Ο Παναθηναϊκός έμεινε ισόπαλος χωρίς τέρματα στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας της φετινής σεζόν με αντίπαλο τη Γουότφορντ στην Αυστία με τους πράσινους να έχουν αρκετή καλή εικόνα στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Οι πράσινοι παρά το γεγονός πως ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς χρησιμοποίησε 23 ποδοσφαιριστές και ήταν λογικό να μην έχουν συνοχή αλλά και ρυθμό έδειξαν καλά διαστήματα τόσο στο πρώτο 45λεπτο όσο και στο δεύτερο.

Το τριφύλλι χωρίς πρόβλημα και με ελάχιστες εξαιρέσεις κράτησε το μηδέν στην άμυνα ενώ στην επίθεση είχε τις στιγμές του τόσο στο πρώτο 45λέπτο όσο και στο δεύτερο αλλά δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα παρά τις αξιόλογες τελικές που έφτιαξε με Σαρδέλη, Αϊτόρ, Καρλίτος και Βαγιαννίδη.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τη φιλική αναμέτρηση με εννιά παίκτες από τον περσινό κορμό και δύο νεαρούς ποδοσφαιριστές που έχουν ακολουθήσει την προετοιμασία του τριφυλλιού.

Συγκεκριμένα κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Μπρινιόλι, στα δεξιά έπαιξε ο Σάντσες και αριστερά ο Χουάνκαρ με τους Σένκεφελντ και Πούγγουρα να είναι το δίδυμο στα στόπερ. Ως εξάρι έπαιξε ο Κουρμπέλης ο οποίος είχε δίπλα του τους Ηλιάδη και Αλεξανδρόπουλο. Ο Παλάσιος ξεκίνησε ως δεξί εξτρέμ και ο Σαρδέλης στα αριστέρα ενώ στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Ιωαννίδης.

Απείλησε πρώτος ο Παναθηναϊκός

Στο πρώτο 45λεπτο ο Παναθηναϊκός επέλεξε να δώσει τη μπάλα στους Άγγλους και να προσπαθήσει να βγει γρήγορα στο τρανζίσιον κάθε φορά που έκλεβε τη μπάλα. Οι πράσινοι κατάφεραν να μην απειληθούν σχεδόν καθόλου στο πρώτο της αναμέτρησης και ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι.

Αρχικά στο 10′ ο Σαρδέλης πίεσε στα αριστερά έκλεψε τη μπάλα, την έδωσε στον Ιωαννίδη, αυτός την πέρασε και πάλι στο νεαρό εξτρέμ που συνέκλινε, έκανε το σουτ με το δεξί και ο Μπάχμαν έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Οι Άγγλοι απάντησαν στο 20′ με τον Πέντρο να γίνεται κάτοχος της μπάλας εκτός περιοχής, έκανε το πλασέ αλλά ο Μπρινιόλι έπεσε στην αριστερή του γωνία και μπλόκαρε τη μπάλα. Η επόμενη φάση του φιλικού άνηκε στον Παναθηναϊκό όταν ο Ιωαννίδης εκτός περιοχής έκανε ένα ξαφνικό σουτ το οποίο μπλόκαρε ο Μπάχμαν.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός προχώρησε σε αλλαγή καθώς ο Σάντσες έδειξε πως είχε μια ενόχληση και αποχώρησε από την αναμέτρηση με τον Βαγιαννίδη να μπαίνει στη θέση του.

Ενώ το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με μια τελική από πλευράς Γουότφορντ όταν ο Γκόσλινγκ έγινε κάτοχος της μπάλας εκτός περιοχής έκανε το σουτ με τον Μπρινιόλι να διώχνει σε κόρνερ.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι (46′ Λοντίγκιν), Σάντσες (31′ λ. τρ. Βαγιαννίδης, 82′ Κρυπαράκος), Σένκεφελντ (46′ Σιδεράς), Πούγγουρας (46′ Σάρλια), Χουάνκαρ (46′ Γκάνεα), Κουρμπέλης (46′ Τσέριν), Ηλιάδης (60′ Πέρεθ), Αλεξανδρόπουλος (46′ Καρλίτος), Σαρδέλης (46′ Καμπετσής), Παλάσιος (46′ Κώτσιρας), Ιωαννίδης (46′ Αϊτορ).

Γουότφορντ: Μπάχμαν (46’ Οκόγιε), Καμπασέλ, Κάθκαρτ (65’ Πόλοκ), Σάντος (65’ Μόρις), Ενγκακιά (46’ Χούνγκμπο), Γκόσλινγκ (46’ Ντομίνγκος), Καγιέμπε (65’ ΜακΚίρναν), Σέμα (46’ Καμαρά), Ντέλε-Μπασιρού (65’ Μεμπουντέ), Πέντρο (65’ Μπάαχ), Μπάγιο (46’ Καλού).