Το Derby della Madonnina είχε ενθουσιασμό, ένταση, διαμαρτυρίες, τραυματισμούς, δοκάρι και δύο γκολ, αλλά δεν είχε νικητή. Μίλαν και Ίντερ έμειναν στο 1-1 για τη 12η αγωνιστική της Serie A με δύο γκολ στο πρώτο 20λεπτο, με τους πρωταθλητές να είναι καλύτεροι για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αλλά στο τέλος τους τύποις γηπεδούχους να πλησιάζουν το γκολ.
Το 1ο ημίχρονο ήταν αρκετά χορταστικό, με τους «νερατζούρι» να έχουν το πάνω χέρι και αυτή η συνθήκη να επηρεάζει αρνητικά τους «ροσονέρι» και να τους οδηγεί σε λάθη. Μόλις στο 11ο λεπτό ένα τέτοιο από τον Φρανκ Κεσιέ κατέληξε σε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο πρώην παρτενέρ του στο κέντρο της Μίλαν, Χακάν Τσαλχάνογλου, ο οποίος πανηγύρισε προκλητικά μπροστά στους φιλάθλους της τέως ομάδας του. Η χαρά κράτησε για λίγο, αφού στο 17′ ο Στέφαν ντε Φράι πήρε κεφαλιά προς τα πίσω σε εκτέλεση φάουλ του Σάντρο Τονάλι και νίκησε άθελά του τον Σαμίρ Χαντάνοβιτς για το 1-1.
Ξανά υπεροχή της Ίντερ, ξανά λάθος στην άμυνα της Μίλαν, αυτήν τη φορά από τον Φοντέ Μπαλό Τουρέ, που υπέπεσε σε νέο πέναλτι. Η Ίντερ άλλαξε εκτελεστή όμως, ο Λαουτάρο Μαρτίνες νικήθηκε από τον Τσίπριαν Ταταρουσάνου, που κράτησε το 1-1. Αυτό συνέβη με τον Ρουμάνο και στη συνέχεια, αφού οι παίκτες του Σιμόνε Ιντζάγκι είχαν κι άλλες ευκαιρίες για να σκοράρουν.
Η Μίλαν ανέβασε στροφές στο 2ο ημίχρονο και δη όταν ο Άντε Ρέμπιτς πέρασε στον αγωνιστικό λίγο, στη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα. Ο Χαντάνοβιτς δεν είχε πολλή δουλειά όμως, με συνέπεια οι «νερατζούρι» να ανασυνταχθούν και να αναλάβουν ξανά τα «ηνία» του αγώνα. Ο μεγαλύτερος αντίπαλος αποδείχθηκαν οι τραυματισμοί, αφού με τέτοιους αποχώρησαν οι Νικολό Μπαρέλα και Έντιν Τζέκο, ενώ ενοχλήσεις είχε και ο Ντε Φράι.
Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς ανέβηκε αρκετά όταν βρήκε τροφοδοσία από τον Ρέμπιτς και είχε μια καλή στιγμή στα τελευταία λεπτά, όπως και ο Ισμαέλ Μπενασέρ. Η πίεση της Μίλαν καθυστέρησε και δεν καρποφόρησε, αφού μετουσιώθηκε κυρίως σε σουτ μπροστά σε πολλά σώματα. Το 1-1 έδωσε από ένα βαθμό στις δύο ομάδες και κράτησε τη μεταξύ τους απόσταση στους επτά, με τους «ροσονέρι» να ξαναπιάνουν τη Νάπολι στην κορυφή.
Μίλαν (Στέφανο Πιόλι): Ταταρουσάνου, Καλάμπρια, Κιάερ, Τομόρι, Τουρέ (46΄Καλουλού), Τονάλι (71΄Μπενασέρ), Κεσί, Κρούνιτς, Μπραΐμ Ντίαζ (59΄Σαλεμάκερς), Λεάο (59΄Ρέμπιτς), Ιμπραΐμοβιτς
Ίντερ (Σιμόνε Ιντζάκι): Χαντάνοβιτς, Μπαστόνι (85΄Ντιμάρκο), Ντε Φράι, Σκρίνιαρ, Νταρμιάν (75΄Ντάμφρις), Πέρισιτς, Μπαρέλα (68΄Βιδάλ), Μπρόζοβιτς, Τσαλχάνογλου, Λαουτάρο (85΄Σάντσες), Τζέκο (75΄Κορέα)