Συμφωνείτε με τον θεσμό των πλέι οφ;

Stoiximan: Παίξε με 100€ bonus, Αγώνες με 0% γκανιότα καθημερινα, Πριμ στο παρολί, Κορυφαίες αναμετρήσεις σε live streaming

Το… πόπολο διψά για ντέρμπι. Τα πλέι οφ έχουν γεμίσει με μεγάλα παιχνίδια.

Η ελληνική Superleague ετοιμάζεται να ακολουθήσει παρόμοιο δρόμο και το ερώτημα του Game Changer συνεχίζει να ταλανίζει και τους υπόλοιπους ποδοσφαιρόφιλους. Έχει υπάρξει βελτίωση στους τομείς που χρειάζονται στο ποδόσφαιρο, με την εφαρμογή της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος; Είναι καλύτερο το πρωτάθλημα με τα πλέι οφ ή όταν διεξαγόταν χωρίς επιπλέον 6 ή 10 αγωνιστικές μετά την κανονική διάρκεια;

Τα όποια αρνητικά εντοπίζονται αφορούν τον ίδιο τον θεσμό και τον τρόπο  υλοποίησης του σχεδίου ή είναι πρόβλημα που μεταφέρουν οι ομάδες από τις δικές τους παθογένειες ή αδυναμίες;

Είναι αλήθεια ότι τα παλιά χρόνια κατά την διεξαγωγή της κλήρωσης για το πρόγραμμα του πρωταθλήματος υπήρχε αγωνία για τις ημερομηνίες των ντέρμπι. ΟμόνοιαΑΠΟΕΛ και τούμπαλιν, δύο φορές την σεζόν. Το ντέρμπι είχε άλλη αίγλη. Το πλάνο για τα πλέι οφ ανέβασε την αδρεναλίνη στην ιδέα και μόνο ότι τα ντέρμπι θα αυξάνονταν, ενώ σε περίπτωση συνάντησης στο κύπελλο οι αγώνες ίσως να άγγιζαν τον αριθμό 6 σε μια σεζόν!

Η εφαρμογή των πλέι οφ έχει ικανοποιήσει ένα μέρος των φιλάθλων και έχει δυσαρεστήσει ένα άλλο κομμάτι του κόσμου που προτιμά τον παραδοσιακό τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος. Από την σεζόν 2007/08 μέχρι σήμερα άλλαξαν πάρα πολλά. Για διάφορους λόγους η προσέλευση των φιλάθλων μειώθηκε, το ενδιαφέρον έπαψε να βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο. Μέσω της τηλεόρασης το ποδόσφαιρο είναι δίπλα στον κάθε φίλαθλο. Η οικονομική κρίση άλλαξε τις προτεραιότητες μερίδας των πολιτών. Η διαφθορά ενίσχυσε την αποστασιοποίηση. Τα τηλεοπτικά έσοδα παίζουν μεγάλο ρόλο στην ύπαρξη ομάδων.

Για τον Game Changer αν δεν δοκιμάσεις δεν θα μάθεις και πολλές φορές κι αν… πάθεις κάτι θα μάθεις. Στην Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια ο πρωταθλητής… σήκωνε το τρόπαιο την τελευταία αγωνιστική και στα πλέι οφ έπαιζαν οι υπόλοιπες ομάδες της πεντάδας για τις θέσεις που οδηγούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Με την νέα αγωνιστική χρονιά ο πρωτοπόρος εντάσσεται στην δεύτερη φάση του πρωταθλήματος. Μια δοκιμή θα πείσει για την ορθότητα της επιλογής.

Βάσει των εμπειρικών δεδομένων στο κυπριακό πρωτάθλημα η δεύτερη φάση του πρωταθλήματος δεν έχει διαφοροποιήσει πολλές φορές την εικόνα της βαθμολογίας στην τελευταία αγωνιστική της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος. Τα αδιάφορα παιχνίδια με τις… σκιές να καλύπτουν μερικά από αυτά έχουν πολλαπλασιαστεί, ενώ δεν υπάρχουν ισχυρά κίνητρα για τις ομάδες που δεν έχουν ουσιαστικό στόχο στα πλέι οφ.

Το ζητούμενο όλων (πρέπει να) είναι η αναβάθμιση του προϊόντος που λέγεται κυπριακό ποδόσφαιρο είτε με πλέι οφ είτε χωρίς πλέι οφ. Για να πάρει από την συντριπτική πλειοψηφία θετικό πρόσημο ο θεσμός των πλέι οφ θα πρέπει οι ομάδες να κοιτάξουν με ποιούς τρόπους θα ενισχύσουν το έμψυχο δυναμικό, θα αξιοποιήσουν το όνομά τους, θα εστιάσουν στις ακαδημίες και η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου θα στηρίξει το ίδιο το άθλημα με διάφορους τρόπους.

Ανάμεσα στα πολλά που βρίσκονται στον… κατάλογο για την βελτίωση του προϊόντος είναι ο (καταλυτικός πολλές φορές) ρόλος της διαιτησίας. Ένα θέμα που θα απασχολήσει την στήλη σε μεταγενέστερο στάδιο.

Εσύ τι λες; Πλέι οφ ή χωρίς;

BET ON ALFA: Παίξε online και πάρε Bonus 100% με την πρώτη κατάθεση μέχρι 100 Ευρώ