Μάνατζερ Νταμιάο στο Balla: «Δεν μας ενδιαφέρει ο ΑΠΟΕΛ, γιατί…»
Α' Κατηγορία

Μάνατζερ Νταμιάο στο Balla: «Δεν μας ενδιαφέρει ο ΑΠΟΕΛ, γιατί…»

Από το… πάνω ράφι ψάχνει επιθετικό ο ΑΠΟΕΛ, ο οποίος θέλει έναν σούπερ φορ στη θέση του επίσης σούπερ Φερνάντο Καβενάγκι, αλλά σ’ αυτές τις περιπτώσεις το δύσκολο είναι να πείσεις ένα καλό όνομα να αγωνιστεί στο κυπριακό πρωτάθλημα. Φαίνεται πως αυτό είναι ένα σοβαρό εμπόδιο και στην περίπτωση του Λεάντρο Νταμιάο –πέρα από το οικονομικό.

 

Stoiximan.gr: Παίξε τώρα με 100€ bonus.

Το Balla επικοινώνησε με τον Βραζιλιάνο μάνατζερ του παίκτη, Βινίσιους Πράτες, για να αναζητήσει τις προθέσεις του 27χρονου επιθετικού. Και αυτές δεν είναι θετικές για τους «γαλαζοκίτρινους», αν κρίνουμε από όσα μας είπε ο μάνατζέρ του. 

«Δεν έχουμε πρόταση από τον ΑΠΟΕΛ. Έχουμε από άλλες ισπανικές και ευρωπαϊκές ομάδες, έχουμε από βραζιλιάνικες, από την Κύπρο δεν έχουμε πρόταση», είπε αρχικά στο Balla ο Βινίσιους Πράτες. Αφού του επισημάναμε το βραζιλιάνικο δημοσίευμα για την πρόταση του ΑΠΟΕΛ για τον παίκτη, επέμεινε: «Ο παίκτης είναι στη Βραζιλία τώρα, θα μιλήσω μαζί του για τις προτάσεις που έχουμε και θα επιλέξουμε την καλύτερη. Δεν πρόκειται να μείνει στη Μπέτις, θέλει να αλλάξει περιβάλλον. Και δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον ΑΠΟΕΛ».

Το θέσαμε διαφορετικά το θέμα. «Αν ο Λεάντρο Νταμιάο είναι ο επιθετικός που θέλει ο ΑΠΟΕΛ και σας κάνει πρόταση, πώς θα την βλέπατε;». Ο μάνατζερ του Βραζιλιάνου παρέμεινε αρνητικός. «Δεν ενδιαφέρεται ο παίκτης να αγωνιστεί στο κυπριακό πρωτάθλημα. Θέλει να αγωνιστεί σε κάποιο καλύτερο πρωτάθλημα στην Ευρώπη».

Αν και έχει συμβεί πολλές φορές οι μάνατζερ να… μπλοφάρουν στις δηλώσεις τους, ο Βινίσιους Πράτες έδειξε πολύ απόλυτος και αρνητικός.

Τα οικονομικά δεδομένα
Ο Λεάντρο Νταμιάο ανήκει στην Σάντος και έχει ετήσιο κασέ δύο εκατ. ευρώ. Στη Μπέτις αγωνίστηκε το τελευταίο εξάμηνο με τη μορφή δανεισμού. 

Έφυγε από την Σάντος, επειδή ήταν απλήρωτος, και σε δικαστήριο που έγινε «κέρδισε» το δικαίωμα να πάει σε όποια ομάδα ήθελε μέχρι τον Ιούνιο του 2016, χωρίς η ομάδα αυτή να πληρώσει την Σάντος για το δανεισμό. Έτσι προέκυψαν οι δανεισμοί του σε Κρουζέιρο και Μπέτις, με τις ομάδες να μην πληρώνουν την Σάντος για το δανεισμό, αλλά να αναλαμβάνουν εξ’ ολοκλήρου το μισθό του παίκτη: η Μπέτις, για παράδειγμα, του έδωσε ένα εκατ. (το μισό συμβόλαιο) για τον μισό χρόνο που τον είχε (δεν «έπιασε» εκεί, παρά το πολύ καλό όνομα που κουβαλούσε και είχε τρεις συμμετοχές).

Τώρα μέσω της απόφασης του δικαστηρίου αυτού ο Λεάντρο Νταμιάο μπορεί να πάει σε όποια ομάδα επιθυμεί μέχρι τον Ιούνιο του 2017, ως δανεικός από την Σάντος, με τις ίδιες συνθήκες: δηλαδή όποια ομάδα τον αποκτήσει δεν θα πληρώσει τον Σάντος για το δανεισμό, αλλά θα πρέπει να καλύψει τα δύο εκατ. ευρώ του συμβολαίου του. Επειδή όμως θεωρείται απίθανο να βρεθεί ομάδα να καλύψει το συμβόλαιό του μετά το κακό εξάμηνό του στη Μπέτις, θεωρείται εφικτό το κασέ του να πέσει. Πόσο όμως;

Και τα οικονομικά δεδομένα της υπόθεσης φαίνονται δυσμενή για τον ΑΠΟΕΛ… 

Related posts