Κύπελλο ξανά στη Λεμεσό ! «Σαν παραμύθι, μετά από όσα περάσαμε»

Δημοσιεύτηκε στις:

Σούπερ αποδόσεις από το Stoiximan στα Κυπριακά ματς! Παίξε με 100€ bonus, 0% γκανιότα και περισσότερα από 150 ειδικά στοιχήματα για τα παιχνίδια του Κυπριακού πρωταθλήματος.

Τον πρώτο τίτλο στην ιστορία της στο άθλημα του Φούτσαλ πανηγυρίζει από το βράδυ της Παρασκευής (12/05) η ΑΕΛ! Ο πρόεδρος του τμήματος Ανδρέας Σταύρου μίλησε στο Balla για την πορεία προς τον τίτλο και την επόμενη μέρα στη Λεμεσό.

 

Αναλυτικά όλα όσα ανέφερε στο Balla:

Πρόεδρε συγχαρητήρια. Ποια είναι η επόμενη μέρα στην ΑΕΛ μετά την κατάκτηση του κυπέλλου στο φούτσαλ;

«Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζει ο κόσμος ότι μετά από 17 χρόνια που διεξάγεται το πρωτάθλημα φούτσαλ στην Κύπρο, για πρώτη φορά το κύπελλο ταξιδεύει εκτός Λευκωσίας. Το πρωτάθλημα έμενε για πολλά χρόνια στη Λευκωσία και το κύπελλο ήταν πάντα στη Λευκωσία. Είναι κάτι που το θέλαμε πολύ ως ΑΕΛίστες. Πλέον αρχίζει να ανθίζει στο άθλημα του φούτσαλ και στη Λεμεσό. Περιμένουμε καλύτερες μέρες μετά από αυτή την επιτυχία γιατί το φούτσαλ αρχίζει να αναβαθμίζεται τα τελευταία χρόνια.  Η ΑΕΛ προωθεί το άθλημα σε παιδιά νεαρής ηλικίας και θέλει να βάλει γερές βάσεις από τις ακδημίες. Πιστεύω ότι είμαστε σε σωστή κατεύθυνση για να αναπτυχθεί το άθλημα σωστά και για να μπορέσει να επιβιώσει και γενικά η ΑΕΛ. Θεωρώ ότι αυτό το κύπελλο θα μας βοηθήσει αρκετά στο να ανεβάσουμε ακόμα πιο ψηλά το επίπεδο μας».

Ποιος είναι ο επόμενος σας στόχος;

«Αυτός ο τίτλος είναι μόνο η αρχή. Είναι σαν παραμύθι μετά από όλα όσα περάσαμε τα προηγούμενα χρόνια. Είναι ένας τίτλος που έλειπε από την τροπαιοθήκη από το μεγαλύτερο αθλητικό σωματείο της Κύπρου και την ΑΕΛ. Αν δει κάποιος τα τρόπαια σε ποσότητα αθλημάτων που έχει κατακτήσει αυτό το σωματείο θα καταλάβει τι ακριβώς εννοώ».

Υπάρχει πρόβλημα επιβίωσης στην ΑΕΛ;

«Χωρίς την προσθήκη του χορηγού μας Γιώργου Τσόκκου που είναι και ο αντιπρόεδρος της ομάδας δεν θα καταφέρναμε τίποτα. Ο Τσόκος είναι ο πιο δυνατός χορηγός και με τη συμβολή του κατάφερε να βοηθήσει στις προσθήκες των τριών ποιοτικών ξένων παικτών που με το προϋπάρχον υλικό με Κύπριους παίκτες συνέβαλαν στο να χτίσουμε μια ομάδα με πρωταγωνιστικούς στόχους».

Στο πρωτάθλημα τι έφταιξε και δεν τερμάτισε πρώτη η ΑΕΛ;

«Βάλαμε αρχικά ως στόχο την κατάκτηση ενός από τους δύο τίτλους, ενώ στην πορεία να βρεθήκαμε να διεκδικούμε και τους δύο. Στην κανονική διάρκεια η ΑΕΛ ήταν πρώτη, αλλά ακολούθως ένα κακό παιχνίδι μας στοίχισε όλη τη χρονιά. Τα στατιστικά που έβγαλε αυτή ομάδα ήταν απίστευτα. Καμιά άλλη ομάδα δεν είχε τέτοια στατιστικά με τρεις πρώτους σκόρερ, καλύτερη επίθεση και μία μόνο ήττα από την Ανόρθωση».

Στο μεγαλύτερο διάστημα φέτος πορευθήκατε με τον Πάμπο Χαραλάμπους...

«Ακούστηκαν και λέχθηκαν πολλά για το θέμα του προπονητή. Εγώ θα πω για άλλη μια φορά ότι δεν διαγράφεται η προσφορά του Πάμπου Χαραλάμπους στην ΑΕΛ. Αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι στην ιστορία της ΑΕΛ Φούτσαλ και ήταν από την πρώτη ημέρα συγχώνευσης και ίδρυσης του τμήματος μας μαζί μας. Ο Πάμπος συνδέεται και πριν από το 2009 μαζί μας, αλλά αυτά έχει ο αθλητισμός και πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά».

Πως σχολιάζετε την περίπτωση Κάρλος Λίμα;

«Επιχειρήσαμε με την έλευση του Κάρλος Λίμα Μπεζέρα να διορθώσουμε συνολικά την εικόνα της ομάδας προς το τέλος της χρονιάς. Θέλαμε να αλλάξει και η ψυχολογία και να πάμε με περισσότερα όπλα στον τελικό του κυπέλλου. Η χρονιά θα έκλεινε με τον καλύτερο τρόπο αν σηκώναμε το τρόπαιο και έτσι έγινε. Αυτή η επιτυχία μας δίνει περισσότερες δυνάμεις για να ανεβάσουμε την ΑΕΛ Φούτσαλ στην κορυφή».

Ποιος αντίπαλος σας δυσκόλεψε περισσότερο;

«Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και στην ομάδα της Ανόρθωσης και της φιναλίστ Ομόνοιας. Η Ανόρθωση ήταν η αμέσως καλύτερη ομάδα στη φετινή χρονιά από εμάς. Έχουν μία πολύ δυνατή διοίκηση με τον Ανδρέα Παπαλλή και κάθε χρόνο έχανε τους τίτλους στις λεπτομέρειες. Όπως αισθάνονται αυτή δικαίωση έτσι και εμείς νιώθουμε το ίδιο με την κατάκτηση του κυπέλλου και ευελπιστώ τα επόμενα χρόνια να συνεχίσει αυτός ο ανταγωνισμός και να είναι πιο συναρπαστικές οι σεζόν».

Είστε ικανοποιημένοι με την στήριξη του κόσμου σας;

«Φέτος καταφέραμε μετά από πολλές προσπάθειες να μας παραχωρηθεί το αθλητικό κέντρο «Σπύρος Κυπριανού» και εδώ θέλω να ευχαριστήσω τον ΚΟΑ για αυτή την παραχώρηση. Συμβάλαμε ως ΑΕΛ και σε μεγάλο βαθμό και στο «ευ αγωνίζεσθαι». Με διάφορες προσπάθειες καταφέραμε να φέρουμε πάρα πολλύ κόσμο στο γήπεδο, ενώ δεν υπήρξε το παραμικρό επεισόδιο. Όλα τα παιχνίδια έγιναν κάτω από αθλητοπρέπεια και με πολλές κινήσεις κοινωνικής ευθύνης και στήριξης προς το άθλημα του Φούτσαλ πιστεύω ότι βοηθήσαμε πάρα πολύ στο να έρθει ο κόσμος πιο κοντά στον αθλητισμό».

Η ΑΕΛ διαχρονιά εκφράζει παράπονα για τη διαιτησία. Σε αυτό το άθλημα μετά από αυτό τον τίτλο αλλάζει η στάση σας;

«Στο Φούτσαλ τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Είναι ένα δύσκολ άθλημα και μπορώ να δώσω τα συγχαρητήρια μου και στη διαιτησία. Ήταν πάρα πολύ καλύτερη από άλλες χρονιές. Μπορεί να χάσαμε ένα παιχνίδι, το πιο κρίσιμο με την Ομόνοια για διαιτητικά λάθη, ξέρουμε όμως ότι υπάρχουν τα ανθρώπινα λάθη. Χρειάζεται περισσότερη στήριξη το άθλημα για να ανέβει και το επίπεδο. Τα μεγάλα σωματεία πρέπει να πάρουν περισσότερ κίνητρα και ακολούθως και τα μικρά για να ενδιαφερθούν περισσότεροι για το φούτσαλ».

Ποια είναι η σχέση του τμήματος με την κεντρική διοίκηση;

«Σαν ΑΕΛ Φούτσαλ θέλουμε να ευχαριστήσουμε και τη διοίκηση του σωματείου και τον Ανδρέα Σοφοκλέους που μας έδειξε εμπιστοσύνη. Υπάρχει συμφωνία διαχείρισης με το σωματείο και ο κύριος Σοφοκλέους έδειξε την απόλυτη εμπιστοσύνη για να διαχειριστούμε το Φούτσαλ σαν ανεξάρτητη οντότητα. Αυτό μας δίνει και περισσότερη ευελιξία η οποία με την αγάπη και υο μεράκι των ανθρώπων του τμήματος σιγά-σιγά προχωρούμε από το ερασιτεχνικό επίπεδο στο επαγγελματικό. Θέλουμε να περάσουμε στον επαγγελματισμό και αυτό απαιτεί σωστή δουλειά».

Είπατε πριν ότι αυτό το άθλημα είναι σε ανοδική πορεία...

«Φαίνεται ότι με τα δεδομένα στην ΚΟΠ αρχίζει να μπαίνει το νερό στο αυλάκι και για το φούτσαλ. Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις δίνουν σημαντική στήριξη προς το άθλημα και μπορώ να πω ότι σύντομα θα καταστεί ένα από τα κορυφαία αθλήματα στην Κύπρο».

tasostheo2014@gmail.com's picture

Τάσος Θεοδώρου