Cyprus League: Αυτή είναι η ιδανική ενδεκάδα για κατάκτηση του πρωταθλήματος

Δεκαέξι αγωνιστικές είναι ένας χρήσιμος αριθμός για να μπορέσει κανείς να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με την κατάσταση των ποδοσφαιριστών στο πρωτάθλημα μας.

 

Προσπαθώντας λοιπόν να φτιάξουμε την ιδανική ενδεκάδα παραθέτουμε για ποιο λόγο θα επιλέγαμε τον κάθε ποδοσφαιριστή για να αγωνιστεί στην δική μας ομάδας.

 

Κατ’ αρχάς θα αγωνιζόμουν με ένα σύστημα 4-2-3-1 αν ήμουν προπονητής στην Κύπρο γιατί προσωπικά το θεωρώ απόλυτα ταιριαστό στο Κυπριακό πρωτάθλημα και επειδή με τους παίκτες που θα επιλέξω και θα δείτε παρακάτω ταιριάζει απόλυτα.

 

Κατ’ αρχήν για την θέση του άσσου δεν επέλεξα άλλο τερματοφύλακα από τον Κόπριβετς. Καλή χρόνια κάνει και ο Τόνιο, όπως και ο Βάλε, ωστόσο ο Σλοβένος τερματοφύλακας της «Κυρίας» είναι σε άλλα επίπεδα και σαφώς αποτελεί ένα από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές της ομάδας της Αμμοχώστου.

 

PHI 7933

Ο ένας από τους κεντρικούς αμυντικούς θα είναι ο αρχηγός της ΑΕΚ, Νταβίντ Καταλά που παρά την ηλικία του διανύει μια εξαιρετική χρονιά και σίγουρα είναι μια ηγετική μορφή στα μετόπισθεν της ομάδας της Λάρνακας. Παρτενέρ του θα τοποθετήσω τον Φρέιρε του Απόλλωνα, που αν και στην αρχή είχα τις αμφιβολίες μου για τον ίδιο στην συνέχεια με διέψευσε με τις εμφανίσεις του και πλέον τον θεωρώ από τους κορυφαίους αμυντικούς στο φετινό πρωτάθλημα.

 

NIC 5070

 

Για το αριστερό άκρο προβληματίστηκα ιδιαίτερα καθώς ήμουν ανάμεσα σε τρεις ποδοσφαιριστές. Τους Χάφεζ, Ελίζιο και Μαρτσίνιακ. Τελικά αφού τα έβαλα κάτω και το μελέτησα θα προτιμήσω τον Αιγύπτιο αμυντικό της Ομόνοιας, καθώς παρά την ηλικία του έχει όλα τα στοιχεία που χρειάζεται ένας σύγχρονος ακραίος μπακ. Ταχύτητα, γρήγορες επιστροφές και καλή σέντρα.

 

Για δεξιά σαφώς και δεν είχα πρόβλημα να επιλέξω. Ο Ορτίθ είναι με διαφορά κατά την άποψη μου ο κορυφαίος δεξιός οπισθοφύλακας του πρωταθλήματος μας.

 

Πάμε στην μεσαία γραμμή τώρα που είναι ιδιαίτερα σημαντική και από εκεί ξεκινάνε οι περισσότερες προσπάθειες. Τα δύο αμυντικά χαφ που θα επέλεγα θα ήταν κατ’ αρχήν ο Βικτόρ της Ανόρθωσης που δικαιώνει το βιογραφικό που τον ακολουθεί και τον Αρτυματά του ΑΠΟΕΛ, που φέτος διανύει την πιο ώριμη του σεζόν και δείχνει πως δίκαια γινόταν τόσος σαματάς γύρω από το όνομα του.

 

SAKI1344

 

Ο επιτελικός μου μέσος; Υπάρχουν αρκετοί και ποιοτικοί ποδοσφαιριστές σε αυτή την θέση όπως είναι για παράδειγμα ο Στίλιτς του ΑΠΟΕΛ, ο Μαρτίνες της Ανόρθωσης, ο Τομάς της ΑΕΚ ή ακόμα και ο Ντα Σίλβα του Απόλλωνα. Παρ’ όλα αυτά θα προτιμήσω τον Ασίς της Ομόνοιας που πραγματικά στην καλή του μέρα μπορεί να νικήσει μια ομάδα μόνος του!

 

SAKI5257

 

Τα άκρα της επίθεσης θα αποτελούνται από δύο Κύπριους αν μπορούσα να επιλέξω. Ο ένας θα ήταν ο Εφραίμ που παρέα με τον Εγγλέζου στο άλλο «φτερό» θεωρώ πως θα προκαλούσαν πάρα πολλά προβλήματα στους αντίπαλους αμυντικούς και τερματοφύλακες. Δεν θα έλεγα όχι βέβαια και σε ένα ποδοσφαιριστή όπως ο Τέτε.

 

GM0 5082

 

Για τον επιθετικό κορυφής δεν δυσκολεύτηκα ιδιαίτερα. Καλοί οι Καβενάγκι, Γκίε και Εντλοβού ωστόσο ο Άντρε Άλβες είναι πραγματικά «κορυφή». Τα γκολ του καθοριστικά και έχουν χαρίσει πάρα πολλούς πόντους στην ομάδα του, στοιχείο σημαντικό για ένα επιθετικό.
Πιστεύω πως με αυτή την ενδεκάδα θα κτυπούσα εύκολα πρωτάθλημα. Φτάνει να έβρισκαν οι παίκτες την σωστή χημεία. Δεν με φοβάμαι όμως, νομίζω θα τον σήκωνα τον τίτλο εύκολα ή δύσκολα αν δεν με έδιωχνε ο πρόεδρος επειδή δεν άρεσε η φάτσα μου στους οπαδούς.

 

Αναλυτικότερα η ενδεκάδα:

 

Κόπριβετς, Χαφέζ, Καταλά, Φρέιρε, Ορτίθ, Βικτόρ, Αρτυματάς, Ασίς, Εφραίμ, Εγγλέζου, Άλβες