Πώς θα μετακινούμαστε στο μέλλον; (vid)

Embed video: 

Δημοσιεύτηκε στις:

Σούπερ αποδόσεις από το Stoiximan στα Κυπριακά ματς! Παίξε με 100€ bonus, 0% γκανιότα και περισσότερα από 150 ειδικά στοιχήματα για τα παιχνίδια του Κυπριακού πρωταθλήματος.

Μια έρευνα της εταιρείας ελαστικών Hankook και του πανεπιστημίου του Σινσινάτι στις ΗΠΑ, μας δίνει μια πιθανή εικόνα της αυτοκίνησης στις επόμενες δεκαετίες.  

Ηλεκτρικά οχήματα, αυτόνομα κινούμενα, με δυνατότητα επικοινωνίας μεταξύ τους και με το περιβάλλον. Όλα τα παραπάνω αποτελούν την άμεση προοπτική της επανάστασης στην αυτοκίνηση, η οποία ήδη συντελείται.

Υπάρχουν ωστόσο πολλά ακόμα δεδομένα που θα συνθέτουν τη νέα εικόνα. Όπως για παράδειγμα τα ψηφιακά ελαστικά, τα οποία δεν θα είναι παθητικά, αλλά θα μπορούν να αλληλεπιδρούν με τα οχήματα ή να λειτουργούν ακόμα και αυτόνομα.

Η Hankook με το πανεπιστήμιο του Σινσινάτι συνεργάστηκαν για να προτείνουν τέτοιες μελλοντικές χρήσεις «έξυπνων» ελαστικών, τα οποία θα λειτουργούν τόσο ως προσωπικά μέσα μεταφοράς, όσο και ως μέρος οχημάτων κοινής χρήσης στις πόλεις του μέλλοντος.

Είναι από σήμερα δεδομένο, ότι η συσσώρευση πληθυσμού στις πόλεις θα καταστήσει κάποια στιγμή ατελέσφορη τη χρήση ιδιωτικής χρήσης αυτοκινήτων, λόγω έλλειψης χώρου. Έτσι, η κοινή χρήση οχημάτων για τις μεγαλύτερες αποστάσεις σε συνδυασμό με ατομικά μέσα για τις μικρότερες, θα είναι η λύση στο πρόβλημα.

Ακριβώς όπως φαίνεται στο σχετικό video, όπου οι φοιτητές του πανεπιστημίου προτείνουν λύσεις οχημάτων που θα συρρικνώνονται και θα εκτείνονται όπως το ακορντεόν, δεν μοιάζουν ουτοπικές αλλά μάλλον απαραίτητες. 

Balla.com.cy's picture

Balla.com.cy