Εντολή Υφυπουργού: «Βρείτε τα ανθρωπόμορφα φασιστοειδή»

Τον άμεσο εντοπισμό και την σύλληψη εκείνων που σήκωσαν το εμετικό πανό για τη Σρεμπρένιτσα, ζήτησε ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, από την ΕΛΑΣ. 

Άμεσο εντοπισμό και σύλληψη εκείνων που σήκωσαν το πανό για τη Σεμπρένιτσα, ζήτησε ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, από την ΕΛΑΣ, μέσω επιστολής του το πρωί της Δευτέρας. 

Ο υφυπουργός αθλητισμού ήταν αμείλικτος στην εντολή του, ξεκαθαρίζοντας ότι πρέπει να εντοπιστούν άμεσα τα ανθρωπόμορφα φασιστοειδή. 

«Χθες το βράδυ στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» γίναμε μάρτυρες ενός εμετικού περιστατικού που αφορούσε πανό με την ανάρτηση για τη σφαγή στη Σρεμπρένιτσα. 

Τα ανθρωπόμορφα φασιστοειδή δεν έχουν καμία θέση στα ελληνικά γήπεδα, ιδίως στους αγώνες της εθνικής ομάδας. 
Για το λόγο αυτό σας καλώ για τις δικές σας ΑΜΕΣΕΣ ενέργειες και την σχετική ενημέρωση μου», έγραψε στην επιστολή του. 

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου: 

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Γιώργος Βασιλειάδης εκ μέρους του συνόλου της Ελληνικής Κυβέρνησης εκφράζει την απερίφραστη καταδίκη και αποτροπιασμό του για τα όσα έλαβαν χώρα χθες στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», κατά τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ελλάδας – Βοσνίας. 

Ο κ. Βασιλειάδης χαρακτηρίζει την ανάρτηση του φασιστικού πανό, εναντίον των Βοσνίων, που αφορούσε τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα, από ελάχιστο αριθμό θεατών, απαράδεκτο περιστατικό, το οποίο δεν συνάδει με τις Αρχές και τις Αξίες της Ελληνικής Δημοκρατίας και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει τον Ελληνικό Λαό. 

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού υπογραμμίζει ότι τέτοιου είδους ανθρωπόμορφα φασιστοειδή δεν έχουν καμία θέση στα ελληνικά γήπεδα, ιδίως στους αγώνες της Εθνικής μας ομάδας και βρίσκεται ήδη σε συνεννόηση με την Ελληνική Αστυνομία για να εντοπιστούν οι δράστες και να τιμωρηθούν, εκφράζοντας ταυτόχρονα και την πρόθεση να τους απαγορευθεί, διά βίου, η είσοδος στα γήπεδα. 

Πηγή:Sport-fm.gr