«Η συμμετοχή στον Ολυμπισμό-Αθλητισμό ως στοιχείο αγωγής»

Stoiximan: Παίξε με 100€ bonus, Αγώνες με 0% γκανιότα καθημερινα, Πριμ στο παρολί, Κορυφαίες αναμετρήσεις σε live streaming

 

 

Μαθητές από την Ελλάδα θα συμμετέχουν φέτος, για πρώτη φορά στο Ετήσιο Μαθητικό Συνέδριο «Pierre de Coubertin», που πραγματοποιείται στις 7 Απριλίου και διοργανώνεται από την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία Κύπρου (Ε.Ο.Α.Κ.), σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Η παρουσία των μαθητών αυτών εντάσσεται στο πλαίσο του πρωτοκόλλου συνεργασίας που υπεγράφη και τέθηκε σε ισχύ από φέτος μεταξύ της Ε.Ο.Α.Κ. και της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΕΘΝ.Ο.Α). Οι μαθητές θα εκπροσωπήσουν το Λύκειο Κολλεγίου Αθηνών και το Λύκειο Κολλεγιου Ψυχικού.

 

Stoiximan.gr: Παίξε τώρα με 100€ bonus.

Πέραν της συμμετοχής τους στο Συνέδριο η Ε.Ο.Α.Κ. έχει προβεί σε ενέργειες ώστε κατά την διήμερη παραμονή τους στην Κύπρο, οι μαθητές να επισκεφθούν χώρους συνδεδεμένους με την ιστορία και την εκπαίδευση στην Κύπρο.

 

Οι εργασίες του 5ου Παγκύπριου Μαθητικού Συνεδρίου “Pierre de Coubertin” θα λάβουν χώρα στο Ολυμπιακό Μέγαρο, και το θέμα του συνεδρίου είναι «Η συμμετοχή στον Ολυμπισμό-Αθλητισμό ως στοιχείο αγωγής».

 

Στο συνέδριο που έχει καταστεί θεσμός και καταγράφει εξαιρετικές παρουσιάσεις, εισηγήσεις και προτάσεις από τους μαθητές κάθε χρόνο, θα συμμετάσχουν 200 περίπου μαθητές. Πέραν της παρουσίας των μαθητών από την Ελλάδα, θα συμμετέχουν επίσης μαθητές που θα εκπροσωπήσουν έξι Λύκεια από όλες τις επαρχίες της Κύπρου. Πρόκειται για το Λύκειο Λατσιών (Λευκωσία), το Λύκειο Αποστόλων Πέτρου και Παύλου (Λεμεσός), το Λύκειο Βεργίνας (Λάρνακα) το Λύκειο Παραλιμνίου (Αμμόχωστος) και το Λύκειο Α΄ Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄ (Πάφος), όπως επίσης και μαθητές της Αμερικανικής Ακαδημίας.

 

Το τελετουργικό της έναρξης του συνεδρίου που θα αρχίσει στις 09.30 π.μ., θα περιλαμβάνει την ανάκρουση Ολυμπιακού Ύμνου και στο πλαίσιο του θα απονεμηθούν επίσης τα Βραβεία Διαγωνισμού Αφίσας που έγινε από το Υπουργείο Παιδείας και την ΕΟΑΚ, με θέμα «Ολυμπιακοί Αγώνες Ρίο 2016» στον οποίο συμμετείχαν μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων. Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου θα κηρύξει ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Δρ Κώστας Καδής.

BET ON ALFA: Παίξε online και πάρε Bonus 100% με την πρώτη κατάθεση μέχρι 100 Ευρώ