Το ZOE ξεπόρτισε στις πίστες (video)

Embed video: 

Δημοσιεύτηκε στις:

Σούπερ αποδόσεις από το Stoiximan στα Κυπριακά ματς! Παίξε με 100€ bonus, 0% γκανιότα και περισσότερα από 150 ειδικά στοιχήματα για τα παιχνίδια του Κυπριακού πρωταθλήματος.

To Renault ZOE e-Sport Concept που έκανε το ντεμπούτο του στη Γενεύη, συνδυάζει αριστοτεχνικά δύο θεωρητικά ασυμβίβαστους χαρακτήρες.  

Μπορεί ένα αυτοκίνητο πόλης να είναι ταυτόχρονα και supercar; Η Renault δείχνει εμπράκτως πως κάτι τέτοιο είναι εφικτό, αν συνδυάσεις τεχνολογία Formula-e με ένα αμάξωμα μικρού αυτοκινήτου.

Το ηλεκτρικό ZOE που ήδη κυκλοφορεί με μεγάλη επιτυχία στη Γαλλία και σε αρκετές μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές έδωσε το κορμί του για αυτή τη μεγαλειώδη μετάλλαξη, που οδήγησε στο ZOE e-Sport. 

Το μικρό πρωτότυπο πυραυλάκι, χάρη στην τεχνολογία που έχει δανειστεί από το μονοθέσιο της εταιρείας που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula-e, αποδίδει 460 ίππους και ζυγίζει (συμπεριλαμβανομένων των μπαταριών) 1.400 κιλά, επιταχύνοντας από τα 0 στα 100χλμ./ώρα σε μόλις 3,2 δλ.

Για να επιτευχθεί αυτό το τόσο χαμηλό βάρος, το ZOE e-Sport διαθέτει αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, στο οποίο φυσικά έχουν αυξηθεί όλα τα γεωμετρικά του χαρακτηριστικά. Επίσης έχουν τοποθετηθεί τροχοί 20 ιντσών, ώστε να είναι εφικτό το πέρασμα της τεράστιας ισχύος στην άσφαλτο.

Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του τη δυνατότητα να ελέγχει τη διαχείριση της ενέργειας, προς όφελος της μεγάλη αυτονομίας ή των ασύλληπτων επιδόσεων. Οι κινητήρες είναι δύο, ένας στον εμπρός και έναν στον πίσω άξονα, που φυσικά παρέχουν τη δυνατότητα μεταβολής της ροπής τους ανάλογα με τα χαρακτηριστικά οδήγησης που θέλει κανείς να επιτύχει.

Με συνδυασμένη ροπή 640 Nm, το ZOE e-Sport εκτοξεύεται σε κάθε πάτημα του γκαζιού σαν βεγγαλικό και μπορεί μέσα σε 10 μόλις δευτερόλεπτα να έχει πιάσει την τελική του ταχύτητα, που περιορίζεται στα 210 χλμ./ώρα.

Στο ερώτημα γιατί η Renault έφτιαξε ένα τέτοιο σπάνιο υβρίδιο, η προφανής απάντηση είναι «γιατί μπορεί», χωρίς να αποκλείεται η πιθανότητα στο άμεσο μέλλον να δούμε μια νέα μορφή αγώνων ενιαίου με τα ηλεκτρικά ZOE e-Sport.

 

 

 

 

 

 

Πηγή:Gazzetta.gr

Balla.com.cy's picture

Balla.com.cy