Αρουαμπαρένα στο Balla: «Δεν το έχω ξαναζήσει!» (video)
Α' Κατηγορία

Αρουαμπαρένα στο Balla: «Δεν το έχω ξαναζήσει!» (video)

Ο «χρυσός» σκόρερ της ΑΕΛ στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα, Μικέλ Αρουαμπαρένα, μιλάει αποκλειστικά στο Balla για το θρίαμβο της ομάδας του! Τι λέει για την ανατροπή, για το γκολ του, για τη συμβολή του προπονητή, για την ατμόσφαιρα του ντέρμπι, αλλά και για τη δική του ετοιμότητα! Όλες οι απαντήσεις του Βάσκου killer στο Balla!

 

 

Αναλυτικά όσα είπε ο Μικέλ Αρουαμπαρένα στο Balla αμέσως μετά το τέλος του λεμεσιανού ντέρμπι:
 

Πρώτο γκολ με την ΑΕΛ στο πιο σημαντικό παιχνίδι για την ομάδα, το ντέρμπι με τον Απόλλωνα. Πώς αισθάνεσαι;
Η αλήθεια είναι ότι είμαι χαρούμενος. Το να μπαίνεις 30 λεπτά και να σκοράρεις στο ντέρμπι της πόλης, σε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για όλο τον κόσμο της ΑΕΛ, σίγουρα με χαροποιεί. Όχι μόνο το γκολ, αλλά και για τη νίκη. Για εμάς ήταν πολύ σημαντικοί οι τρεις βαθμοί, αφήνουμε έναν αντίπαλο έξι βαθμούς πίσω και συνεχίζουμε. Χαίρομαι και για τη νίκη και για το γκολ, για να αρχίσω να παίρνω ρυθμό.

Είχες αντιληφθεί τη σημασία του αγώνα ή την κατάλαβες όταν είδες τα πανηγύρια;
Ναι, είχα παρακολουθήσει και από το ίντερνετ. Θέλαμε το παιχνίδι για τον κόσμο της ΑΕΛ και καλύτερα δεν μπορούσε να κυλήσει πραγματικά. Όλα πήγαν τέλεια. Χάναμε στο ξεκίνημα, αλλά ήμασταν ικανοί να το γυρίσουμε, κι αυτό είναι το πιο σημαντικό. Ότι η ΑΕΛ έχει άλλους τρεις βαθμούς, κέρδισε τον μεγαλύτερο αντίπαλο και τώρα πρέπει να σκεφτούμε το επόμενο παιχνίδι όπου θα έχουμε επίσης έναν δύσκολο αντίπαλο.

Πώς έγινε η ανατροπή;
Η αλήθεια είναι ότι ήταν ένα δυνατό χτύπημα για εμάς το γκολ τους, γιατί η ομάδα ήταν καλά. Πιστέψαμε σε εμάς, ο προπονητής πίστευε από την αρχή του αγώνα ότι ήμασταν μία ομάδα το ίδιο καλή με τον αντίπαλό μας και μπορούσαμε να κερδίσουμε το ματς. Και μετά ήταν και η αυτοπεποίθηση που είχαμε οι παίκτες, δεν παρατήσαμε το παιχνίδι. Πιστεύαμε ότι μπορούσε να το γυρίσουμε και, όπως είπα, ο προπονητής μας είχε μεταδώσει αυτή την πίστη και τα καταφέραμε.

Τελευταία η παράδοση της ΑΕΛ στα ντέρμπι με τον Απόλλωνα δεν ήταν καλή. Σας βοήθησε και στην ψυχολογία ο προπονητής τις τελευταίες μέρες;
Ναι. Ήταν πολλά παιχνίδια που δεν είχαμε κερδίσει, το γνωρίζαμε. Στους νέους παίκτες μας μίλησαν πολύ για τη σημασία αυτού του αγώνα για όλο τον κόσμο της ΑΕΛ και για την ομάδα. Τα δώσαμε όλα και πήγαν όλα καλά. Έτσι σκεφτόμαστε, ότι αυτό είναι ένα μικρό βήμα για να βελτιωνόμαστε κάθε βδομάδα. Τώρα είμαστε με τρεις ακόμη βαθμούς και το επόμενο παιχνίδι με την Ανόρθωση είναι επίσης δύσκολο, θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε και εκεί.

Στο τέλος πανηγυρίσατε τη νίκη μαζί με τον κόσμο. Πώς το έζησες αυτό;
Δεν έχω ξαναζήσει κάτι τέτοιο! Ο κόσμος ήταν δίπλα στους παίκτες, οι παίκτες ήταν δίπλα στον κόσμο, ήταν μία εμπειρία που ήθελα να ζήσω. Μου είχαν πει τα καλύτερα λόγια για την ομάδα και τον κόσμο, πόσο πιστός είναι στην ομάδα. Γιορτάσαμε όλοι μαζί τη νίκη, αλλά, όπως είπα, αυτό είναι ένα μικρό βήμα. Πρέπει να σκεφτούμε το επόμενο παιχνίδι, έχουν παιχτεί μόνο πέντε αγωνιστικές και υπάρχει ακόμη δρόμος.

Λέτε συνεχώς παιχνίδι με παιχνίδι. Μήπως μετά τη νίκη αυτή μπορείτε να μιλήσετε για πιο ξεκάθαρο στόχο;
Όχι, όχι. Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε μία ομάδα, να βελτιωνόμαστε συνέχεια, οι πολλοί νέοι παίκτες που έχουμε έρθει να βοηθήσουμε μέσα στη σεζόν και να πάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Τώρα πρέπει να σκεφτούμε την Ανόρθωση και μετά τα επόμενα παιχνίδια. Ό,τι βαθμούς παίρνουμε τώρα μπαίνουν στο σακούλι κι αυτό είναι το σημαντικό, να παίρνουμε βαθμούς, να αποκτάμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και όλοι οι νέοι παίκτες να καταλάβουμε τη φιλοσοφία του προπονητή.

Προσωπικά, πώς αισθάνεσαι; Είσαι έτοιμος να παίξεις βασικός ή χρειάζεσαι ακόμη χρόνο;
Η αλήθεια είναι ότι μου λείπουν λεπτά. Φαίνεται ότι έχω καιρό να παίξω βασικός. Όταν μπήκα στο παιχνίδι χρειάστηκε λίγα λεπτά για να βρω ρυθμό, αλλά όσο παίρνω λεπτά θα είναι καλύτερα. Τα 30 λεπτά σήμερα ήταν πολύ καλά για μένα σήμερα, όχι μόνο για το γκολ και τη νίκη, αλλά και για τα λεπτά που πήρα. Μένει να αποκτήσω φόρμα για να μπορέσω να είμαι ένας σημαντικός παίκτης στην ομάδα, όπως όλοι οι νέοι παίκτες.

Θα είσαι έτοιμος στο επόμενο παιχνίδι, πιστεύεις, ή μετά τη διακοπή;
Δεν το γνωρίζω. Η απόφαση είναι του προπονητή. Εγώ θέλω να είμαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση ώστε όταν πάρω την ευκαιρία να κάνω το καλύτερο δυνατό. Αν με βάλει ο προπονητής, θα προσπαθήσω να δουλέψω σκληρά, να δώσω το καλύτερο που μπορώ, αλλιώς θα προσπαθήσω να εκμεταλλευτώ τα λεπτά που θα έχω (ως αλλαγή).

Οι φίλαθλοι της ΑΕΛ γνωρίζουν τις επιδόσεις σου στην Ισπανία και περιμένουν πολλά γκολ από σένα. Ξεκίνησες με γκολ σ’ αυτό το ντέρμπι. Τι τους υπόσχεσαι;
Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούσα να ζητήσω κάτι παραπάνω. Στο πρώτο παιχνίδι που είχα λίγο χρόνο συμμετοχής παραπάνω μπόρεσα να σκοράρω. Κι ελπίζω να είναι το πρώτο γκολ από πολλά. Ποτέ δεν θέτω στόχους με νούμερα. Πάντα βλέπω πρώτα την ομάδα και μετά εμένα, οπότε το σημαντικό είναι ότι πήραμε άλλους τρεις βαθμούς και συνεχίζουμε εκεί ψηλά.

Related posts