Ένα παραμύθι της ζωής

Ο Γιάννης έπαιζε στη πρωταθλήτρια ομάδα της Κύπρου από 8 ετών. Έχει πέρα από 200 κύπελλα και μετάλλια στο δωμάτιο του.

Διαβάστε επίσης:  Χρήσιμες συμβουλές για τους γονείς

                              Η επιτυχία για έναν προπονητή

Πήγε στη πρώτη ομάδα στα 16 του χρόνια όμως δεν έπαιξε πρώτη κατηγορία γιατί δεν μπορούσε να αντέξει τούς υψηλούς ρυθμούς και τις πιό δυνατές ταχύτητες της πρώτης ομάδας. Δεν έμαθε να είναι δεύτερος και δεν άντεξε την πρώτη απογοήτευση Ο Γιώργος έπαιζε σε μια πολύ καλή ομάδα στη Κύπρο.

Έχει κάπου 20 μετάλλια και κύπελλα στο δωμάτιο του όμως κάθε παιχνίδι από τα 10 του και μετά χρειαζόταν να επιβάλει εαυτό μέσα στο γηπεδο αλλά έμαθε ταυτόχρονα να χάνει. Έμαθε να μαθαίνει από τα λάθη του, να τα διορθώνει, να κάνει αυτοκριτική και να αγωνίζεται μονάχα τον εαυτό του.

Όταν του δόθηκε η ευκαιρία να κάνει προπόνηση με την πρώτη ομάδα, είχε τόσες πολλές εμπειρίες ζωής και είχε δώσει τόσες πολλές παραστάσεις φτιάχνοντας και την κατάλληλη ποδοσφαιρική νοοτροπία που δεν κοίταξε πίσω.

Πήγε και τους είπε είμαι εδώ για να μείνω. Τώρα παίζει βασικός στη πρώτη κατηγορία και είναι μόνιμο μέλος της Εθνικής Αντρών. Ποίος από τα δύο παιδία λοιπόν έχει κερδίσει το περισσότερο; Σημασία δεν έχει που είμαστε τώρα αλλά που θέλουμε να φτάσουμε. Σημασία έχει μια και μόνο νίκη.

Η καταξίωση του κάθε παιδιού στη πρώτη ομάδα και στη Εθνική ανδρών. Η αδυναμία μας να εμπεδώσουμε την σωστή ποδοσφαιρική “νοοτροπία” στα παιδιά μας είναι εκεί που στερούμε με σχέση των άλλων χωρών.

Όσο για τα κύπελλα και τα μετάλλια; Το να κερδίσει κανείς τον αγώνα χάνοντας το παιδί είναι μια θυσία πέρα για πέρα ευτελής

 

Μάριος Προδρόμου

M. Ed College of New Jersey

Mental Game Coach WGD 2017- Genius of the Year for Europe.