Αγοραστική αξία vs Βαθμολογία: Τα λεφτά δεν κάνουν τις ομάδες!

Seri: Κατέβασε την εφαρμογή, κάνε το απόλυτο σερί και διεκδίκησε εώς και 100.000€ κάθε μήνα εντελώς δωρεάν! (Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις)

Σε ποια θέση βρίσκονται οι 14 ομάδες της Α’ κατηγορίας με βάση την αγοραστική τους αξία; Καταλαμβάνουν αντίστοιχη θέση και στη βαθμολογία; Από τη σύγκριση προκύπτει πως… τα λεφτά δεν κάνουν τις ομάδες.

 

Συγκρίναμε την αγοραστική αξία των 14 ομάδων με βάση τη γνωστή ιστοσελίδα tranfermarkt, η οποία δεν είναι ακριβής στα ποσά που αναφέρει (άλλωστε ως αγοραστική αξία δεν αναφέρεται μόνο το μπάτζετ), αλλά σε γενικές γραμμές θεωρείται αρκετά αξιόπιστη και γι’ αυτό χρησιμοποιείται… διεθνώς ως μονάδα μέτρησης όσον αφορά στα οικονομικά δεδομένων των ομάδων.

 

 

Από την άλλη είδαμε το βαθμολογικό πίνακα για να διαπιστώσουμε αν τα λεφτά… επηρεάζουν την κατάταξη των ομάδων. Και συμπεραίνουμε ότι δεν την επηρεάζουν και πολύ…

 

 

Η ΑΕΚ, η οποία βρίσκεται εδώ και αγωνιστικές στην κορυφή, έχει την πέμπτη ακριβότερη ομάδα! Αντίθετα ο ΑΠΟΕΛ, η ομάδα με το υψηλότερο μπάτζετ, είναι στη δεύτερη θέση, ενώ είχε πέσει ακόμη και στην τέταρτη.

 

Καλύτερη βαθμολογική θέση σε σχέση με την αγοραστική τους αξία έχουν συνολικά έξι ομάδες: η ΑΕΚ, η Ανόρθωση, η Νέα Σαλαμίνα, η Δόξα, ο Άρης και ο Εθνικός.

 

Παρακάτω βλέπετε τις ομάδες με βάση την αγοραστική τους αξία, όπως αυτή προκύπτει από το tranfermarkt, και δίπλα σημειώνουμε τη θέση τους στη βαθμολογία. Με έντονο χρώμα οι ομάδες που κατέχουν καλύτερη βαθμολογική θέση σε σχέση με την αγοραστική τους αξία:

1. ΑΠΟΕΛ – 2ος
2. ΑΠΟΛΛΩΝ – 4ος
3. ΟΜΟΝΟΙΑ – 5η
4. ΑΝΟΡΘΩΣΗ – 3η 
5. ΑΕΚ – 1η 
6. ΕΡΜΗΣ – 11ος
7. ΑΕΛ – 10η
8. ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ – 6η
9. ΔΟΞΑ – 7η

10. ΠΑΦΟΣ – 12η
11. ΕΝΩΣΗ – 13η
12. ΑΡΗΣ – 8ος
13. ΕΘΝΙΚΟΣ – 9ος
14. ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ – 14η

 

Στον πίνακα αυτό μπορείτε να δείτε την αντίστοιχη σύγκριση που έκανε η ιστοσελίδα sport24.gr για το ελληνικό πρωτάθλημα:

 

Παίξε στην Parimatch με €100 bonus, 250+ αγορές και 500+ επιλογές ανά αγώνα, σε Κύπρο, Ελλάδα, Αγγλία και σε όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα & ίσως τις καλύτερες αποδόσεις της αγοράς! Μοναδικές Προσφορές Live Bet Insurance και Series of Bets που σου δίνουν Μετρητά, με ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ προϋποθέσεις τζίρου!