χρόνια και όχι… 15. 

Δεν τίθεται, επίσης, θέμα ότι η πλειοψηφία όσων βρίσκονταν στο ΓΣΠ, η πλειοψηφία των φίλων του ΑΠΟΕΛ γενικά δεν επικροτεί αυτές τις αποδοκιμασίες και θεωρεί αχαριστία μία τέτοια συμπεριφορά προς τον πρώην αρχηγό της ομάδας.

Γιατί αποδοκιμάστηκε, όμως, ο Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης από όσους αποδοκιμάστηκε; Επειδή το περασμένο καλοκαίρι επέλεξε να φύγει από την ομάδα, της οποίας υπήρξε γέννημα-θρέμμα για να πάψει να φταίει αυτός –είτε έπαιζε είτε δεν έπαιζε- για όλα; Επειδή δεν είναι φέτος στον Αρχάγγελο για να φταίει αυτός και για το 0 στα 7 στα ντέρμπι του ΑΠΟΕΛ με την ΑΕΚ και τον Απόλλωνα και για ό,τι κακό μπορεί να συμβαίνει στην ομάδα; 

Αν βρισκόταν κάποιος ξένος και μη γνώστης του κυπριακού ποδοσφαίρου χθες στο ΓΣΠ και μάθαινε ότι ο παίκτης της ΑΕΚ που μπήκε στο 72’ και αποδοκιμάστηκε φορούσε το «10» του ΑΠΟΕΛ για σχεδόν δύο δεκαετίες, σίγουρα θα πίστευε ότι ο Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης κάτι κακό έχει κάνει στον ΑΠΟΕΛ. Έχει κάνει; 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ