Αποκαλύψεις από Διαμαντή και Κυριάκου

Stoiximan: Παίξε με 100€ bonus, Αγώνες με 0% γκανιότα καθημερινα, Πριμ στο παρολί, Κορυφαίες αναμετρήσεις σε live streaming

Φιλοξενούμενοι στην εκπομπή του SUPER SPORT FM 104.0 είναι οι Τάσος Κυριάκου και Δήμος Διαμαντής.

 

Ολόκληρη η συνέντευξη:

Πόσα χρόνια κρατά η φιλία και σχέση με τον κ. Μιχαηλίδη;

Δ.Δ. «Η γνωριμία μου είναι από τα μαθητικά χρόνια από το Λανίτειο γυμνάσιο. Μετά χαθήκαμε και συναντηθήκαμε το 1991. Συνάντησα τον Ανδρέα στην Εθνική μέχρι το 1996. Τον Τάσο τον γνώρισα μέσα από τον Άρη. Πήγα στην Εθνική αμισθί με τον κ. Μιχαηλίδη στην Εθνική και άνοιξαν πόρτες για μένα γιατί έκανα πολύ καλές σχέσεις. Όταν πήγαμε στην Ομόνοια το πρώτο τηλεφώνημα ήταν από τον κ. Ακκελίδη όπου ήμασταν μαζί στην Εθνική».

Τ.Κ. «Η σχέση μου με τον Ανδρέα άρχισε το 1986 όταν ήταν προπονητής μου στον Άρη. Όταν σταμάτησα ήμουν στις Ακαδημίες του Άρη και πήγα με τον κ. Μιχαηλίδη στην Εθνική».

Δ.Δ. «Ο Τάσος φαινόταν ότι είχε γνώσεις για το ποδόσφαιρο και το αγαπούσε. Θυμάμαι ότι κάθε βράδι έγραφε την προπόνηση που έκανα εγώ. Είναι καλός δέκτης. Θεωρώ ότι αδικήθηκε. Έχει κάποιες ιδιαίτερες γνώσεις και μπορεί να τον εκμεταλλευτεί κάποια ομάδα σαν τεχνικό διευθυντή, όχι σαν προπονητή, φτάνει».

Δ.Δ. «Ο Τάσος παντρεύτηκε την Αμαρυλίδα και μου έκανε προξενιό της αδελφής της. Η οικογένεια δεν με ενέκρινε και πήγε ο Τάσος και έβαλε τάξη».

Δ.Δ. «Όταν έρθουν φίλοι Ομονοιάτες σπίτι μας και βλέπουν τον Μαλέκκο στην φωτογραφία στο καθιστικό μας λένε τι τον έχετε εκεί. Τους λέμε ότι ο Μαλέκκος είναι μια ψυχούλα. Εγώ δεν έχω σχέση με ποδόσφαιρο λέει η γυναίκα μου αλλά σας λέω ότι είναι χρυσό παιδί».

Πως έγινε το προξενιό με την Ομόνοια;
Δ.Δ.
«Ήταν μια νύχτα του Φλεβάρη, έχασε η Ομόνοια από την Αναγέννηση στο Μακάρειο και πήγε 6η η Ομόνοια. Δύο μήνες πριν φύγαμε από την Εθνική και έγινε η επαφή με τον κ. Ακκελίδη»

Τ.Κ. «Γενικά και στο γήπεδο και οι σχέσεις με τον κόσμο ήταν εξαιρετικές. Όταν φύγαμε καταλάβαμε τι σημαίνει να κερδίζει τον κόσμο της Ομόνοιας. Εγώ κυκλοφορούσα με τον Κώστα στη Λευκωσία και νόμιζα ήμουν ο πρώτος προπονητής, ήταν τόσο μεγάλη η αγάπη του κόσμου».

Δ.Δ. «Εκείνα τα δυόμισι χρόνια η μοναδική μας έγνοια ήταν η Ομόνοια. Φεύγαμε στις 12 το μεσημέρι από τη Λεμεσό και επιστρέφαμε τα μεσάνυκτα. Γυρίζαμε τα χωριά με τους παίκτες της Ομόνοιας και εμψυχώναμε τον κόσμο. Δεν θυμάμαι τίποτα οικογενειακές στιγμές, μόνο στιγμές της Ομόνοιας θυμάμαι».

Τ.Κ. «Καταλάβαμε ότι μας αγαπάει ο κόσμος όταν πήραμε το Κύπελλο με την Ανόρθωση. Δεχθήκαμε τόση πολλή αγάπη επειδή μας θεωρούσαν αδικημένους όσον αφορά τους τίτλους. Με την Ομόνοια χάσαμε το ένα πρωτάθλημα με το πέναλτι του Ράουφμαν και το άλλο στην ισοβαθμία».

Δ.Δ. «Την ώρα που χτύπησε το πέναλτι ο Ράουφμαν κρατούσα την Παναγία επειδή ένιωθα να είχα ένα προστάτη, δεν είμαι και ο πιο θρήσκος στον κόσμο. Εκείνη την ώρα είχα δίπλα μου τον Ξιούρουππα και του είπα αν το βάλει γίνεται 3-1 και θα πιάμε πρωτάθλημα. Και μου είπε ο Ξιούρουππας ότι το πέναλτι δεν είναι γκολ και αμέσως σιώπησα. Χάσαμε το πέναλτι και ανέβηκε η Ανόρθωση».

Δ.Δ. «Μου έλεγαν οι μαθητές αν θα πάω στο «ΟΛΑ ΜΑΛΕ» και μου έλεγαν τι θα πάεις να κάνεις εσύ. Όταν τους έλεγα καταλάβαιναν ότι ήταν αγέννητοι τότε».

Δ.Δ. «Πείσαμε τον Σολωμονίδη να δώσει μια μάτσα λίρες στην Ομόνοια. Παίζαμε στο ΓΣΠ ΟμόνοιαΑΕΛ με τον Μαλέκκο στην ΑΕΛ πρώτο παιχνίδι εναντίον της Ομόνοιας. Βγήκαμε για ζέσταμα και μας είπαν να πάμε στο βοηθητικό γιατί ο κόσμος έβραζε εναντίον του Μαλέκκου. Μας έδωσαν μια αίθουσα για ζέσταμα. Μπαίνουμε μέσα και στα 20 λεπτά έρχεται ο Μάλε και μου λέει ότι νομίζω έπαθα θλάση. Δεν είπα τίποτα στον Ανδρέα και του είπα να παίξει με θλάση, τελικά το έβγαλε και ήρθαμε 0-0».

**Δ.Δ. «Μου έλεγαν οι μαθητές αν θα πάω στο «ΟΛΑ ΜΑΛΕ» και μου έλεγαν τι θα πάεις να κάνεις εσύ. Όταν τους έλεγα καταλάβαιναν ότι ήταν αγέννητοι τότε».

Για την χρονιά στην ΑΕΛ που χάθηκε το πρωτάθλημα;
Τ.Κ.
«Το παιχνίδι χάθηκε στα τρία συνεχόμενα παιχνίδια. Ήμασταν 5 βαθμούς μπροστά αλλά ο Πρόδρομος μας έλεγε ότι θα πάρει το πρωτάθλημα το ΑΠΟΕΛ. Χάσαμε από Πάφο, ΑΕΚ και Εθνικό και το +5 έγινε -4. Ήταν η χρονιά που τραυματίστηκε ο Βόλεμαρκ και ο Σέμποκ. Κάναμε ένα φιλικό με τον Άρη Θεσσαλονίκης. Ο Μιχαηλίδης έλεγε ότι δεν θα βάλει τον Σέμποκ αλλά τον έβαλε και τραυματίστηκε σε μια φάση με τον Χαριστέα».

Για το ΑΠΟΕΛ
Δ.Δ.
«Ο Ανδρέας δεν ήθελε να φύγει από την Ομόνοια και ήρθε η πρόκληση του ΑΠΟΕΛ. Ήταν μια ομάδα στην ίδια πόλη. Πήγαμε στο ΑΠΟΕΛ τελικά. Άρχισε ένας νέος κύκλος στο ΑΠΟΕΛ. Κάναμε μια πορεία που δεν ήταν αντάξια του ονόματος της ομάδας. Ο Ανδρέας θεώρησε ότι ήταν μια πρόκληση και καλώς έκανε. Τώρα βλέποντας τα ίσως να λέγαμε ότι έπρεπε να κάνουμε ένα μπρέικ και μετά να πάμε στο ΑΠΟΕΛ».

Σας ρωτούσε πριν πάρει αποφάσεις ο κ. Μιχαηλίδης;
Δ.Δ.
«Πάντα μας ρωτούσε αλλά τις αποφάσεις τις έπαιρνε αυτός

Τ.Κ. «Γενικά σαν συνεργάτες μας είχε πλήρη ελευθερία και εμπιστοσύνη. Εγώ ήρθα από τον Άρη, δεν ήμουν έμπειρος. Με έβλεπε ότι δούλευα και με εμπιστεύθηκε να πάω στην Ραπιντ Βιέννης να κάνω του σκάουτινγκ».

Οι ιστορίες με τον Ράουφμαν…

Τ.Κ. «Να σας πω μια ιστορία με τον Ράουφμαν. Άργησε να έρθει στην προετοιμασία και προπονούνταν μόνος του μαζί μου. Μου είπε κάποια στιγμή μετά από 1-2 βδομάδες «είμαι ποδοσφαιριστής». Όταν έφυγε από την Αρμίνια ο Ράουφμαν ακούστηκε ότι έδωσε γροθιά στον προπονητή και λέγαμε ποιους θα την δώσει τώρα».

Δ.Δ. «Πηγαίναμε στο ξενοδοχείο, δεν μέναμε ξύπνιοι για να ελέγχουμε τους παίκτες. Πήγαμε να κάνουμε έλεγχο και ο Ράουφμαν καταλάβαμε ότι ο Ράουφμαν πήγαινε σπίτι και κοιμότανε. Έλεγα από μέσα μου τώρα τι να το πω στον προπονητή να νευριάσει, να μαλώσω κι εγώ με τον Ράουφμαν. Είχαμε ένα παίκτη που έβαζε 44 γκολ. Τι να πούμε».

Για την Ανόρθωση
Τ.Κ.
«Πήγαμε στην Ανόρθωση σε μια δύσκολη εποχή στην Ανόρθωση. Πήγαμε να παίξουμε με τον Ολυμπιακό πρώτο παιχνίδι και ο Φουκαρής ένιωσε ενοχλήσεις. Τότε ένα μικρό παιδί ο Παρμάκκης έπαιξε και μάρκαρε τον Πάολο Ρινγκ. Κερδίσαμε 1-0 και ήταν ο καλύτερος παίκτης ο Παρμάκκης».

Δ.Δ. «Μας πήρε ο Θεοχάρους και είπε στον Ανδρέα ότι «οι Ανορθωσιάτες εν σε πολλοπάσιν αλλά οι παίκτες θέλουν σε». Ήταν ο Κετσπάγια, ο Κονναφής, ο Μάριος Νεοφύτου, ο Νίκος Νικολάου και πολλοί άλλοι».

Τ.Κ. «Η χημεία ήταν τέλεια στην Ανόρθωση. Είχαμε μεγάλη βοήθεια από τον πρόεδρο Θεοχάρους και από τον Ανδρέα Παντελή που ήταν γενικός αρχηγός».

Δ.Δ. «Κάναμε εντυπωσιακή πορεία στο Κύπελλο. Ο Κετσπάγια εντυπωσιακός, ο Μάριος Νεοφύτου είχε μια ρέντα. Πήραμε το Κύπελλο και πλησιάσαμε να πάρουμε και το πρωτάθλημα».

 

 

 

 

Πηγή:Sport-fm.gr

BET ON ALFA: Παίξε online και πάρε Bonus 100% με την πρώτη κατάθεση μέχρι 100 Ευρώ

Σχετικές Ειδήσεις

Send this to a friend