Ο Πίτι στο Balla: η Ευρώπη, το πρωτάθλημα, η αυτοκριτική και το μέλλον του (video)!

Δημοσιεύτηκε στις:

Σούπερ αποδόσεις από το Stoiximan στα Κυπριακά ματς! Παίξε με 100€ bonus, 0% γκανιότα και περισσότερα από 150 ειδικά στοιχήματα για τα παιχνίδια του Κυπριακού πρωταθλήματος.

Ο Πίτι μιλάει αποκλειστικά στο Balla για ΟΛΑ! Για το ευρωπαϊκό εισιτήριο που πλησιάζει, αλλά και για τους λόγους που η ΑΕΛ δεν μπόρεσε να μείνει στην κούρσα του πρωταθλήματος μέχρι τέλους. Εξηγεί και τα δικά του σκαμπανεβάσματα και μιλάει για το μέλλον του.

 

 

Ο Πίτι μίλησε στο Balla μετά το τέλος του αγώνα της ΑΕΛ με την Ανόρθωση. «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Αν και η Ανόρθωση είναι αδιάφορη βαθμολογικά, παίζει καλό ποδόσφαιρο και ήθελε να βάλει δύσκολα. Εμείς πήραμε τους τρεις βαθμούς σε ένα ματς που παίζαμε τα πάντα», είπε αρχικά. 

Πλέον η ΑΕΛ είναι πολύ κοντά στην εξασφάλιση ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Είναι ικανοποιημένη, δεδομένου ότι αυτός ήταν ο αρχικός στόχος, αν και στην πορεία της σεζόν ήταν κοντά στην κορυφή; «Το πιο σημαντικό τώρα είναι η τέταρτη θέση που μας επιτρέπει να παίξουμε στην Ευρώπη του χρόνου. Η ομάδα είχε πολλά σκαμπανεβάσματα κατά τη διάρκεια της χρονιάς, οι απώλειες που είχαμε ήταν απώλειες σημαντικών παικτών, όπως για παράδειγμα ο Λούκας Σόουζα, παίκτες που ανεβάζουν το επίπεδο της ομάδας. Ο στόχος πλέον είναι να διασφαλίσουμε την τέταρτη θέση, να σκεφτούμε την Ευρώπη, να έχουμε την ομάδα σε ευρωπαϊκή θέση», η άποψη του Πίτι, ο οποίος εξήγησε έτσι γιατί βγήκε εκτός τίτλου η ΑΕΛ μετά τα Χριστούγεννα.

Το φινάλε θα είναι γλυκό αν κατακτηθεί η τέταρτη θέση; Όχι ακριβώς, είπε ο Πίτι: «Όχι, ο στόχος της ομάδας είναι να βρίσκεται όσο πιο ψηλά γίνεται. Εγώ θα ήθελα να ήμασταν δεύτεροι ή τρίτοι ή και να παλεύουμε για το πρωτάθλημα, αλλά αυτό δεν είναι εύκολο, δεν έχουμε πολύ ευρύ ρόστερ για να μπορέσουμε να παλέψουμε γι’ αυτό. Ο στόχος, επομένως, είναι η Ευρώπη και να προσπαθήσουμε πλέον να μπούμε στη φάση των ομίλων. Θα είναι πολύ δύσκολο και περίπλοκο, αλλά θα παλέψουμε γι’ αυτό».

Τον ρωτήσαμε και για την προσωπική του απόδοση. Γιατί δεν έκανε και στην πορεία τα… μαγικά που έκανε στην αρχή; Και γι’ αυτό είχε εξήγηση ο Πίτι: «Είναι φυσιολογικό. Στην αρχή έκανα πολύ καλά παιχνίδια… οι παίκτες είτε αρέσουν πολύ είτε καθόλου. Θα ήθελα να παίζω το ίδιο σε όλα τα παιχνίδια, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Πάντα προσπαθώ να δίνω το καλύτερο σε κάθε ματς και το προσπαθώ σε μία θέση στο γήπεδο πολύ πιο πίσω από ό,τι συνήθιζα να παίζω, προσπαθώ να δώσω στην ομάδα αυτό που ζητά ο προπονητής, δηλαδή δουλειά, να δίνω την τελική πάσα, να φτάνω στην αντίπαλη περιοχή, να σκοράρω. Ο στόχος μου είναι να βοηθώ την ομάδα να πετυχαίνει τους στόχους της και μακάρι να τα καταφέρουμε».

Το μέλλον του πού βρίσκεται; «Δεν γνωρίζω, δεν κάναμε ακόμη συζητήσεις, θα περιμένουμε μέχρι το τέλος για να βρούμε το καλύτερο για την ομάδα και για μένα», απάντησε στο Balla. Ο ίδιος, πάντως, θα ήθελε να συνεχίσει στην ΑΕΛ, αν και οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως υπάρχει ενδιαφέρον και από την πατρίδα του. 

«Έχω πει πολλές φορές ότι είμαι πολύ ικανοποιημένος εδώ, μου έχουν φερθεί τέλεια, ο κόσμος είναι εντυπωσιακός. Μακάρι να μπορούσα να συνεχίσω εδώ άλλον ένα χρόνο, αλλά την απόφαση θα την πάρουν αυτοί που διοικούν», απάντησε ο Πίτι στο Balla.     

fcbarca's picture

Ειρήνη Σπυροπούλου