Η τιμωρία του Παναθηναϊκού: -3 βαθμοί, δεν γίνεται το ντέρμπι
Ελλάδα

Η τιμωρία του Παναθηναϊκού: -3 βαθμοί, δεν γίνεται το ντέρμπι

Η Πειθαρχική Επιτροπή της Super League αποφάσισε να τιμωρήσει τον Παναθηναϊκό για τα γεγονότα στο ντέρμπι που δεν έγινε ποτέ στη Λεωφόρο το βράδυ της 21ης Νοεμβρίου. Χάνει το ντέμρπι με 3-0, μείον τρεις βαθμοί, 4 αγωνιστικές και 150.000 ευρώ πρόστιμο η συνολική ποινή.Η ποινή:
 
«Βάσει των αναφερομένων στο από 21/11/2015 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ’ αρθ. 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και στην υπ΄ αριθμ. 2032/15/2153797 Έκθεση της Αστυνομίας». Επίσης, «Σας διαβιβάζουμε την υπ’ αριθμ. πρωτ. 36605/25-11-2015 Πειθαρχική Δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ συνολική χρηματική ποινή, ποσού εκατόν ενενήντα χιλιάδων ευρώ. Επιβάλλει συνολική ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές, τεσσάρων (4) αγωνιστικών ημερών καθώς επίσης και την ποινή της αφαιρέσεως τριών (3) βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.
 
Τέλος, θεωρεί  ότι η εγκαλούμενη Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  ηττήθηκε με τέρματα 0-3 (άρθρο 21 παρ. 4 του Κ.Α.Π./Ε.Π.Ο.)».
 
Η απολογία
 
Οι “πράσινοι” είχαν απολογηθεί την Παρασκευή μέσω του δικηγόρου τους, Γιάννη Κάρμη, ο οποίος υποστήριξε πως ήταν παράνομη και εσφαλμένη η απόφαση του διαιτητή Ανδρέα Παππά για ματαίωση του αγώνα, καθώς η ΕΛ.ΑΣ εγγυήθηκε την ομαλή διεξαγωγή του.
 
Ο πρόεδρος έκανε πολλές ερωτήσεις στους ανθρώπους των “πρασίνων” για τα αντικείμενα που πέρασαν οι οπαδοί της ομάδας μέσα στο γήπεδο, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση του έκανε μια μπαταρία μοτοσυκλέτας η οποία βρέθηκε στον αγωνιστικό χώρο.  
 
Ο μάρτυρας της ΠΑΕ και υπεύθυνος ασφαλείας, Γιάννης Παναγιωτίδης, τόνισε πως μετά τις φωτοβολίδες που έπεσαν στο χορτάρι του γηπέδου, δεν παρατηρήθηκε η παραμικρή ένταση και πως το ματς θα μπορούσε να γίνει κανονικά. Όλα ξεκίνησαν μετά την απόφαση του κ. Παππά για ματαίωση, σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτίδη, ο οποίος χαρακτήρισε τον διαιτητή “ηθικό αυτουργό” των όσων έγιναν.
 
Επίσης, προσκομίσθηκε η απόφαση της ΕΠΟ για το ματς Πανιώνιος-Ολυμπιακός το 2005, όταν επίσης είχαν συμβεί εκτεταμένα επεισόδια πριν την έναρξή του, όμως σε δεύτερο βαθμό η επιτροπή Εφέσεων αποφάσισε την επανάληψή του.
 
Λίγο πριν το τέλος της απολογίας του Παναθηναϊκού, η έτερη νομική εκπρόσωπος των “πρασίνων” και μέλος του ΔΣ της “πράσινης” ΠΑΕ, Αθηνά Μπαλωμένου, ζήτησε από τον πρόεδρο να μην εξουθενώσει με την απόφασή του την ομάδα για κάτι που δεν έχει καν την υπαιτιότητα. Το αίτημα του Παναθηναϊκού ήταν η επανάληψη του αγώνα, ενώ από την πλευρά του ο Ολυμπιακός υπέβαλε υπόμνημα, στο οποίο απάντησε το “τριφύλλι” και αυτή ήταν η αιτία της καθυστέρησης έκδοσης απόφασης.
 
Πηγή: contra.gr

 

Related posts