Δύο ανήλικα πρόσωπα, ηλικίας 11 και 12 ετών, τραυματίστηκαν χθες μετά από ρίψη κροτίδων, στον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των ομάδων ΑνόρθωσηςΑΕΛ, που διεξήχθη στα Στάδιο Αντώνης Παπαδόπουλος.

Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, κατά την έναρξη του αγώνα, οπαδοί στη νότια κερκίδα (Ανόρθωσης), άναψαν πυρσούς και έριξαν κροτίδες, με αποτέλεσμα, από τη ρίψη μιας κροτίδας, να τραυματιστούν τα δύο ανήλικα αγόρια.

Στα δύο αγόρια που έφεραν εγκαύματα, παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τον γιατρό του σταδίου.

Ο 12χρονος δεν επιθυμούσε να μεταβεί στο νοσοκομείο και αναχώρησε, ενώ ο 11χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου διαπιστώθηκε, ότι έφερε εγκαύματα στο αριστερό χέρι και στο σώμα και αφού έτυχε των πρώτων βοηθειών, πήρε εξιτήριο.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται.


Απόκρυψη προσώπου – Ο Περί Πρόληψης και Καταστολής της Βίας στους Αθλητικούς Χώρους Νόμος

Κατά τη διάρκεια του χθεσινοβραδινού αγώνα μεταξύ των ομάδων Ομόνοιας Λευκωσίας – ΑΠΟΕΛ, εντοπίστηκε από φρουρό ασφαλείας του γηπέδου στη δυτική κερκίδα, ένα πρόσωπο, το οποίο φορούσε κουκούλα τύπου (full face), με την οποία καλύπτονταν όλα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Το συγκεκριμένο πρόσωπο (άντρας ηλικίας 38 ετών), μεταφέρθηκε στα γραφεία του γηπέδου, όπου ανακρίθηκε και παραδέχθηκε το αδίκημα που διέπραξε και κατηγορήθηκε γραπτώς για το πιο πάνω αδίκημα.

Ο 38χρονος στις 28\02\2023, θα παρουσιαστεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, για άμεση καταχώρηση της υπόθεσης.

Ο Αστυνομικός Σταθμός Στροβόλου συνεχίζει τις εξετάσεις.