“Μας είπε να χάσουμε 3-0”

Ο πρώην αμυντικός της Βέροιας, Δημήτρης Αμαραντίδης, υποστήριξε ότι δεν κατέθεσε την αλήθεια στον ανακριτή, Γιώργο Ανδρεάδη, για το παιχνίδι Ολυμπιακός – Βέροια 3-0.

Μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, “Δίκη”, ο 30χρονος πρώην αμυντικός της Βέροιας, Δημήτρης Αμαραντίδης, υποστήριξε ότι κατέθεσε ψέμματα στον ανακριτή, Γιώργο Ανδρεάδη, για το ματς του Ολυμπιακού με τη Βέροια (Ιανουάριος 2013), αλλά κι ότι υπήρχε παρότρυνση από τον τότε γενικό αρχηγό της ομάδας της Ημαθίας, Γιώργο Λαναρή, για ήττα με 3-0 από τον Ολυμπιακό, αποτέλεσμα με το οποίο έληξε το εν λόγω ματς.

Αναλυτικά όσα είπε ο 30χρονος Κοζανίτης πρώην αμυντικός της Βέροιας, Δημήτρης Αμαραντίδης:

“Δεν είπα την αλήθεια για τον αγώνα της ομάδας μου με τον Ολυμπιακό γιατί ένιωσα αφόρητη πίεση. Πίστεψα ότι θα έχανα τη δουλειά μου και μετά πολύ δύσκολα θα έβρισκα ομάδα.

Αποφάσισα να πω την αλήθεια και για να λυτρωθώ, αλλά και γιατί αποδείχτηκε ότι η στάση που κράτησα απέναντι στη  Δικαιοσύνη με έβλαψε. Κατέληξα κατηγορούμενος χωρίς να φταίω σε τίποτε.

Ζήτω συγγνώμη από τον ανακριτή, τον κύριο Ανδρεάδη, που δεν κατέθεσα τα πραγματικά περιστατικά του αγώνα Ολυμπιακού – Βέροιας 3-0 που έγινε στις αρχές του 2013.

Σε εκείνο το ματς ήμουν βασικός. Το ημίχρονο έληξε 0-0 παρότι είχαμε πολλές απουσίες. Στα αποδυτήρια μπήκε, όπως γίνεται πάντα, ο προπονητής μας, ο κύριος Καλαϊτζίδης,  και μας είπε για τα αγωνιστικά θέματα. Λίγο πριν βγούμε στο γήπεδο για το δεύτερο ημίχρονο μπήκε στα αποδυτήρια ο γενικός αρχηγός της ομάδας μας, ο κύριος Λαναρής, και μας είπε: “Σήμερα πρέπει να χάσουμε 3-0”.

Υπήρξε μια αναστάτωση, αλλά δεν έγινε διάλογος. Θύμωσα και είπα μέσα μου “παίξε καλύτερα και ας τον να λέει”. Στο δεύτερο ημίχρονο έκανα ο,τι μπορούσα, αλλά χάσαμε 3-0. Δεν νιώθω ότι έκανα κάτι για να είμαι κατηγορούμενος. Το μόνο λάθος που έκανα είναι ότι δεν είπα από την αρχή την αλήθεια στον κύριο ανακριτή”.