Σωστές και γρήγορες αποφάσεις

Κάποτε ο ένας και μοναδικός Γιόχαν Κρόιφ είχε πει ότι το απλο ποδόσφαιρο είναι το πιό ωραίο. Είναι το πιό δύσκολο πράγμα όμως να παίξεις απλό ποδόσφαιρο. ιατί λοιπόν είναι δύσκολο να παίξουμε απλό ποδόσφαιρο;

Ίσως γιατί το άγχος και η πίεση εμποδίζουν την διορατικότητα μας. Το ποδόσφαιρο του σήμερα παίζεται περισσότερο με το μυαλό και λιγότερο με τα πόδια. Αυτό που ξεχωρίζει τον πρωτοκλασσάτο παίκτη από τον καλό είναι η δυνατότητα του να παίρνει σωστές και γρήγορες αποφάσεις κάτω από πίεση.

Η δυνατότητα του να διαβάζει το παιχνίδι. Αν έχουνε άγχος, αμφιβολίες, χαμηλή αυτόπεποίθηση και δεν διαθέτουμε αυτοέλεγχο, συγκέντρωση και αφοσίωση τότε δεν θα φτάσουμε ποτέ στον στόχο. Όχι μόνο αυτό αλλά είναι από όλους αποδεικτικό ότι η αρνητικές μας σκέψεις μπορούν να μας αρρωσταίνουν κιόλας.

Δουλεύοντας με παιδιά είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι ο χαρακτήρας τους διαμορφώνεται κατά μεγάλο βαθμό ως τα δεκατέσσερα τους χρόνια. Είναι χίλιες φορές προτιμότερο λοιπόν να χειριστούμε το άγχος για παράδειγμα από τις νεαρές ηλικίες γιατί θα ακόλουθα το παιδί μαζί του μια ζωή.

Ας μην ξεχνάμε λοιπόν να προσέξουμε και αυτό τον τομέα στο ποδόσφαιρο μας γιατί είναι εξίσου σημαντικός με την προπόνηση του σώματος.

 

Μάριος Προδρόμου

M. Ed College of New Jersey

Mental Game Coach

WGD-Genius of the Year 2017 for Europe