Ένας δρόμος πραγματικός λαβύρινθος (vid)

Embed video: 

Δημοσιεύτηκε στις:

Σούπερ αποδόσεις από το Stoiximan στα Κυπριακά ματς! Παίξε με 100€ bonus, 0% γκανιότα και περισσότερα από 150 ειδικά στοιχήματα για τα παιχνίδια του Κυπριακού πρωταθλήματος.

Βρίσκεται στη Μεγάλη Βρετανία και ονομάζεται «μαγικός κόμβος». Θα μπορούσε όμως να χαρακτηριστεί και ως αυτός, που μπορεί να σε κάνει να χάσεις τον προσανατολισμό σου.  

Η μανία των Εγγλέζων με τους κυκλικούς κόμβους είναι γνωστή. Υπάρχουν παντού και τους θεωρούν, όχι άδικα, πολύ καλύτερη λύση από τα φανάρια. Αυτός όμως που δημιούργησαν στην πόλη Σουίντον, ξεπερνά ακόμα και την φαντασία.

Δεν είναι διόλου τυχαίο ότι ονομάζεται Magic Roundabout (μαγικός κυκλικός κόμβος) και εξυπηρετεί πέντε διαφορετικές οδούς, με δύο κατευθύνσεις ο καθεμιά. Αυτό δεν είναι το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που τον κάνει «μαγικό» ωστόσο  –υπάρχουν και στην Ελλάδα κόμβοι πολλών δρόμων.

Εκεί που πραγματικά χάνεται η μπάλα, είναι ότι περιφερειακά του κόμβου υπάρχουν πέντε ακόμα, μικρότεροι. Και ενώ μέσα στο μεγάλο κόμβο η κυκλοφορία γίνεται αντίθετα προς τη φορά των δεικτών του ρολογιού, στους πέντε μικρότερους γίνεται ανάποδα, δηλαδή με τη φορά των δεικτών του ρολογιού. 

Αν ζαλιστήκατε ήδη, δείτε και το σχετικό video για να χαθείτε κυριολεκτικά. Φυσικά υπάρχει πολύ καλή και αναλυτική διαγράμμιση στο οδόστρωμα. Ακόμα και με αυτή όμως, εμείς μάλλον θα γυρίζαμε μισή μέρα εκεί μέσα, ώσπου να βρούμε τη σωστή έξοδο. 

Balla.com.cy's picture

Balla.com.cy