Ραμόνα Παπαϊωάννου στο Balla: «Το αποκορύφωμα μιας όμορφης χρονιάς» (video)
Α' Κατηγορία

Ραμόνα Παπαϊωάννου στο Balla: «Το αποκορύφωμα μιας όμορφης χρονιάς» (video)

Η Ραμόνα Παπαϊώαννου αναδείχτηκε κορυφαία αθλήτρια για το 2016 στις βραβεύσεις της ΕΑΚ, διάκριση που θεωρεί ως την κορυφαία της χρονιάς. Δείτε τι λέει η πρωταθλήτριά μας στο Balla για το 2016 και το… 2017.

Κλείνει ιδανικά αυτή η χρονιά μ’ αυτή τη βράβευση;

Ναι, ήταν το αποκορύφωμα μιας πάρα πολύ δύσκολης, όμορφης χρονιάς. Ήταν οι πρώτοι μου Ολυμπιακοί . Στο Πανευρωπαϊκό μία πολύ αξιόλογη θέση στα 100 μέτρα. Παγκύπριο ρεκόρ και στα 100 μ. και στα 4Χ100. αυτό το βραβείο δεν το περίμενα και με έκανε πάρα πολύ χαρούμενη. Σε καμία περίπτωση δεν το περίμενα να βγω εγώ νικήτρια.

Σου δίνει ώθηση για τη συνέχεια;

Με τον προπονητή μου, τον Αντώνη Γιαννουλάκη, κάθε χρόνο ανεβάζουμε τον πήχη. Αυτή η βράβευση μου ανέβασε τον πήχη κι άλλο.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι το όνειρο του κάθε αθλητή…

Έκανα ατομικό ρεκόρ. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι όνειρο κάθε παιδιού και μεγάλος στόχος κάθε πρωταθλητή. Χαίρομαι πάρα πολύ που εκπλήρωσα ένα παιδικό μου όνειρο κι έναν μεγάλο αθλητικό στόχο. Ελπίζω ο Θεός να με έχει γερή και με τον προπονητή μου να συνεχίσουμε να δουλεύουμε το ίδιο σκληρά. Τελείωσε μία καλή χρονιά, το κεφάλι κάτω, πάμε για νέα πράγματα. Αν καταφέρω σε τέσσερα χρόνια να είμαι ξανά στους Ολυμπιακούς, θα έχω πιστεύω πετύχει τα μέγιστα για την καριέρα μου.

Οι επόμενοι στόχοι για το 2017;

Πρώτα ο Θεός θα είμαι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Κλειστού Στίβου στο Βελιγράδι. Αλλά βασικός στόχος είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Εκεί όπου θέλω να ξεπεράσω τον εαυτό μου ξανά στα 100, στα 200 μέτρα, και αν μπορέσω να επαναλάβω αυτό που πέτυχα στο Πεκίνο το 2015, που πέρασα στις 24 γρηγορότερες του κόσμου.

Οπότε ουσιαστικά θέτεις ως στόχο να σε δούμε και του χρόνου εδώ ως κορυφαία αθλήτρια…

Θέτω ως στόχο να είμαι καλά, να είμαι υγιής, να προσπαθώ για το καλύτερο, και αν όλα αυτά έρθουν και επιβραβευτούν με μία πρώτη θέση στα βραβεία, θα είμαι πολύ χαρούμενη.

 

Related posts