Στάικος Βεργέτης στο Balla: «Να φτάσουμε στον ψηλότερο δείκτη απόδοσης»
Α' Κατηγορία

Στάικος Βεργέτης στο Balla: «Να φτάσουμε στον ψηλότερο δείκτη απόδοσης»

Για την παρουσία του στην Νέα Σαλαμίνα, την υποχρέωσή του να παρακολουθεί την εξέλιξη των ακαδημιών και τον στόχο των Ερυθρόλευκων, μίλησε στο Balla ο προπονητής της βαρωσιώτικης ομάδας Στάικος Βεργέτης.

 

Διαβάστε επίσης:  Αυτά κάνει ο Βεργέτης και ξεχωρίζει 

                            «Η δουλειά του στηρίζεται στην ειλικρίνεια και δεν έχει κολλήματα»

Αναλυτικά η συνένετευξη που παραχώρησε στο Balla o Ελλαδίτης τεχνικός:

 

Ήταν εύκολη η απόφαση να έρθετε στην Κύπρο;

«Όλα έγιναν γρήγορα, η απόφαση ήταν εύκολη.  Είναι μια ομάδα με το πρότζεκτ σε εξέλιξη. Μου αρέσει. Συναντήθηκα αρχικά με τον πρόεδρο και μετά με τον τεχνικό διευθυντή και μου εξήγησαν το πλάνο. Μου έδωσαν λεπτομερέστατη αναφορά. Με κάλυψαν σε μεγάλο βαθμό».

 Είχατε πρόταση από άλλη κυπριακή ομάδα στο παρελθόν;

«Όχι δεν είχα ποτέ επίσημη πρόταση»

Τι περιμένατε και τι βρήκατε στο κυπριακό ποδόσφαιρο;

«Βρήκα καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό από ότι περίμενα. Οι ομάδες έχουν καλούς ποδοσφαιριστές και δεν αναφέρομαι  μόνο στις μεγάλες ομάδες όπως η Ομόνοια και ο ΑΠΟΕΛ. Υπάρχει ποιότητα και ψηλός αγωνιστικός ρυθμός».

 Ποιοι ήταν οι πρώτοι τομείς στους οποίους εστιάσατε για να βελτιωθεί η εικόνα της ομάδας;

 «Με την έλευση ενός προπονητή αλλάζει η ψυχολογία. Εγώ εστίασα στο αγωνιστικό πλάνο. Έπρεπει να αλλάξουμε τον ρυθμό. Αλλάξαμε την ένταση. Αυτή ήταν η πρώτη  μας μέριμνα. Το καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό».

 Έχετε σχηματίσει μια άποψη για το πρωτάθλημα. Ποιοι παράγοντες θα καθορίσουν την εκπλήρωση του στόχου της εξάδας;

 «Δεν το βλέπω έτσι. Ο στόχος είναι πολύ δύσκολος, όχι ανέφικτος. Εμείς πρέπει να αξιοποιήσουμε τα δυνατά σημεία της ομάδας. Βαθμούς μπορείς να πάρεις από όλους και μπορείς να χάσεις από όλους. Βλέπω κάθε αγώνα μόνο. Τώρα, παράδειγμα, θα αγωνιστούμε με την Δόξα. Αυτό είναι μόνο στο μυαλό μας και αυτό μεταφέρω στους ποδοσφαιριστές».

 Το φαινόμενο «Αστέρας» μπορεί να επαναληφθεί;

 «Υπάρχουν κοινά σημεία με τον Αστέρα, είναι ομάδες σε εξέλιξη. Ο Αστέρας ήταν μια ομάδα με δυναμική και σε εξέλιξη. Βοηθούσαν όλοι, παράγοντες, παίκτες, προπονητές για να ανέβει ο σύλλογος. Σε αυτό το στάδιο είναι και η Νέα Σαλαμίνα. Είναι κίνητρο για μένα να αποτελέσω μέλος σε αυτή την εξέλιξη»

 Είναι σημαντικότερο το διάβασμα πριν τον αγώνα ή το κοουτσάρισμα κατά την διάρκεια του παιχνιδιού;

«Και τα δύο είναι το ίδιο σημαντικά. Πρέπει να ξέρεις τι θα συναντήσεις για να ξέρεις πώς να κοουτσάρεις. Είναι σημαντικά και τα δύο».

 Είστε απόφοιτος της γυμναστικής ακαδημίας. Παίζει ρόλο στον τρόπο που προσεγγίζεται το ποδόσφαιρο;

 «Μπορώ να επικοινωνήσω ευκολότερα και αποτελεσματικότερα με τον γυμναστή, για να εκπονήσουμε πρόγραμμα και εντάσεις πιο σωστά, από συνάδελφο που δεν είναι και γυμναστής».

 Από το υφιστάμενο ρόστερ τι ξεχωρίσατε σε ατομικό επίπεδο και τι χρειάζεται να βελτιωθεί σε ομαδικό επίπεδο;

 «Σε ατομικό επίπεδο έχουμε ποδοσφαιριστές που μπορούν να παίξουν σε μεγαλύτερες ομάδες. Σε ομαδικό επίπεδο ψάχνουμε περαιτέρω βελτίωση  στην χημεία. Αναπτύξαμε καλή χημεία και προσπαθούμε να ενσωματώσουμε κι άλλους ποδοσφαιριστές».

 Ο Μακρίεφ είναι ντεφορμέ ενώ ο Κολοκούδιας άρπαξε την ευκαιρία…

 «Ο Μακρίεφ είναι μεγάλο κεφάλαιο για την ομάδα. Είναι εκτός, να φρεσκάρει το μυαλό του και πιστεύω ότι θα επιστρέψει καλύτερος. Ο Κολοκούδιας είναι ταλαντούχος, το έχει εποδείξει. Μπορώ να πω ότι άρπαξε την ευκαιρία για τα καλά…».

 Αμπελάϊρας και Μπεμπέ είναι μεγάλα ονόματα και ο κόσμος έχει προσδοκίες…

 «Ο Αμπελάϊρας κάνει πολύ δουλειά που ενδεχομένως ο κόσμος να μην το βλέπει. Είναι έξυπνος και βοηθά τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Ο Μπεμπέ αυτή την στιγμή δεν ευνοείται από το σύστημα όμως μπορεί να βοηθήσει, ενώ και στις προπονήσεις δείχνει ότι είναι έτοιμος».

 Η Νέα Σαλαμίνα έχει ένα από τα καλύτερα δίδυμα στην θέση του τερματοφύλακα…

«Συμφωνώ και για τους δύο και ο… πονοκέφαλος είναι μεγάλος για μένα. Ο Βεσελόφσκι πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις ενώ ο φέρελπις Μιχαήλ είναι αξιόλογος τερματοφύλακας. Θα γίνει και σε αυτή την θέση rotation και θα επιστρατευτεί ο Νεόφυτος».

 Παρακολουθείτε στενά τις ακαδημίες. Ο Κούσουλος είναι ένας ποδοσφαιριστής που προέρχεται από τα τμήματα υποδομής…

 «Ο προπονητής της πρώτης ομάδας οφείλει να παρακολουθεί τις ακαδημίες. Έχω καλή εντύπωση από τις ακαδημίες και τον τρόπο που εργάζονται οι προπονητές. Από τις ακαδημίες μπορούν άμεσα να απορροφηθούν ποδοσφαιριστές στην πρώτη ομάδα. Ο Κούσουλος είναι ποδοσφαιριστής που μπορεί να αγωνιστεί σε πολλές θέσεις στην άμυνα και στα χαφ. Εκπαιδεύεται και για τις δύο θέσεις. Θα γίνει ένας γρήγορος στόπερ που δεν συναντάμε εύκολα. Διαθέτει ταχύτητα και δύναμη».

Για την επίσκεψη στην Αμμόχωστο…

«Πρέπει να συνδέεσαι με την ομάδα και την ιστορία της. Προσπαθώ να είμαι συνεπής σε αυτό. Με την επίσκεψη είδαμε την ζωντανή ιστορία του συλλόγου. Η προσφυγιά είναι λεπτό ζήτημα. Οι ρίζες του συλλόγου είναι εκεί και πήγαμε κοντά σε αυτές».

 Ο κόσμος δείχνει εμπιστοσύνη και θέλει νίκες…

«Ο κόσμος της Νέας Σαλαμίνας είναι συγκλονιστικός. Μας βοηθάει παντού και εκτός έδρας δεν άφησαν ποτέ μόνη την ομάδα. Τους θέλουμε πιο κοντά στα δύσκολα και να έχουν υπομονή. Θέλουμε να ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους οπαδούς και να μας στηρίξουν στα δύσκολα»

Συνεργαστήκατε με τον Μπερτόλιο. Μπορεί να κάνει την διαφορά στον ΑΠΟΕΛ;

«Το πιστεύω ακράδαντα. Μπορεί να πάρει την ομάδα στις πλάτες του. Είναι ποδοσφαιριστής που συνδέει άμυνα-επίθεση και κάνει εύκολη την δουλειά των επιθετικών».

Τι σας πρόσφερε η παρουσία σας ως βοηθός προπονητής;

«Θεωρώ ότι συνεργαζόμενος με δέκα προπονητής έχω βοηθηθεί αρκερά. Αντέγραψα πολλά στοιχεία από πολλούς και απέφυγα κάποια πράγματα από κάποιους για να φτιάξω το δικό μου προπονητικό προφίλ».

 Έχετε εντοπίσει αδυναμίες στο ρόστερ και πρέπει… οπωσδήποτε να γίνουν μεταγραφές τον Γεννάρη;

«Δεν θα το έλεγα αυτό. Κοιτάω το υπάρχον υλικό, να φτάσουμε στον ψηλότερο δείκτη απόδοσης και να κοιτάξουμε ποδοσφαιριστές από τις ακαδημίες. Αυτοί είναι οι κύριοι άξονες. Δεν θα κάνουμε μεταγραφή χάρη της μεταγραφής»

 Είστε ικανοποιημένος από την ζωή στην Κύπρο;

«Η οικογένεια έμεινε στην Ελλάδα, λόγω και του σχολείου των παιδιών, τουλάχιστον για αυτή την χρονιά. Μου αρέσει εδώ. Το βιοτικό επίπεδο στην Κύπρο είναι καλύτερο».

Related posts