Ακόμη ένα ντέρμπι, ακόμη ένας βαθμός για την Ανόρθωση. Μετά την ισοπαλία κόντρα στην ΑΕΚ, ήρθε η ισοπαλία με την Ομόνοια, αυτή τη φορά στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».
Ασφαλώς και αυτό το αποτέλεσμα, δεν ικανοποιεί την Ανόρθωση, η οποία βρίσκεται οριακά στην 6η θέση με απολογισμό 27 βαθμών σε 17 αγώνες, με την «Κυρία» να δίνει τη μάχη μέχρι τέλους για να είναι στο πρώτο γκρουπ.
Η εμφάνιση κόντρα στην Ομόνοια δεν ήταν καλή. Το συγκρότημα του Τιμούρ Κετσπάγια, δημιούργησε ελάχιστες επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή του Φαμπιάνο, με τον αντίπαλο να έχει περισσότερες ευκαιρίες για να αποδράσει με το διπλό.
Παίκτες-κλειδιά υστέρησαν σε σχέση με προηγούμενες εμφανίσεις. Ο… ξεκούραστος Ουάρντα (ήταν τιμωρημένος και δεν αγωνίστηκε κόντρα στην ΑΕΚ) δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα να γίνει απειλητικός. Ο Καλτσάς πήρε φανέλα βασικού μετά από δύο μήνες, όμως δεν είχε το ρυθμό για να ανταποκριθεί σε αυτό το παιχνίδι. Στη μεσαία γραμμή, δεν υπήρχε δημιουργία και έγιναν πολλά λάθη από τους Αρτυματά και Χουσμπάουερ που δεν έφτασαν τα στάνταρ προηγούμενων αγώνων. Οι νεοαποκτηθέντες Βερχόβετς και Νοβότνι δείχνουν ότι μπορούν να βοηθήσουν, όμως πέραν από το γκολ του Σλοβένου, δεν είδαμε κάτι ιδιαίτερο από αυτούς. Ούτε όσοι πέρασαν ως αλλαγή (Ντέλετιτς, Πόποβιτς και Ιωάννου) βοήθησαν για να αλλάξει εικόνα του αγώνα.
Γενικά, η Ανόρθωση δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα, να… βάλει τον κόσμο στο ματς και να δημιουργήσει συνθήκη «καυτής» έδρας. Δεν μπόρεσε να επιβληθεί του αντιπάλου και έτσι χάθηκε η ευκαιρία για να βελτιώσει τη θέση της στο βαθμολογικό πίνακα.
Η συνέχεια για την Ανόρθωση είναι εξαιρετικά δύσκολη, αφού μέσα στον Φεβρουάριο θα έχουμε πολλά και σημαντικά ματς που θα καθορίσουν την πορεία της στο πρωτάθλημα. Ακολουθεί ο επαναληπτικός με την Πάφος FC στο κύπελλο, με την ομάδα να καλείται να σφραγίσει την πρόκριση στα προημιτελικά, έχοντας ασπίδα το 3-1 του «Στέλιος Κυριακίδης». Θα ακολουθήσουν πέντε αγώνες πρωταθλήματος, με Πάφος FC εκτός, Άρη και Ολυμπιακό εντός και στο τέλος δύο ντέρμπι με ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα εκτός.
Το σίγουρο είναι ότι θα χρειαστεί να δούμε μια βελτιωμένη Ανόρθωση για να μπορέσει να πάρει τα αποτελέσματα που χρειάζεται για να μπει αρχικά στην 6άδα και ακολούθως να διεκδικήσει ότι μπορεί στη δεύτερη φάση.

Ανδρέας Ανδρέου