Ο Άνχελ Γκόμεθ ήταν ο εκλεκτός για να δημιουργήσει την Ομόνοια της νέας εποχής, με τον Σταύρο Παπασταύρου στα ηνία της διοίκησης. Ο Ισπανός τεχνικός διευθυντής, δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και έφυγε ως αποτυχημένος.
Η μόνη ουσιαστική και πολύ μεγάλη συνεισφορά που μπορεί να πιστωθεί είναι η μεταγραφή του Τζόρντι Γκόμεθ. Στις 17 Αυγούστου 2018, οι «πράσινοι» ανακοίνωσαν την απόκτηση του Ισπανού μέσου, ο οποίος κουβαλούσε ένα σπουδαίο βιογραφικό.


Από τα πρώτα παιχνίδια ξεχώρισε με την απόδοση του. Ήταν τέτοια η κλάση του και τέτοια η διαφορά από το υπόλοιπο ρόστερ που δεν άργησε να γίνει ο αγαπημένος της εξέδρας.
ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΔΙΡ ΣΤΟ ΖΕΝΙΘ
Η πρώτη χρονιά ήταν άκρως απογοητευτική για την Ομόνοια, όμως το σίγουρο ήταν ότι η… νέα Ομόνοια (με το δίδυμο Λάρκου-Μπεργκ) θα φτιαχνόταν γύρω από τον Γκόμεθ.
Η συνέχεια ήταν γνωστή, με τους «πράσινους» να τα πετυχαίνουν όλα και τον αγαπημένο στην πράσινη κερκίδα Γκόμεθ να έχει ουσιαστικό ρόλο.


Με τον Γκόμεθ σε ηγετικό ρόλο, η ομάδα ολοκλήρωσε ως πρώτη το πρωτάθλημα που διακόπηκε το 2020, κατέκτησε τον τίτλο ένα χρόνο αργότερα, ενώ συμμετείχε και δύο φορές σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης (μια Γιουρόπα Λιγκ και μια Κόνφερενς Λιγκ).
ΟΙ ΓΚΟΛΑΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΟΥΝ ΠΟΤΕ
Ατελείωτες ήταν και οι στιγμές μαγείας που χάρισε με τα γκολ που πέτυχε και διάφορες άλλες εμπνεύσεις που δεν συνηθίσαμε να βλέπουμε στα κυπριακά γήπεδα.
Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις γκολάρες κόντρα σε ΑΠΟΕΛ Αϊντχόφεν στο ΓΣΠ και Καραμπάχ στο Αζερμπαϊτζάν;



ΤΟ ΣΚΛΗΡΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ
Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά την κάθοδο του στην Κύπρο, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου με την ολοκλήρωση της συνεργασίας με την Ομόνοια να βάζει το τέλος. Ένα τέλος που συνδυάστηκε με την κατάκτηση του κυπέλλου, αλλά με τον Γκόμεθ ανενεργό.
Δυστυχώς, στις 5 Φεβρουαρίου 2022, ανακοινώθηκε πως ο Γκόμεθ υπέστη ολική ρήξη πρόσθιου χιαστού συνδέσμου. H τελευταία του συμμετοχή ήταν στις 29 Ιανουαρίου και στον αγώνα με την Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».
ΤΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΟΥ
Το αντίο δεν ήταν όπως του άξιζε, όμως πιο μπορεί να… προσπεράσει τα επιτεύγματα του; Ο Τζόρντι αγωνίστηκε με το τριφύλλι στο στήθος από το καλοκαίρι του 2018 και μέτρησε 122 συμμετοχές και 18 γκολ. Κατέκτησε ένα πρωτάθλημα, ένα σούπερ καπ και ένα κύπελλο, ενώ έπαιξε με την ομάδα στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και του Κόνφερενς Λιγκ.

Ανδρέας Ανδρέου