Λειβαδιώτης και Ματσεντίδης στο Balla! - Έτσι έφτασε ο Κεραυνός στον τίτλο

Δημοσιεύτηκε στις:

Σούπερ αποδόσεις από το Stoiximan στα Κυπριακά ματς! Παίξε με 100€ bonus, 0% γκανιότα και περισσότερα από 150 ειδικά στοιχήματα για τα παιχνίδια του Κυπριακού πρωταθλήματος.

Τον 6ο τίτλο πρωταθλήματος στην ιστορία του πανηγυρίζει από το βράδυ της Παρασκευής (05/05) ο Κεραυνός Στροβόλου. Οι πρωτεργάτες της επιτυχίας Χριστόφορος Λειβαδιώτης και Μιχάλης Ματσεντίδης μιλούν στο Balla για το πως η ομάδα της Λευκωσίας ανέβηκε στην κορυφή της κυπριακής καλαθόσφαιρας μετά από 9 ολόκληρα χρόνια!

 

Αναλυτικά όλα όσα ανέφεραν στο Balla:

Μιχάλης Ματσεντίδης - Βοηθός Προπονητής

Πρώτη κατάκτηση πρωταθλήματος μετά από 9 χρόνια. Πως αισθάνεστε;

«Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτή την επιτυχία. Με κάθε σεβασμό στις αντίπαλες ομάδες θεωρώ ότι φέτος ήμασταν η καλύτερη ομάδα. Το θέλαμε από την περσινή χρονιά όταν και θέσαμε ως στόχο την κατάκατηση του πρωταθλήματος. Κάποιες ατυχίες δεν μας επέτρεψαν να πετύχουμε τα προηγούμενα χρόνια αυτό τον στόχο. Φέτος κατά 80% βασιστηκαμε στον ίδιο κορμό καλαθοσφαιριστών και πιστεύω ότι παίξαμε το καλύτερο μπάσκετ. Χάσαμε το κύπελλο στις λεπτομέρειες, όμως αυτό ήταν κάτι μας που μας πείσωμασε περισσότερο».

Τι ήταν αυτό που έκανε τον Κεραυνό να ξεχωρίζει;

«Είναι πολλά πράγματα. Θα σταθώ όμως σε ένα σημείο. Είδαμε στους τελικούς να πρωταγωνιστούν οι Κύπριοι παίκτες. Θεωρώ ότι αυτή η επιτυχία στέλνει κάποια μηνύματα. Όταν οι Κύπριοι παίκτες μπουν σε επαγγελματικό πρόγραμμα τότε μπορούν να αποκτήσουν και τις δυνατότητες για να πρωταγωνιστήσουν και αυτό φάνηκε στους τελικούς».

Ως άνθρωπος της καλαθόσφαιρας υπάρχει κάτι που θα θέλατε να αλλάξει;

«Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το άθλημα είναι ο αριθμός των ομάδων που αγωνίζονται. Θεωρώ ότι κάποια στιγμή πρέπει να αυξηθούν. Κάποιες ομάδες που συμμετέχουν στην α’ κατηγορία δεν είναι σε επαγγλεματικά πρότυπα και αυτό μειωνει τον ανταγωνισμό και σε μεγάλο βαθμό διαλύει τις ομάδες γρήγορα».

 

Χριστόφορος Λειβαδιώτης - Προπονητής

Ποιος ήταν ο καθοριστικός παράγοντας για να πάρει ο Κεραυνός φέτος το πρωτάθλημα;

«Το μεγαλύτερο μέρος της επιτυχίας οφείλεται στο ότι δημιουργήθηκε μια πραγματική οικογένεια βασισμένη στο τρίπτυχιο διοίκησης, τεχνικής ηγεσίας και καλαθοσφαιριστών. Επίσης, το γεγονός ότι ήμασταν με το ίδιο ρόστερ από την πρώτη αγωνιστική μεχρι το τέλος χωρίς οποιεσδήποτε προσθαφαιρέσεις, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στην Κύπρο σε επίπεδο πρωταθλητισμού τις τελευταίες δεκαετίες, ήταν καθοριστικός παράγοντας. Σίγουρα και το γεγονός ότι η διοίκηση έδειξε μακροπρόθεση εμπιστοσύνη στην τεχνική ηγεσία βασισμένη σε μεγάλο πλάνο το οποίο παρά το ότι είχαμε δύσκολες στιγμές δεν κλωνιστήκαμε και το ακολουθησαμε πιστά»

Σας επηρέασε η απώλεια του κυπέλλου;

«Θεωρώ ότι τα δύο κομβικά σημεία της φετινής χρονιάς ήταν αρχικά ο χαμός του κυπέλλου. Ο τρόπος που χάθηκε συνάμα πείσμωσε την ομάδα και ενέτεινε το δέσιμο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μετά τη νίκη της ΑΕΚ όπου έγινε το 1-1 που μας κέρδισε κατα κράτος έγινε μια συνάντηση με τους καλαθοσφαιριστές και εκεί συζητήσαμε κάποια πράγματα ανοικτά και αποφσίσαμε να προβούμε σε τακτικές αλλαγές στο παιχνίδι μας. Θεωρώ ότι αυτό επίσης βοήθησε σε μεγάλο βαθμό στο να αλλάξει η εικόνα και η απόδοση μας εντός του γηπέδου. Αυτός ο τίτλος αποκτά μεγαλύτερη αξία αν λάβουμε υπόψη και το μέγεθος του αντιπάλου που είχε κάνει μια αυτοκρατορία τα τελευταία χρόνια με ένα πρόεδρο ο οποίος άλλαξε την ιστορία της ομάδας και ένα πολύ καλό προπονητή».

Ακολουθούν τους επόμενους μήνες οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Πόσο έτοιμοι είστε;

«Θέλουμε λίγες μέρες για να επανέλθει το καθαρό μυαλό. Θα δούμε τις αγωνιστικές υποχρεώσεις και ημερολογιακά και σε θέμα αριθμών αγώνων να αξιολογήσουμε τις ανάγκες του ρόστερ και να προχωρήσουμε στην στελέχωση του. Η φιλοσοφία μου είναι ότι συνταγή που πετυγχαίνει δεν την αλλάζουμε. Θέλω όσο το δυνατό λιγότερες προσθαφαιρέσεις. Ο Κεραυνός ήταν μια ομάδα που έπαιζε πάντα στην Ευρώπη, Σίγουρα οι απαιτήσεις με την Ευρώπη θα είναι περισσότερες και είναι διαφορετικό. Θέλει προσεχτική διαχείριση».

Ο Χριστόφορος Λειβαδιώτης έχει πετύχει τους στόχους του;

«Γενικά σαν προπονητής ακόμα είμαι στα αρχικά στάδια της προπονητής μου καριέρας, αν και θεωρώ ότι για την ηλικία μου ήδη αποκόμισα αρκετές εμπειρίες τόσο ως τεχνικός, όσο και ως βοηθός τεχνικός. Ήμουν σε ομάδες με πρωταγωιστικούς στόχους, η δίψα παραμένει η ίδια για μάθηση γιατί το άθλημα εξελίσσεται συνεχώς.  Ό,τι κι αν κάνεις στη ζωή σου, την ημέρα που θεωρήσεις ότι τα ξέρεις όλα σίγουρα θα αποτύχεις».

Ποια ακριβώς είναι η καλαθοσφαιρική σας φιλοσοφία;

«Η φιλοσοφία μου για τη ζωή και την καλαθόσφαιρα δεν αλλάζει εύκολα και αυτό ακολούθησα και στον Κεραυνό. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα δυνατό σύνολο και να εντάξουμε στην ομάδα παίκτες που να λειτουργούν με πρότυπο το συνολικό καλό και να θέτουν εαυτό κάτω από το καλό της ομάδας. Θεωρώ ότι σε αυτό τον τομέα έχουμε πετύχει και αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες μου γιατί είναι εύκολο να το λες και πολύ δύσκολο να το κάνεις πράξη».

Έχετε κάποια πρότυπα;

«Ως προπονητής επηρέασαν πάρα πολύ τον τρόπο σκέψης μου κατά κύριο λόγο ο Τόνυς Κωνσταντινίδης που δούλεψαμε πολλά χρόνια μαζί και ακολούθως ο Κυριάκος Γιαγκουλής, του οποίου ήμουν πολλά χρόνια παίκτης και μέχρι σήμερα διατηρούμε μια πολύ στενή σχέση και ανταλλάζουμε απόψεις. Είναι άνθρωποι που εκτιμώ και βεβαίως δεν θα μπορούσα να τους ξεχάσω μετά από αυτό τον τίτλο».

Οι ευχαριστίες του σε άμεσους και εξωτερικούς συνεργάτες...

«Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια Παπαέλληνα και συγκεκριμένα τον πρόεδρο μας Πάρη Παπαέλληνα για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε και τη στηριξη που μου παρείχε τα δύο χρόνια, καθώς τον αντιπρόεδρο Ανδρέα Κυπριανό και σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο της ομάδας. Παράλληλα να ευχαριστήσω τους άμεσους συνεργάτες μας και τον Γενικό Μανατζερ Άγγελο Παπαδημητρίου ο οποίος ήταν ο συνδετικός κρίκος μεταξύ τεχνικής ηγεσίας, διοίκησης και καλαθοσφαιριστών. Τον άμεσο συνεργάτη Μιχάλη Ματσεντίδη που είχαμε άψογη συνεργασία καθώς και τον Αλέξη Ζαχαρίου που με την εμπειρία του είχε σημαντική συνεισφορά. Το Άκη Γρηγορίου, τους φυσιοθεραπευτές μας Χάρη και Άρη, τον Νίκο Ανδρονίκου και τον Μάριο Αργυρού που συνέβαλαν με τη βοήθεια του ως εξωτερικοί συνεργάτες της ομάδος καθώς και το γιατρό της ομάδας».

tasostheo2014@gmail.com's picture

Τάσος Θεοδώρου