Ποια Φρούτα και Λαχανικά Έχουν τα Περισσότερα Φυτοφάρμακα; Η Λίστα του 2017 Είναι Εδώ!

Δημοσιεύτηκε στις:

Σούπερ αποδόσεις από το Stoiximan στα Κυπριακά ματς! Παίξε με 100€ bonus, 0% γκανιότα και περισσότερα από 150 ειδικά στοιχήματα για τα παιχνίδια του Κυπριακού πρωταθλήματος.

Κάθε χρόνο, τέτοια περίπου εποχή, βγαίνει στη δημοσιότητα η λίστα με τα φρούτα και τα λαχανικά που έχουν τα περισσότερα φυτοφάρμακα. Η λίστα του 2017, λοιπόν, είναι εδώ και εμείς θέλουμε να την μοιραστούμε μαζί σας. 

Το 2016 οι φράουλες ήταν το φρούτο με τα περισσότερα φυτοφάρμακα. Διαβάστε παρακάτω για να δείτε ποιο φρούτο ή λαχανικό βρίσκεται στην κορυφή της λίστας για φέτος. 

Κάθε χρόνο, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Περιβαλλοντική Ομάδα Εργασίας (EWG), κυκλοφορεί αυτή τη λίστα ύστερα από έρευνα που κάνει σε φρούτα και λαχανικά για τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων.  

Τη λίστα βγάζει κάθε χρονο ο ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Περιβαλλοντική Ομάδα Εργασίας (EWG).

Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε, πριν δείτε τη φετινή λίστα, είναι πως ακόμα και μικρές ποσότητες φυτοφαρμάκων είναι επικίνδυνες για βρέφη, παιδιά και εφήβους. Επομένως, όσο μπορείτε να ελέγεχετε το τι τρώνε τα παιδιά σας, φροντίζετε να τους δίνετε τις πιο υγιεινές και χωρίς φυτοφάρμακα εκδοχές των φρούτων και των λαχανικών.  

Στη λίστα, λοιπόν, με τα «χειρότερα» φρούτα και λαχανικά βρίσκονται τα εξής: 

Φράουλες

Σπανάκι

Νεκταρίνια

Μήλα

Ροδάκινα

Αχλάδια

Κεράσια

Σταφύλια

Σέλινο

Ντομάτες

Γλυκές πιπεριές

Πατάτες

Το 2016 οι φράουλες ήταν τα φρούτα με τα περισσότερα φυτοφάρμακα.

Στη λίστα με τα πιο «καθαρά» φρούτα και λαχανικά βρίσκονται: 

Γλυκό καλαμπόκι*

Αβοκάντο

Ανανάς

Λάχανο

Κρεμμύδια

Κατεψυγμένος αρακάς

Παπάγια*

Σπαράγγια

Μάνγκο

Πεπόνι

Ακτινίδιο

Κουνουπίδι

Γκρέιπφρουτ

* Σε ό,τι αφορά το γλυκό καλαμπόκι και την παπάγια, μια μικρή ποσότητά τους έχει παραχθεί από γενετικά μεταλλαγμένους σπόρους. Καλό είναι, λοιπόν, να προτιμάτε τις βιολογικές εκδοχές τους. 

Πηγή:Gazzetta.gr

Balla.com.cy's picture

Balla.com.cy