Το ανθρώπινο μυαλό και το ψέμα

Υπάρχουν τριών ειδών απάτες στο Facebook. 

1) Like farming. Κοινοποίησε αυτή την φωτογραφία  του παιδιού που χρειάζεται επείγοντος επέμβαση και θα δώσει το Facebook $10 για κάθε κοινοποίηση. Το Facebook δεν δίνει λεφτά για κοινοποίηση. Αυτή η τακτική την χρησιμοποιούν σελίδες που θέλουν να μαζέψουν Like και αργότερα πουλιούνται για πολλά λεφτά σε αγοραστή που αλλάζει όνομα και πολλές φορές προβάλει τα προϊόντα του σε έτοιμους αγοράστες. 

2) To FACEBOOK από αύριο θα ξεκινήσει να χρεώνει. Πότε δεν θα γίνει αυτό γιατί η επιτυχία του Facebook βασίζεται απάνω στους αριθμούς των χρηστών του και στα έσοδα του από τις διαφημίσεις. Αυτή η απάτη χρησιμοποιούν απατεώνες για να μαζέψουν μια λίστα από άτομα που πιστεύουν τέτοιες απάτες και να τους εντάξουν σε επόμενες για να τους ξεγελάσουν πολλές φορές αποσπώντας τους ακόμα και λεφτά. 

3) Αναρτήσεις που σε βάλουν να γράψεις “AΜΗΝ” η  “ΝΑΙ” αν συμφωνείς ή ακόμα και αναρτήσεις που σου λένε για Hackers και νέους ιούς. Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται για να αποκτήσουν επιτήδειοι πρόσβαση στο προφίλ του χρήστη και να μάθουν πληροφορίες για τον χρήστη. Μετα θα προσπαθήσουν να σου πουλήσουν κάτι που πιθανόν να σε ενδιαφέρει. Προσοχή γιατί πολλές φορές θα μάθουν την οικογένιακη σου κατάσταση, που μένεις και ποίους έχεις φίλους. 

Αν θέλετε λοιπόν να βοηθήσετε κάποιον κάντε αυτή την ανάρτηση κοινοποίηση και μην πιστεύετε ό,τι διαβάζετε ή τουλάχιστον ερευνήσετε το πρώτα για να μην πάρετε και άλλους στον λαιμό σας. 

Το αξιοσημείωτο είναι πως το ανθρώπινο μυαλό είναι προγραμματισμένο να πιστεύει ένα ψέμα πολύ πιό εύκολα από μια αληθεία. Μακάρι αυτό και μόνο να μας προβληματίσει όλους!!!

 

Μάριος Προδρόμου

M. Ed College of New Jersey

Mental Game Coach

2017 WGD- Genius of the Year for Europe