Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookie μας.

Τα πέντε πράγματα που μάθαμε από τους τελικούς Grassroots ΠΟΑ
Editorial

Τα πέντε πράγματα που μάθαμε από τους τελικούς Grassroots ΠΟΑ

Fonbet Powers you up! Πάρε το Powerbank σου τώρα!

Η αυλαία για το πρωτάθλημα Grassroots ΠΟΑ 2015/16 έπεσε με τον ιδανικότερο επίλογο. Γκολ, συγκινήσεις και… υποσχέσεις.

Τα πέντε… πράγματα που μάθαμε από τους τελικούς:

1. Υπάρχει ταλέντο

Το λένε οι ειδικοί και το καταγράφουμε ξανά. Στην Κύπρο υπάρχει άφθονο ταλέντο. Η επιμόρφωση των προπονητών και η στελέχωση των ακαδημιών έχουν αναβαθμίσει τα τμήματα υποδομών. Αυτό που ίσως να απουσιάζει είναι περισσότερη… τεχνογνωσία όσο αφορά ένα μακροπρόθεσμο πλάνο για αρκετά “φυτώρια”. Ταλέντο σίγουρα υπάρχει.

2. Η οργάνωση ανεβάζει επίπεδο το πρωτάθλημα

Η ΚΟΠ με την στήριξη του ΠΟΑ έχει αναβαθμίσει τα πρωταθλήματα ενώ υπάρχει η θέληση για περαιτέρω βελτίωση των συνθηκών για δημιουργία ενός πρωταθλήματος βασισμένο σε ευρωπαϊκά πρότυπα προηγμένων ποδοσφαιρικά χωρών. Ήδη έχουν παρθεί αποφάσεις και την νέα σεζόν θα προστεθούν καινοτομίες σε διάφορα κομμάτια της διοργάνωσης.

3. Οι γονείς είναι μέρος του παιχνιδιού

Εκτός ελάχιστων περιπτώσεων οι γονείς και οι φίλαθλοι που παρακολούθησαν τους αγώνες είχαν άψογη συμπεριφορά. Φώναξαν υποστηρίζοντας τα παιδιά, χάρηκαν ή έδωσαν τα εύσημα στους αντίπαλους μετά το τέλος των αγώνων. Οι αναπτυξιακές ηλικίες είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες και οι μικροί ποδοσφαιριστές έχουν ανάγκη την στήριξη, όχι την παρέμβαση στα ζητήματα που άπτονται των σχέσεων ποδοσφαιριστών-προπονητών.

4.Στιγμές που… μένουν

Οι μικροί έζησαν έντονα τα παιχνίδια. Οι νικητές χάρηκαν σαν να κατέκτησαν το…Tσάμπιονς Λιγκ ενώ οι ηττημένοι στεναχωρήθηκαν. Χαρακτηριστική στιγμή ήταν τα δάκρυα των μικρών ποδοσφαιριστών της Ομόνοιας από το κλιμάκιο Λεμεσού την ώρα που στην πρώτη ομάδα περιμένουν τον… Σκέμπρι να έρθει από τις διακοπές!

5. Respect

Το ποδόσφαιρο ενώνει. Το μήνυμα του αλληλοσεβασμού αποτελεί το σημαντικότερο εργαλείο για την πρόοδο των παιδιών σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής. Αναφέραμε ακαδημίες που έχουν άριστες σχέσεις ενώ σίγουρα υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις. Η στιγμή που σίγουρα κρατάμε από τους τελικούς είναι το χειροκρότημα των πρωταθλητών ποδοσφαιριστών του ΑΠΟΕΛ στους αντίπαλους.

 

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ