Α.Παρέλλης στο Balla: «Άλλαξα μετά τους Ολυμπιακούς του ‘12» (video)
Α' Κατηγορία

Α.Παρέλλης στο Balla: «Άλλαξα μετά τους Ολυμπιακούς του ‘12» (video)

Είναι από τους πιο σταθερούς αθλητές. Ποιο είναι το μυστικό του; Ο Απόστολος Παρέλλης μιλάει στο Balla, κάνει τον απολογισμό του 2016 και θέτει τους στόχους του για το νέο έτος.

Κλείνει επιτυχημένα μία πολύ καλή χρονιά για σένα…

Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος. Βγήκε μία πολύ μεγάλη επιτυχία, μετά από πολύ κόπο και αγώνα. Αυτή η επιτυχία ήρθε μέσα από πολλή δουλειά τα τελευταία χρόνια, μετά από μεγάλο πείσμα και θέληση. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για την όγδοη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες κι ελπίζω σε ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον.

Είναι ίσως η πρώτη φορά μετά από χρόνια που υπήρχε μεγάλη αγωνία για την πρώτη θέση στις βραβεύσεις της ΕΑΚ, κυρίως επειδή όλοι είχατε μεγάλες επιτυχίες, ειδικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες…

Όλοι έχουμε κάνει πάρα πολλά πράγματα φέτος, μεγάλες επιτυχίες, ήταν και οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές. Ο Μίλαν έχει κάνει μεγάλες επιτυχίες φέτος, είναι νεαρός, το δικαιούταν. Θέλω να τους συγχαρώ όλους.

Το 2015 ήταν το Παγκόσμιο, το 2016 οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Το 2017 τι να περιμένουμε;

Πλέον, μετά το Παγκόσμιο νιώθω πάρα πολύ διαφορετικός στον αγωνιστικό χώρο. Μετά την έκτη θέση στο Παγκόσμιο ο στόχος ήταν ο τελικός στους Ολυμπιακούς. Βγήκε ο τελικός, πήρα και την όγδοη θέση. Τώρα στο Παγκόσμιο θέλω να είμαι υγιής, χωρίς τραυματισμούς και να διεκδικήσω μία καλύτερη θέση από το Παγκόσμιο του 2015.

Διακρίνουμε μία μεγάλη σταθερότητα σε σένα, κάτι πολύ σημαντικό, ίσως και σπάνιο στους αθλητές. Πού οφείλεται αυτή η σταθερότητα;

Πλέον μετά τους Ολυμπιακούς του 2012 έχουν αλλάξει πάρα πολλά στη ζωή μου. Βάζω στόχο χρόνο με το χρόνο, θέλω να τον επιτυγχάνω, έχω σταθεροποιηθεί στα μέτρα για να είμαι στην ελίτ των αθλητών. Μέσα από τους μεγάλους αγώνες, την εμπειρία μου και το συναγωνισμό με μεγάλους αθλητές έχω σταθεροποιηθεί. Και αυτό είναι λόγω των μεγάλων αγώνων και των μεγάλων διοργανώσεων. Ελπίζω να μείνω σταθερός και θέλω να μείνω σταθερός μέχρι τους Ολυμπιακούς του Τόκιο.

Φέτος σ’ αυτές τις βραβεύσεις ήσουν δεύτερος. Σου δώσαμε κίνητρο για να είσαι πρώτος του χρόνου;

Και πέρυσι ήμουν δεύτερος, και φέτος δεύτερος. Πλέον μεγαλώνω, θέλω τους στόχους που βάζω να τους πετυχαίνω. Θα προσπαθήσω για μία μεγάλη επιτυχία του χρόνου στο Παγκόσμιο κι ελπίζω να είμαι πρώτος του χρόνου.

Related posts