Η συνέντευξη του Κώστα Σεραφείμ στο «ΟΛΑ ΜΑΛΕ»

Stoiximan: Παίξε με 100€ bonus, Αγώνες με 0% γκανιότα καθημερινα, Πριμ στο παρολί, Κορυφαίες αναμετρήσεις σε live streaming

Φιλοξενούμενος των Κώστα Μαλέκκου και Μιχάλη Παπαγεωργίου στην εκπομπή «ΟΛΑ ΜΑΛΕ» του SUPER ΣΠΟΡ FM 104.0 ήταν ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Λευκωσίας Κώστας Σεραφείμ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΗΧΗΤΙΚΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ

«Ήταν μεγάλη η προσπάθεια, το βάρος για την επιβίωση του Ολυμπιακού ακόμα μεγαλύτερο και ακόμα μεγαλύτερες οι υποχρεώσεις. Τα προβλήματα δε τελειώνουν με την άνοδο στην α΄ κατηγορία. Πανηγυρίσαμε με τον κόσμο 1-2 μέρες αλλά συνεχίζει ο κόσμος να πανηγυρίζει και εμείς θα παλεύουμε 24 ώρες την ημέρα για τις υποχρεώσεις. Θέλουμε η νέα σεζόν να μας βρει σε καλύτερη μοίρα από τις προηγούμενες».

Αρχίζετε με τα εισιτήρια διαρκείας;
«Τα εισιτήρια διαρκείας είναι ένα πόρος για α επιλυθούν τα τρέχοντα προβλήματα μέχρι α επιλυθεί το θέμα με τα τηλεοπτικά και να βρούμε τους νέους χορηγούς».

**«Θέλουμε το συντομότερο να φύγει η λαιμητόμος από τον λαιμό του Ολυμπιακού για να επιβιώσει το σωματείο και σε αυτό μπορούν να βοηθήσουν σε κάποιο βαθμό τα πρώτα χρήματα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα».

**«Θα έλεγα ότι κάθε χρόνος στην β΄ κατηγορία παίρνει πίσω τα σωματεία. Αν υπολογίσουμε ότι υπάρχουν και οι παλιές υποχρεώσεις τότε η προσπάθεια είναι δύσκολη. Στα πρώτα δυο χρόνια ο Ολυμπιακός είχε εμπάργκο μεταγραφών και έπαιζε με παίκτες κάτω των 21. Πριν δυο χρόνια πήραμε την απόφαση για να ανέβουμε στην α΄ κατηγορία. Δεν τα καταφέραμε πέρσι στην τελευταία αγωνιστική».

**«Αν ανεβαίναμε πέρσι θα παίρναμε 500 χιλιάδες ευρώ από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τώρα θα πάρουμε 250 χιλιάδες ευρώ».

**«Είμαστε μια οικογένεια που ρέει αίμα Ολυμπιακού. Ίσως να είναι παγκόσμιο φαινόμενο τρεις γενιές να παίζουν στον Ολυμπιακό, ο πατέρας μου, εγώ και ο γιος μου. Δεν είχα πρόθεση να εμπλακώ στα διοικητικά αλλά όταν μου ζητήθηκε δεν μπορούσα να αρνηθώ. Έβαλα το καπέλο του παίκτη και του προπονητή και έβαλα το καπέλο του παράγοντα. Αρχή μου είναι αυτά που δεν μου αρέσει να τα μου κάνουν, δεν τα κάνω ούτε εγώ».

**«Όσο είμαι στην διοίκηση για ένα πράγμα είμαι περήφανος, ότι δεν είπα ποτέ ψέμα στους ποδοσφαιριστές. Όταν πω ότι θα πληρωθούν την Δευτέρα θα το κάνω, αν δεν μπορώ να πληρώσω θα πω ότι δεν μπορώ».

**«Οι ποδοσφαιριστές έχουν πληρωθεί όλα τα περσινά και επί της προεδρίας μου είναι πληρωμένοι και φέτος. Χρειάζεται σταθερή διοίκηση με πλάνο. Με διοικήσεις ενός χρόνου και έξι μηνών δεν πας πουθενά και είναι μεγάλο λάθος. Είναι το πιο εύκολο να αφήσω χρέη στην ομάδα, να πω ότι έβγαλα την ομάδα στην α΄ κατηγορία και να φύγω. Χρειάζεται σταθερή διοίκηση με πλάνο όσο επώδυνο και αν είναι. Εμάς το πλάνο μας είναι η επιβίωση του Ολυμπιακού και εξακολουθεί να είναι η επιβίωση του Ολυμπιακού. Δεν θα κάνουμε προϋπολογισμούς ελλειμματικούς με στόχο την παραμονή και αν δεν μείνουμε να φορτώσουμε το σωματείο με επιπλέον χρέη».

Γιατί φύγατε από την προεδρία όταν δεν ανέβηκε πέρσι η ομάδα;
«Ο πρόεδρος που ανέλαβε τότε ήταν αντιπρόεδρος στην δική μου διοίκηση. Μας βοήθησε πολύ. Εμείς πιεζόμενοι από τις αφαιρέσεις και τα κριτήρια ήρθε και είπε μην αγχώνεστε, θα αναλάβω εγώ το οικονομικό αλλά θέλω να είμαι πρόεδρος. Αν εγώ αρνιόμουν την επόμενη όλος ο κόσμος θα με κατηγορούσε ότι ήρθε άνθρωπος να βάλει λεφτά και εσύ έμεινες για την καρέκλα. Αν στην πορεία έγιναν όλα αυτά και επιστρέψαμε στον Νοέμβριο. Tην σεζόν 2015-2016 ο κ. Αριστοδήμου μας βοήθησε αφάνταστα».

Πως κατάφερε ο Ολυμπιακός μετά το περσινό σοκ να σταθεί ξανά στα πόδια του. Τι κάνατε από τον Νοέμβριο και μετά;
«Το πρώτο πράγμα που κάναμε από το πρώτο βράδι που αναλάβαμε ήταν να επαναφέρουμε το τεχνικός τιμ το οποίο θεωρούσαμε άκρως πετυχημένο με μοναδικό στόχο την αλλαγή του κλίματος. Θέλαμε να ταρακουνήσουμε και τα αποδυτήρια και αν στείλουμε το μήνυμα ότι γίνεται και νέα αρχή. Έχοντας γνώση το τι κατάφερε την προηγούμενη χρονιά ο Χρύσης Μιχαήλ και το κλίμα στα αποδυτήρια δεν είχα άλλη επιλογή από να τον καλέσω να έρθει. Με τον ερχομό του προσπαθήσαμε να δώσουμε κάποια χρήματα στους παίκτες που δεν πήραν ούτε ένα ευρώ . Προσπαθήσαμε να ήμασταν κοντά για να ενισχυθούμε τον Ιανουάριο και να χτυπήσουμε την άνοδο. Το πλάνο ήταν να πάρουμε παίκτες που αν χάναμε την άνοδο να ήταν η βάση στην β΄’ κατηγορία. Πήραμε δυο παιδιά δικά μας, τους Παχίπη και Καπαρτή. Μειώσαμε το pay roll. Δώσαμε χρόνο σε μικρούς όπως στον αδελφό του Πιέρου τον Κωνσταντίνο Σωτηρίου».

**«Η μεγαλύτερη ικανοποίηση για μένα ήταν φέτος που όλος κόσμος ζητωκραύγαζε υπέρ του Χρύση».

Πότε πιστέψατε ότι θα ερχόταν η άνοδος;
«Όταν κερδίσαμε τον Οθέλλο στην Αθηαίνου τότε πίστεψα ότι εύκολα ή δύσκολα θα ανεβούμε. Όταν νικήσαμε την Αλκή έλεγα ότι μόνο με αυτοκτονία θα χάναμε την άνοδο. Η Ένωση έχανε βαθμούς εκτός έδρας, η Αγία Νάπα το ίδιο, ο Οθέλλος που ήταν επικίνδυνος έμεινε πίσω και δεν μας στοίχησαν οι δικές μας απώλειες».

Φοβάστε για τα κριτήρια Μαρτίου;
«Ευελπιστούμε ότι να καταφέρουμε να περάσουμε τα κριτήρια. Για εμάς σαν διοίκηση είναι πρωτόγνωρες οι απαιτήσεις των κριτηρίων της α΄ κατηγορίας. Σε χρόνο μηδέν θα πρέπει να παραδώσουμε φάκελο και τρέχουμε από το πρωί μέχρι το βράδι για να ανταποκριθούμε».

Κεφάλαιο Προμαχώνας και Ακαδημίες…
«Το κεφάλαιο Προμαχώνας είναι ένα αυτό πρόβλημα. Στεγάζονται εκεί οι Ακαδημίες. Είναι τόσες πολλές και δεν μπορεί να ξεκουραστεί το γήπεδο. Δεν υπάρχουν γήπεδα στη Λευκωσία. Μεταφέραμε την ανδρική και την δεύτερη ομάδα στο Μακάρειο και έχουμε τις Ακαδημίες στον Προμαχώνα. Ο Ολυμπιακός είναι από τις λίγες ομάδες που έχουν δικό τους γήπεδο οι Ακαδημίες. Έχουμε μια από τις καλύτερες Ακαδημίες».

Πιστεύετε ότι μπορείτε να φιλοξενήσετε περισσότερο κόσμο στην α΄ κατηγορία και θα ζητήσετε αύξηση χωρητικότητας του Μακαρείου;
«Όπως είναι διαμορφωμένες οι κερκίδες όταν κάθονται στις κάτω καρέκλες δεν μπορείς να δεις παιχνίδι. Πρέπει να σεβόμαστε αυτούς που πληρώνουν εισιτήριο».

Πως πάει η ζήτηση των εισιτηρίων διαρκείας;
«Ο κόσμος άρχισε σιγά, σιγά να τα παραγγέλνει και περιμένουμε ακόμα μεγαλύτερη ανταπόκριση. Περιμένω τουλάχιστον 500 εισιτήρια διαρκείας».

Για το εμπάργκο των μεταγραφών;
«Εμείς θεωρούμε ότι κάναμε τα πάντα νομότυπα. Κακώς έχει ενημερωθεί η ΦΙΦΑ ότι δεν έχουμε εκπληρώσει τις υποχρεώσεις προς τον Μασίνουα. Στείλαμε όλα τα έγγραφα ότι ήμασταν εμπρόθεσμοι και περιμένουμε να αρθεί το εμπάργκο. Λόγω αλλαγής διοίκησης, λόγω μη ενημέρωσής, κακοί χειρισμοί, ότι και αν ήταν το πληρώνει ο Ολυμπιακός. Είμαστε με δεμένα χέρια καθώς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Μας ενημέρωσαν ότι η απάντηση της ΦΙΦΑ παίρνει έναν ενάμιση μήνα».

Για τον όρο που υπήρχε στο συμβόλαιο όταν πωλήθηκε ο Πιέρος Σωτηρίου;
«Δεν υπάρχει αυτή την στιγμή ποσοστό μεταπώλησης για τον Πιέρο Σωτηρίου. Αυτό που υπάρχει είναι μια φόρμουλα που έχει η ΦΙΦΑ για ποσοστό μεταπώλησης της ομάδας που τον είχε στις Ακαδημίες της αν κάνει διεθνή μεταγραφή. Αν γίνει μεταγραφή η ομάδα του εξωτερικού έχει την ευθύνη να πληρώσει τα δικαιώματα εκπαίδευσης και ανάπτυξης περίπου 3% του ποσού της αγοράς».

Περιμένατε την πρόοδο του την ποδοσφαιρική;
«Είναι το παράδειγμα του ποδοσφαιριστή που έχει προοδεύσει μέσα από την δουλειά. Δουλεύει και στις προπονήσεις και στα παιχνίδια και δεν υπάρχει περίπτωση να μην δώσει τη δυνατότητα στον προπονητή να τον προσέξει. Για να έχει αυτή την ανέλιξη βοηθήθηκε και από την τύχη. Άρχισε να παίζει πέρσι βασικά μετά τον τραυματισμό του Καβενάγκι. Ο Κετσπάγια του έδωσε χρόνο. Πάνω σε αυτές τις συμμετοχές έχτισε, έκανε φέτος εκπληκτική πορεία στην Ευρώπη και αυτή την στιγμή είναι ο πιο περιζήτητος»

Για τον αδελφό του Πιέρου Σωτηρίου;
«Είναι διαφορετικός από τον Πιέρο, παίζει και σε διαφορετική θέση στόπερ και αμυντικό χαφ. Διακρίνεται για το ποδοσφαιρικό του θράσος. Παίζει χωρίς άγχος, έχει αυτοπεποίθηση… δεν θα διαστάσει να ντριπλάρει τον Ρονάλντο».

Θα συνεχίσει στον Ολυμπιακό η προπονητική ομάδα;
«Το προπονητικό τιμ θα συνεχίσει στην ομάδα. Μιλήσαμε και για τα δυο σενάρια, έοιτε αρθεί, είτε όχι το εμπάργκο. Ο προπονητής μας πήγε στην Ελλάδα και μίλησε και με παίκτες. Το ευτύχημα είναι ότι έχουμε χρόνο μέχρι την απόφαση».

ΓΙΑ ΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ

**«Το οποιοδήποτε κανάλι συζητήσει μαζί μας θα θέσω όρο να παίρνουμε τα χρήματα σε 10 μηνιαίες δόσεις».

**«Μέχρι το 2019 είμαστε δεσμευμένοι με την ΚΟΠ ΤV. Του χρόνου αν μείνουμε στην πρώτη κατηγορία θα πάρουμε 500 χιλιάδες ευρώ, τα διπλάσια χρήματα και ίσως να είναι η οριστική σωτηρία του Ολυμπιακού».

**«Θα είμαι ευχαριστημένος αν πάρω αυτά που μου αξίζουν. Είμαι ιδρυτικό σωματείο της ΚΟΠ και πολλά χρόνια στην α΄ κατηγορία, με αριθμό φιλάθλων που με φέρνει στην 6η-7η θέση και δεν θέλω να συγκριθώ με άλλες ομάδες που κόβουν 3-4 εισιτήρια. Δυστυχώς είμαστε η αδύνατη πλευρά, έχουμε ανάγκη τα κανάλια. Όταν είσαι πνιγμένος θα σε πατήσουν στον λαιμό. Τα σωματεία που θα υπογράψουν για τα συμβόλαια μετά το 2019 και έχουν προβλήματα θα υπογράψουν με τους όρους των καναλιών».

Έχει και νεαρούς φίλους ο Ολυμπιακός
«Κάναμε μια προσπάθεια να φέρουμε πίσω τον κόσμο και μέσω μηνυμάτων και μέσω της συσπείρωσης. Στην Πόλη Χρυσοχούς είχαμε 150 άτομα. Στο παιχνίδι με την Αλκή στο «Αμμόχωστος» ήμασταν σαν σαρδέλες σε ένα μικρό κομμάτι της κερκίδας».

 

BET ON ALFA: Παίξε online και πάρε Bonus 100% με την πρώτη κατάθεση μέχρι 100 Ευρώ

Σχετικές Ειδήσεις

Send this to a friend