DRONE: Ο Ανδρέας Παντελή και το «ξήλωμα του πουλόβερ»

Stoiximan: Παίξε με 100€ bonus, Αγώνες με 0% γκανιότα καθημερινα, Πριμ στο παρολί, Κορυφαίες αναμετρήσεις σε live streaming

Η στήλη «Drone» συνεχίζει να μελετά από ψηλά, να ξεψαχνίζει το παρελθόν και να αναλύει το παρόν. H διαδρομή συνεχίζεται με επιστροφή στο «Α. Παπαδόπουλος» και επικέντρωση στην κατάσταση που επικρατεί στην Ανόρθωση μετά την ήττα μεγατόνων στα ημιτελικά του κυπέλλου.

DRONE: Πότε θα πάρει η ΑΕΚ πρωτάθλημα;

DRONE: Δεν ταιριάζει η μιζέρια στην Εθνική

DRONE: Αλλαγή σκηνικού και αντιλήψεων στο κυπριακό ποδόσφαιρο

DRONE: Η επόμενη μέρα για την Ανόρθωση και τα κατάλληλα πρόσωπα

Η ήττα της Ανόρθωσης με 6-0 από τον Απόλλωνα είναι ιστορική για τη «Μεγάλη Κυρία» του κυπριακού ποδοσφαίρου για δύο λόγους. Πρώτον γιατί το μέγεθος της σηματοδοτεί το τέλος μιας ακόμη αποτυχημένης χρονιάς και δεύτερον γιατί άνοιξε για πρώτη φορά διάπλατα τον ασκό του Αιόλου στην εποχή της δεύτερης θητείας του Ανδρέα Παντελή στην προεδρία του συλλόγου.

Με τέσσερα παιχνίδια να απομένουν στο πρωτάθλημα, ένα επαναληπτικό στο κύπελλο και την Ανόρθωση να μένει οριστικά εκτός Ευρώπης ο πρόεδρος Παντελή καλείται να λάβει μεγάλες, σημαντικές και αποτελεσματικές αποφάσεις για το μέλλον της ομάδας.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να σημειωθεί ότι η Ανόρθωση είναι ξανά τυχερή. Μετά τη μεγάλη οκονομική ανάσα που της έδωσε ο Χρίστος Πουλλαϊδης τα προηγούμενα χρόνια, έχει σήμερα στο πηδάλιο της ένα πρόεδρο που έχει διαχειριστεί ξανά στο παρελθόν με επιτυχία και κάτω από πολύ χειρότερες συνθήκες τα διοικητικά, οικονομικά και αγωνιστικά δεδομένα του συλλόγου. Αρκεί κανείς να ανατρέξει στους αριθμούς, τα στατιστικά και την ιστορία της «Κυρίας» από τον Ιούνιο του 2004 μέχρι τον Ιανουάριο του 2009 για να επιβεβαιώσει του λόγου το αληθές.

Για να είμαστε συνεπείς, γράφαμε μόλις πριν τρεις μήνες ότι η Ανόρθωση χρειαζόταν τον κατάλληλο «χειρουργό» για να επαναφέρει τον ιστορικό σύλλογο της Αμμοχώστου σε πρωταγωνιστική πορεία. Επιμένουμε σε αυτή την άποψη και θεωρούμε ότι ο Ανδρέας Παντελή ανεξάρτητα από το αν φέτος η χρονιά είναι αποτυχημένη, μέσα σε τρεις μήνες κατάφερε πολλά και μπορεί να καταφέρει ακόμη περισσότερα.

Ο δε κόσμος της Ανόρθωσης έχει κουραστεί και έχει μπουχτίσει από την αστάθεια και τα συνεχή σκαμπανεβάσματα της ομάδας του. Απαιτεί οριστική αναμόρφωση της ομάδας και στήριξη της σε ένα αξιόπιστο και συμπαγές κορμό ποδοσφαιριστών. Αυτό προστάζει και η κοινή ποδοσφαιρική λογική.

Ποια είναι όμως η λογική που κυριεύει σε αυτό το σημείο το μυαλό του Ανδρέα Παντελή; Θα προβεί σε σπασμωδικές κινήσεις προσθαφαιρέσεων ή θα ακολουθήσει τη νηφάλια και δοκιμασμένη πρακτική του «ξηλώματος του πουλόβερ» όπως έπραξε κατά την πρώτη του θητεία; Η στήλη έχει την απορία…

Τάσος Θεοδώρου

BET ON ALFA: Παίξε online και πάρε Bonus 100% με την πρώτη κατάθεση μέχρι 100 Ευρώ