Νέα Σαλαμίνα: Οι νεκροί της

Stoiximan: Παίξε με 100€ bonus, Αγώνες με 0% γκανιότα καθημερινα, Πριμ στο παρολί, Κορυφαίες αναμετρήσεις σε live streaming

Η Νέα Σαλαμίνα Αμμοχώστου τιμώντας κάθε χρόνο τους πεσόντες για την Ελευθερία της Κύπρου στην άνιση μάχη με τους Τούρκους εισβολείς, τιμά και τρία δικά της παιδιά, τους ποδοσφαιριστές Κυριάκο Χριστοφή, Λοΐζο Χρίστου και Κωστάκη Λαμπρία.

 

 

Κυριάκος Χριστοφή Κκέλος: Αγωνίστηκε στην ομάδα της Νέας Σαλαμίνας τη δεκαετία 1960-1970. Ήταν μέλος της κραταιάς ομάδας 1965-66, αγωνιζόμενος με επιτυχία στη θέση του μέσου. Κατά την εισβολή στις 20 Ιουλίου 1974 κατατάχτηκε ως έφεδρος και συμμετείχε στη μάχη έξω από τη παλιά Αμμόχωστο. Έπεσε μαχόμενος υπερασπιζόμενος την πατρίδα, σε ηλικία 25 χρόνων.

Κωστάκης Λαμπρίας: Γεννήθηκε στις 18 Ιανουαρίου 1944, στο Νέο Χωρίο Κυθρέας. Ήταν στο δυναμικό της Νέας Σαλαμίνας από το 1965-1974.Με την εκδήλωση της βάρβαρης τουρκικής εισβολής τον Ιούλιο του 1974, επιστρατεύεται σε τάγμα πεζικού στην Αμμόχωστο. Σε πολεμική επιχείρηση, την πρώτη μέρα της εισβολής, στην περιοχή Σακκάρια Αμμοχώστου, σκοτώθηκε από τα πυρά Τούρκου ακροβολιστή.

Στις 14 Αυγούστου η Νέα Σαλαμίνα, έχασε και τον Λοΐζο Ανδρέα Χρίστου, στη μαύρη επέτειο της δεύτερης εισβολής. Λοΐζος Ανδρέα Χρίστου: Ήταν 20 χρονών και υπηρετούσε τη θητεία του στην Εθνική Φρουρά. Σκοτώθηκε στη δεύτερη φάση της εισβολής, στις 14 Αυγούστου 1974, ενώ επάνδρωνε φυλάκιο στην περιοχή του λιμανιού Αμμοχώστου. Ήταν ο μοναχογιός της οικογένειας Ανδρέα και Ελένης Χριστούδια, από την Κάτω Δερύνεια. Αγωνίστηκε στη δεύτερη ομάδα της Νέας Σαλαμίνας από το 1969-1974.

 

Κυριάκος Χριστοφή Κκέλος

 

1968. ο Κκέλλος τρίτος ιστάμενος από αριστερά

Κωστάκης Λαμπρίας

Ο Κωστάκης Λαμπρίας πρώτος καθήμενος από αριστερά, με την ομάδα του Προμηθέα Πολυκατοικιών

1971. Ο Λοίζος Χρίστου πρώτος ιστάμενος από αριστερά

 Λοΐζος Ανδρέα Χρίστου

 

Πηγή: Σαλαμινομάχοι

BET ON ALFA: Παίξε online και πάρε Bonus 100% με την πρώτη κατάθεση μέχρι 100 Ευρώ