DRONE: Αλλαγή σκηνικού και αντιλήψεων στο κυπριακό ποδόσφαιρο

Stoiximan: Παίξε με 100€ bonus, Αγώνες με 0% γκανιότα καθημερινα, Πριμ στο παρολί, Κορυφαίες αναμετρήσεις σε live streaming

Η στήλη «Drone» συνεχίζει να μελετά από ψηλά, να ξεψαχνίζει το παρελθόν και αναλύει το παρόν. H διαδρομή συνεχίζει με το ξύσιμο των πληγών από πρόσωπα που άφησαν το στίγμα τους στο κυπριακό ποδόσφαιρο κατά τη δεκαετία του 1990.

Πέρασαν πολλά χρόνια για να ακούσουμε – ως ενήλικες πλέον – από τους παιδικούς και νεανικούς ποδοσφαιρικούς μας ήρωες τη δική τους αλήθεια.

Ιδιαίτερα όσοι από εμάς γέμιζαν με ενθουσιασμό και φανατισμό τα γήπεδα τις προηγούμενες δεκαετίες, εισπράξαμε με αρκετή δόση ενδιαφέροντος τα όσα λέχθηκαν από ραδιοφώνου από τους Γιάννο Οκκά, Νίκο Παναγιώτου και Τιμούρ Κετσπάγια, αλλά κυρίως από τον πρώην προπονητή Ανδρέα Μιχαηλίδη και τον Σπύρο Νεοφυτίδη.

Αρχικά, τα όσα «αποκάλυψε» ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Κύπρου για το παιχνίδι-προδοσία της Εθνικής με τη Βουλγαρία για τα προκριματικά του Μουντιάλ της Γαλλίας 1998 στις 14 Δεκεμβρίου του 1996 έξισαν πληγές και έφεραν στο μυαλό αρκετών Κύπριων φιλάθλων τις σκηνές με τα ρεζιλίκια των τότε διεθνών ποδοσφαιριστών. Επιβεβαίωσαν από την άλλη την επικρατούσα άποψη ότι το παιχνίδι ήταν στημένο, την οποία και καμία απόφαση της πολιτείας και των αρμόδιων θεσμών δεν κατάφερε ποτέ να αλλάξει ή να μεταπείσει.

Επιπλέον, από τις τοποθετήσεις του πρώην βουλευτή, αλλά και του προέδρου του ΠΑΣΠ επικράτησε η άποψη ότι λανθασμένα αυξήθηκε ο αριθμός των ομάδων, κάτι που βρήκε σύμφωνο και τον Κώστα Μαλέκκο που τους φιλοξένησε στην εκπομπή του και που έζησε από κοντά την εποχή της μετάβασης. Ενδεχομένως, το θέμα των στημένων αγώνων και της δυσλειτουργίας του κυπριακού ποδοσφαίρου να βρίσκει σε διάσταση απόψεων αρκετούς πρώην και νυν παράγοντες, οι καιροί όμως αλλάζουν και οι σημερινοί φίλαθλοι και οπαδοί δεν έχουν σε καμία περίπτωση τον ίδιο ενθουσιασμό και την ίδια εμπιστοσύνη απέναντι σε ποδοσφαιριστές, προπονητές και διοικήσεις όπως ξέραμε παλαιότερα.

Η αλλαγή σκηνικού στο κυπριακό ποδόσφαιρο είναι εμφανής. Το επίπεδο έχει ανέβει, ωστόσο τίποτα δεν μοιάζει με τις τότε εποχές. Η συναισθηματική και μειωμένης κριτικής σχέση των πρωταγωνιστών με τον κόσμο αποτελεί πλέον παρελθόν και τη θέση της πήρε μια πολυμερής πελατειακή σχέση που στηρίζεται σε περισσότερη γνώση και πληροφόρηση.

Προσωπική άποψη αποτελεί, ότι οι εμπειρίες των παλαιότερων οφείλουν κάποτε να συνδυαστούν ουσιαστικά με τις νέες αντιλήψεις προκειμένου να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα και να βελτιωθεί σε μελλοντικό στάδιο τόσο η εικόνα, όσο και η φύση του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Τάσος Θεοδώρου

BET ON ALFA: Παίξε online και πάρε Bonus 100% με την πρώτη κατάθεση μέχρι 100 Ευρώ