DRONE: Η επόμενη μέρα για την Ανόρθωση και τα κατάλληλα πρόσωπα

Stoiximan: Παίξε με 100€ bonus, Αγώνες με 0% γκανιότα καθημερινα, Πριμ στο παρολί, Κορυφαίες αναμετρήσεις σε live streaming

Η στήλη «Drone» κάνει ντεπούτο, μελετά από ψηλά, ξεψαχνίζει το παρελθόν και αναλύει το παρόν. H διαδρομή αρχίζει με την διοικητική αβεβαιότητα και την κατάσταση που επικρατεί στην κοινωνία της Ανόρθωσης.

Για να βρούμε πότε ήταν η τελευταία φορά που η Ανόρθωση βρισκόταν στην 9η θέση πρέπει να πάμε πολύ πίσω διανύοντας τρεις ολόκληρες δεκαετίες. Συγκεκριμένα την περίοδο 1987-88 στην δεύτερη της χρονιά στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» η Ανόρθωση τερμάτισε στην 8η θέση της βαθμολογίας και σε απόσταση αναπνοής από την 9η ΕΠΑ, την οποία κατάφερε να ξεπεράσει μόλις στις τελευταίες αγωνιστικές. Παρόμοια, ωστόσο, ήταν και η «παρθενική» χρονιά στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», καθώς την περίοδο 1986-87 και με την αποχώρηση του Φοίβου Βραχίμη η Ανόρθωση άγγιξε την 9η θέση, αλλά τερμάτισε στην 8η.

Τι σημασία έχουν όλα αυτά; Αρκεί κανείς να δει την πορεία της ομάδας από την αμέσως επόμενη χρονιά και να την αντιπαραβάλει με τις ανάγκες τις παρούσας περιόδου. Η Ανόρθωση από το 1989 ξεκίνησε μία πορεία αναρρίχησης με νέα διοίκηση, νέους προπονητές και νέους ποδοσφαιριστές σε ρόλο αναμορφωτών.

Μπορεί τα δεδομένα και τα πρόσωπα εκείνης της εποχής να ήταν διαφορετικά με τα σημερινά, ωστόσο, η φιλοσοφία και οι στόχοι ήταν οι ίδιοι. Να καταστεί δηλαδή η «Μεγάλη Κυρία» ξανά μέρος της ελίτ του κυπριακού ποδοσφαίρου και να έχει διαχρονικό και πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο στόχος επιτεύχθηκε λίγα χρόνια αργότερα και επέφερε και την αλλαγή σκηνικού στην Α’ Κατηγορία.

Όταν ένας ζωντανός οργανισμός ασθενεί και φλερτάρει με το θάνατο, δεν του δίνεις ποτέ ξαναδοκιμασμένες και αποτυχημένες συνταγές φαρμάκων. Εκείνο όμως που μπορείς να κάνεις για να τον επαναφέρεις σε υγιή κατάσταση είναι να επιστρατεύσεις τους κατάλληλους χειρουργούς για να αντικαταστήσουν το αίμα του ή να μεταμοσχεύσουν τα όργανα του με συμβατούς δότες. Οι πιθανότητες να συνεχίσει τη ζωή του όπως πριν μπορεί να μην είναι πολλές, ωστόσο, μπορείς να του δώσεις το δικαίωμα να ελπίζει.

Κάπου εδώ και η φετινή παραπαίουσα Ανόρθωση χρειάζεται τα κατάλληλα πρόσωπα για να κάνουν παρόμοια δουλειά με τα προαναφερθέντα, αρχής γενομένης από το χώρο της διοίκησης. Χρειάζεται δηλαδή τους κατάλληλους χειρουργούς και δεν είναι άλλοι από τα πρόσωπα που γνωρίζουν πως λειτουργεί η Ανόρθωση και που την έχουν ζήσει σε κάθε στάδιο της σύγχρονης ποδοσφαιρικής της ιστορίας. Αυτοί είναι το «κλειδί».

Εγκαινιάζοντας τη στήλη λοιπόν και κοιτάζοντας – για πρώτη φορά – από… ψηλά την κατάσταση στην Ανόρθωση γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι το ζητούμενο δεν είναι ένα project που μπορεί να βγάλει τoν ιστορικό σύλλογο από την δύσκολη θέση, αλλά οι κατάλληλοι παράγοντες οι οποίοι θα το υλοποιήσουν.

Τα παραδείγματα συλλόγων που καταστράφηκαν ολοσχερώς εκ των έσω ή αντίθετα ομάδων-θρύλων που αναστήθηκαν από τις στάχτες τους βρίσκονται στο βιβλίο της ιστορίας και η Ανόρθωση απέδειξε πολλές φορές ότι ανήκει στην δεύτερη κατηγορία. Αν το νέο εγχείρημα που γεννιέται θα έχει ανάλογη επιτυχία με το παρελθόν, θα το δούμε στο εγγύς μέλλον.

Τάσος Θεοδώρου

BET ON ALFA: Παίξε online και πάρε Bonus 100% με την πρώτη κατάθεση μέχρι 100 Ευρώ