Ντριφτάρει στα 79 του χρόνια με BMW i3 (video)

Embed video: 

Δημοσιεύτηκε στις:

Σούπερ αποδόσεις από το Stoiximan στα Κυπριακά ματς! Παίξε με 100€ bonus, 0% γκανιότα και περισσότερα από 150 ειδικά στοιχήματα για τα παιχνίδια του Κυπριακού πρωταθλήματος.

Σε μια ηλικία που ακόμα και το περπάτημα κουράζει, ο πολυπρωταθλητής οδηγός αγώνων Ράουνο Άλτονεν εκτελεί χαμηλές πτήσεις στο χώμα με το πλήρως ηλεκτρικό i3. 

Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης όπως το BMW i3 απευθύνεται σε ένα πολύ συγκεκριμένο κοινό και έχει μια ξεκάθαρη αποστολή. Στο πρώτο σίγουρα δεν περιλαμβάνονται οι οδηγοί αγώνων. Στη δεύτερη σίγουρα δεν περιλαμβάνεται η οδήγηση σε χωμάτινες ειδικές διαδρομές. 

Να όμως που πολλές φορές με τα κατάλληλα χέρια ένα εντελώς ακατάλληλο αυτοκίνητο, μπορεί να αποδειχτεί εξαιρετικά διασκεδαστικό ακόμα και σε απαιτητικές συνθήκες αγωνιστικών διαδρομών.

Όπως εξηγεί και ο Φιλανδός πολυπρωταθλητής των αγώνων ράλι που μεσουράνησε της δεκαετία του ’70, ο Ράουνο Άλτονεν, η πίσω κίνηση του i3 σε συνδυασμό με τη μεγάλη ροπή του ηλεκτρικού κινητήρα από την πρώτη στροφή λειτουργίας του, δημιουργούν ένα σύνολο που αντιδρά «σαν να έχει 1.000 ίππους ισχύος».

Φυσικά το i3 δεν είναι αδύναμο, καθώς ο κινητήρας του αποδίδει 170 ίππους. Όμως το εντυπωσιακό γεγονός είνι η μεγάλη ροπή των 250 Nm, που είναι διαθέσιμη άμεσα και το καθιστά εξαιρετικά ταχύ τόσο από στάση, όσο και σε ενδιάμεσες επιταχύνσεις.

Στα χέρια του Άλτονεν, προφανώς με το σύστημα ελέγχου της δυναμικής συμπεριφοράς (ESP) να έχει τεθεί εκτός, κάτι που δεν είναι εφικτό από τον οδηγό υπό κανονικές συνθήκες, το i3 μετατρέπεται σε μηχανή παραγωγής αδρεναλίνης. Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και εσείς, ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ακόμα και χωρίς το δραματικό ήχο της μηχανής εσωτερικής καύσης ως υπόκρουση, μπορεί να είναι εξόχως συναρπαστικό. 

Πηγή:Gazzetta.gr

Balla.com.cy's picture

Balla.com.cy