Μίλαν Τραΐκοβιτς στο Balla: «Το 2016 δεν μπορούσε να είναι καλύτερο» (video)
Α' Κατηγορία

Μίλαν Τραΐκοβιτς στο Balla: «Το 2016 δεν μπορούσε να είναι καλύτερο» (video)

Είναι ο κορυφαίος αθλητής για το 2016. Μία χρονιά-όνειρο για τον Μίλαν Τραΐκοβιτς, ο οποίος μιλάει στο Balla για τη βράβευσή του από την ΕΑΚ, το εξαιρετικό 2016 και το 2017 που έρχεται.

Περίμενες την πρωτιά στις βραβεύσεις της ΕΑΚ;

Η αλήθεια είναι πως όχι, γιατί η χρονιά αυτή ήταν πάρα πολύ δύσκολη. Πιστεύω πως η απόφαση των δημοσιογράφων ήταν πάρα πολύ δύσκολη, γιατί ήταν όλη η ομάδα πολύ καλή γενικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ήταν οι καλύτεροι Ολυμπιακοί που είχε η Κύπρος μέχρι στιγμής. Ήξερα ότι θα είμαι σίγουρα στην τριάδα, δεν με πείραζε να βγω πρώτος, δεύτερος ή τρίτος, γιατί όπως είπα, εμείς εκεί νιώθαμε σαν ομάδα. Γενικά ο ένας στηρίζει τον άλλο, γιατί είμαστε και μία μικρή χώρα και είμαστε ενωμένοι. Είμαι πολύ χαρούμενος και θέλω να ευχαριστήσω την ΕΑΚ για την τιμή αυτή που μου έκανε.

Ήταν όμως μία πολύ επιτυχημένη χρονιά για σένα και κλείνει μ’ αυτή τη διάκριση…

Ναι, η αλήθεια είναι πως η χρονιά φέτος δεν μπορούσε να είναι καλύτερη. Είχαμε την πρώτη επιτυχία στους Πανευρωπαϊκούς με το όριο και μετά με την πέμπτη θέση. Εκεί πιστεύω πως έδειξα ότι μπορώ να πάω καλά στους Ολυμπιακούς. Πήγα εκεί χωρίς άγχος, να περάσω κανά γύρο ή να μπω στα ημιτελικά, κυνήγησα το Παγκύπριο ρεκόρ, όπως και το έκανα στον ημιτελικό. Κι αυτό με πήρε στον τελικό και πλέον μετά ήμουν ευχαριστημένος και πάλεψα για το καλύτερο στον τελικό, ήρθε η έβδομη θέση. Ήταν μία πολύ καλή χρονιά για μένα κι ελπίζω να έρθουν ακόμη καλύτερες.

Αυτούς τους Ολυμπιακούς θα τους θυμάσαι σίγουρα για πάντα…

Φυσικά. Είναι οι πρώτοι μου Ολυμπιακοί και ήρθε η μεγάλη επιτυχία από την πρώτη φορά. Στόχος μου είναι να βρίσκομαι και στους επόμενους 1-2 Ολυμπιακούς, αν είμαστε υγιείς, και ακόμη καλύτερη θέση από την έβδομη.

Το 2016 ήταν άκρως επιτυχημένο. Για το 2017 τι στόχους θέτεις;

Το 2017 είναι εξίσου σημαντικό, μπορεί και πιο δύσκολη χρονιά, ακριβώς επειδή είναι η επόμενη μετά τους Ολυμπιακούς. Έχουμε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα όπου το επίπεδο μπορεί να είναι και πιο δυνατό από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στόχος μου είναι ο τελικός στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και μία καλή θέση στον τελικό.

Είναι σημαντικές αυτές οι βραβεύσεις;

Ναι είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν άνθρωποι που εκτιμούν αυτό που κάνουμε και που μας βοηθούν να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε.

Εκτιμάς διπλά αυτές τις βραβεύσεις εδώ στην Κύπρο, λόγω του ότι έχεις έρθει σε πολύ μικρή ηλικία από άλλη χώρα;

Ναι, είναι πολύ σημαντικό να τιμάται οποιαδήποτε προσπάθεια, και η δική μου. Εγώ εδώ μεγάλωσα, είμαι Κύπριος και θέλω να είναι η σημαία της Κύπρου πολύ ψηλά.

Related posts