Ο Πιέρος παίρνει αυτό που κέρδισε με το σπαθί του
Editorial

Ο Πιέρος παίρνει αυτό που κέρδισε με το σπαθί του

Fonbet Powers you up! Πάρε το Powerbank σου τώρα!

Έτοιμος για το μεγάλο βήμα στην καριέρα του είναι ο Πιέρος Σωτηρίου και δικαιούται να αισθάνεται περήφανος για ό,τι έχει πετύχει. Δεν παίρνει κάτι παραπάνω ο Πιέρος από αυτό που κέρδισε ο ίδιος με την αξία του, με τη δουλειά, με το σπαθί του.

Αυτό που πραγματοποιεί ο Κύπριος άσος δεν είναι απλό βήμα στην καριέρα του, είναι άθλος. Πριν από ενάμιση χρόνο ήταν ο τελευταίος επιθετικός του ΑΠΟΕΛ και σήμερα καταλήγει σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα και στην Κοπεγχάγη, την ομάδα που τον έπεισε περισσότερο από όσες τον πολιόρκησαν το τελευταίο διάστημα.

Είναι άθλος, γιατί δεν είναι σύνηθες φαινόμενο Κύπριος επιθετικός να καθιερώνεται ως πρώτο βιολί σε ομάδα κορυφής του νησιού μας και να κερδίζει σε χρόνο-ρεκόρ αυτή την αναγνώριση που έφερε και τη μεταγραφή του.

Ο Πιέρος Σωτηρίου «ανάγκασε» με τις επιδόσεις του τον ΑΠΟΕΛ να τον χρίσει πρώτο επιθετικό στην ομάδα, παραμερίζοντας σπουδαία ονόματα όπως ήταν ο Ντε Καμάργκο το καλοκαίρι που ήρθε στην Κύπρο, ή ο Μπαράλ που αφίχθη τον Ιανουάριο. Σπουδαίοι επιθετικοί και οι δύο, έμειναν στη σκιά του Κύπριου άσου, γιατί ο Πιέρος κέρδισε το δικαίωμα να είναι το πρώτο βιολί στον ΑΠΟΕΛ.

Πόσες φορές είδατε στις ομάδες μας Κύπριο επιθετικό (και έχει σημασία η θέση του, γιατί εκεί κυριαρχεί η ξενομανία) να είναι πρώτο όνομα και να αφήνει πίσω του στην ιεραρχία μεγάλα ξένα ονόματα, όπως είναι ο Ντε Καμάργκο και ο Μπαράλ; Ποτέ ίσως; Αυτό δεν χαρίστηκε στον Πιέρο. Το κέρδισε ο ίδιος. Όπως κέρδισε μόνος του όλα όσα έχει κατακτήσει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. 

Το άλμα του στην Ευρώπη αποτελεί πρώτα από όλα δικαίωση για τον ίδιο και κατ’ επέκταση δικαίωση για τον ΑΠΟΕΛ που έβαλε σε πρώτο πλάνο τον Πιέρο, αφήνοντας στο background ξένους και εμπορικούς επιθετικούς. Η καθιέρωση του Σωτηρίου ως Νο1 φορ του ΑΠΟΕΛ δεν ήταν αυτονόητη. Δεν είναι αυτονόητο σε ομάδα κορυφής στην Κύπρο να είναι το πρώτο όνομα κάποιος Κύπριος. Γι’ αυτό και η ανέλιξη του Πιέρου έχει διπλή αξία.

Γιατί τα κατάφερε σπάζοντας κι ένα «κατεστημένο» που θέλει τους ξένους επιθετικούς πάντα καλύτερους από τους γηγενείς. Και τώρα εξαργυρώνει την ανέλιξή του μ’ αυτή τη σπουδαία μεταγραφή. 

Related posts