«Αυτά που έκανε ο Κέζος ήταν πρωτόγνωρα για εμάς»

Δημοσιεύτηκε στις:

Σούπερ αποδόσεις από το Stoiximan στα Κυπριακά ματς! Παίξε με 100€ bonus, 0% γκανιότα και περισσότερα από 150 ειδικά στοιχήματα για τα παιχνίδια του Κυπριακού πρωταθλήματος.

Καλεσμένος στην εκπομπή «Όλα Μάλε» είναι ο γυμναστής Αντώνης Κέζος. Ο Κώστας Μαλέκκος είπε αρχικά για τον πρώην γυμναστή του ΑΠΟΕΛ, που συνεργάστηκαν και μαζί:

«Ήταν ο άνθρωπος που άλλαξε την προπονητική γυμναστική. Ήταν ένα σοκ για όλους. Όταν ήρθε ο Κέζος έγινε μια αλλαγή για εμάς τους ποδοσφαιριστές, ήρθαν κάποια νέα πράγματα που ήταν σωστά. Κάποιες φορές τσακωθήκαμε γιατί θεωρούσαμε πως ήταν κάπως υπερβολικές κάποιες ασκήσεις. Το 2001 που ήρθε στο ΑΠΟΕΛ ξεκίνησε ο επαγγελματισμός, αλλά δεν ήταν όλοι. Έτσι έγινε μια επανάσταση στο θέμα γυμναστικής, που μας βοήθησε τα επόμενα χρόνια.Ήταν πρωτόγνωρα πράγματα για εμάς».

Ο γυμναστής στο ποδόσφαιρο έχει πεθάνει. Είναι trainer πλέον. Πρέπει να δουλεύει στη φυσική κατάσταση με την μπάλα. Πρέπει να έχει ποδοσφαιρικές γνώσεις. Πρέπει να γνωρίζει σε κάθε θέση κάποιου παίκτες, πόσα τρεξίματα απαιτούνται. Αυτό που απαιτείται πλέον είναι υψηλό σπριντ σε μικρή απόσταση αλλά επαναλαμβανόμενο. Αν δείτε τα στατιστικά στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο θα δείτε την διαφορά που έχουν οι στόπερ, οι χαφ και οι επιθετικοί» .

«Για παράδειγμα όλοι δουλεύουν σε μικρούς χώρους. Αν όμως οι γραμμές μεταξύ άμυνα και επίθεση είναι μεγάλες, τότε ότι δουλεύεται στη προπόνηση πάει στράφι. Άρα ο προπονητής φυσικής κατάστασης πρέπει να προπονήσει ανάλογα ένα παίκτη με την τακτική και την θέση που αγωνίζεται».

«Για να πετύχεις πρέπει να είσαι πιο μπροστά από την εποχή σου. Η επιμόρφωση είναι πιο σημαντική από την φαντασία. Η κορυφή του τριγώνου σε μια ομάδα είναι ο προπονητής αλλά είναι σημαντικές και οι διοικήσεις. Ο κ. Κίκης Κωνσταντίνου ήταν μπροστά από την εποχή του. Όταν πήγα στο ΠΑΟΕΛ ο κ. Πετρίδης ήταν πολύ έξυπνος, έτρεχε διαρκώς και είναι γεγονός πως και αυτός είναι μπροστά από την εποχή του. Η διοίκηση σε μια ομάδα παίζει σημαντικό ρόλο.

Για την παρουσία του στην Ανόρθωση μίλησε ο Αντώνης Κέζος, που είναι καλεσμένος στην εκπομπή «Όλα Μάλε».

«Η ομάδα μου είναι η Ανόρθωση αλλά μετά μπαίνει ο επαγγελματισμός στη μέση και τα συναισθήματα σου όσο μπορείς τα αποβάλεις. Όταν ήμουν 26 χρονών πήγα και βρήκα τον κ. Κίκη Κωνσταντίνου και του είπα πως θέλω να δουλέψω στην Ανόρθωση. Βρήκα τον κ. Καρούλια και του έλεγα κάθε μέρα τι να κάνει. Με σύστησε μετά ο κ. Ράκος στον κύριο Τάκη Αντωνίου για τον Εθνικό. Με είδαν στην Ανόρθωση και μετά με κάλεσε οκ. Κίκης και δούλεψα στην Ανόρθωση. Άλλαξα όλη την δομή της προπόνησης και οι ποδοσφαιριστές είχαν αντιδράσεις. Ο κ. Κωνσταντίνου τους είπε όποιος δεν μπορεί, να βρει άλλη ομάδα. Στην Ανόρθωση είχα την τύχη να συναντηθώ με ένα σπάνιο άνθρωπο για εμένα, τον κ. Μιτόσεβιτς. Την πρώτη χρονιά δεν είχαμε πολύ ποιοτικούς παίκτες αλλά κάναμε φοβερή δουλειά».

 

Ο Αντώνης Κέζος αποκάλυψε στην εκπομπή «Όλα Μάλε» πως πέρσι βρέθηκε πολύ κοντά στην Ομόνοια. «Επέστρεψα το 2015 στη Κύπρο, δεν έχω κάποια επαφή με κάποια ομάδα, εκτός από πέρσι. Συζητήσαμε για δύο ώρες με τον κ.Νταμπίζα αλλά μετά άκουσα πως είχε ήδη συμφωνήσει με άλλο γυμναστή».

 

Balla.com.cy's picture

Balla.com.cy