Το balla.com.cy βρίσκεται στην σημαντική Γενική Συνέλευση της Εταιρείας της Ανόρθωσης και σας μεταφέρει το τι συμβαίνει εκεί.
Έγινε η παρουσίαση των οικονομικών καταστάσεων από τον Σάββα Τουμάζου.
Για το 2021 τα έσοδα ήταν 8,9 εκατομμύρια έσοδα.
Έγινε αύξηση του μπάτζετ 4 εκατομμύρια ευρώ λόγω Ευρώπης.
Το κέρδος ανέρχεται στις 130.000 ευρώ.
Έγινε μείωση υποχρεώσεων της εταιρείας από 11 εκατομμύρια ευρώ σε 9,7 εκατομμύρια ευρώ.
Απολογισμός Ευγένιου Χαμπουλλα:
«Μάιος 2019-Μάιος 2022. Θα παραδώσω σε λίγο την σκυτάλη και επίσημα. Αν νομίζετε ότι είναι εύκολο να είστε τρία χρόνια πρόεδρος ρωτήστε τον προηγούμενο. Αναπόφευκτα γίνεται σύγκριση του 2019 με το 2022. Είχαμε διαγνώσει ότι η εταιρεία ταλαιπωρείτο από κακοδιαχείριση θέτοντας σε κίνδυνο το σωματείο. Η εταιρεία κινδύνευε με πτώχευση. Τα χρέη ήταν 6 εκατομμύρια ευρώ. Σωματείο και εταιρεία δεν είχαν βρει κοινή συνισταμένη. Ήμασταν χρεοκοπημένοι και διχασμένοι. Ας μιλήσουμε υποθετικά. Πως θα ήταν η κατάσταση με τα χρέη να χτυπούν κόκκινο; Πως θα ήταν η κατάσταση εν μέσω πανδημίας; Θα μου πείτε ότι είστε διορατικός όπως ο Μπιλ Γκέιτζ; Όχι. Η απάντηση είναι στο ανεξήγητο. Είναι η αόρατη δύναμη που προστατεύει το σωματείο που αναγεννάτε από τις στάχτες του. Η πανδημία μας στέρησε αυτό που δικαιούμασταν, την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου. Εκ των υστέρων η ομάδα γέμισε με περηφάνια τον Ανορθωσιάτη. Οι άμεσες οφειλές της εταιρείας άγγιζαν τα 6 εκατομμύρια, το έλλειμα θα άγγιζε την επόμενη διετία τα 13 εκατομμύρια λαμβάνοντας υπόψην την δέσμευση για 4,5 εκατομμύρια μπάτζετ με Κετσπάγια. Ο Χρίστος Πουλλαίδης έβαλε το 75% των χρεών, πρέπει να του το αναγνωρίσουμε και τον ευγνωμονούμε. Αν δεν προέκυπτε η πανδημία, η Ανόρθωση θα είχε παραδοθεί χωρίς χρέη. Η συνεισφορά Πουλλαίδη και η σκληρή δουλειά όλων έφεραν κάθαρση. Μεταξύ άλλων σύρθηκα και προσωπικά στα δικαστήρια, ευτυχώς χωρίς κόστος. Γνωρίζουμε πόσο επίπονη και ψυχοφθόρα διαδικασία είναι αυτή. Πολεμώντας για την Ανόρθωση νιώθεις περήφανος. Κάποιοι το είπαν αφοσίωση, άλλοι το λένε θυσία. Είναι σπουδαίο να υπηρετείς την Ανόρθωση όσο μεγάλο και να είναι το προσωπικό κόστος. Η Ανόρθωση την τελευταία 3ετία βρήκε την χαμένη της αίγλη. Με μικρότερο μπάτζετ από παραδοσιακούς αντιπάλους. Ας όψονται τα προσωπικά συμφέροντα κάποιων που μας στέρησαν το πρωτάθλημα το 2020 και την διεκδίκηση του Κυπέλλου. Καταδείξαμε όμως τις κουτοπονηριές τους. Κατάφεραν άθελα τους να αναδείξουν την τιμιότητα του ιστορικότερου σωματείου της Κύπρου.
Μετά από 13 χρόνια πήραμε το Κύπελλο, γεμίσαμε ξανά το «Αντώνης Παπαδόπουλος». Οι τίτλοι είναι πάντα τίτλοι. Στην σύγχρονη εποχή όμως προσφέρουν και χρήματα. Η ομάδα μπήκε σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Για πρώτη φορά στην ιστορία της έκλεισε την χρονιά με κέρδος η εταιρεία.

Θα επισημάνω τα λάθη της φετινής σεζόν. Η ομάδα δεν έκανε σωστή προετοιμασία λόγω κορωνοϊού. Μετά από αντεπίθεση διαρκείας μπήκαμε στο α’ γκρουπ αλλά κάπου χάθηκε η μαγιά. Βγήκαν στην δημοσιότητα αλλαγές σε διοικητικό επίπεδο που χάλασαν το κλίμα. Ήρθε αναστάτωση στην ομάδα και βάρυνε το κλίμα. Βγήκαν δημοσιεύματα για Τεχνικό Διευθυντή, για αποχώρηση παικτών και μελών του προπονητικού επιτελείου. Παραδίδω έχοντας καθαρή την συνείδηση μου. Χαιρετίζω την απόφαση του κ. Πουλλαίδη, είναι και το σωστό να αναλάβει ως πρόεδρος. Να του επισημάνω ότι η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια νύχτα. Το διοικητικό ράβε-ξήλωνε που ταλαιπώρησε την εταιρεία ας αποτελέσει παρελθόν.
Στην συνέχεια έκανε παρέμβαση εκπρόσωπος των οργανωμένων:

«Θέλουμε να εκφράσουμε κάποιες ανησυχίες. Τα τελευταία 8 χρόνια που υπάρχει η εταιρεία, η ομάδα μας υστερεί και αγωνιστικά και σε επίπεδο εγκαταστάσεων. Οι αριθμοί δείχνουν ότι η Ανόρθωση κατάντησε μικρομεσαία ομάδα. Αναγνωρίζουμε ότι η οικογένεια Πουλλαίδη πρόσφερε τα μέγιστα στο οικονομικό αλλά η Ανόρθωση δεν έχει σταθερότητα. Κατά μέσο όρο τερματίζουμε στην 5η θέση. Δεν έχουμε εμπιστοσύνη στον κ. Πουλλαίδη. Η Ανόρθωση χρειάζεται κάποιον να ηγηθεί. Η Ανόρθωση χωρίστηκε σε τρία μέρη, του Πουλλαίδη, του Χαμπουλλά και του Τιμούρ. Η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης θα είναι σεβαστή αλλά α αναλάβετε τις ευθύνες σας. Σας καλούμε να αποφύγουμε τη διχόνοια και να μην χωριστούμε ξανά σε στρατόπεδα».

Η ΟΜΙΛΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΟΥΛΛΑΪΔΗ: 

«Η Ανόρθωση θέλει δουλειά και αφοσίωση. Το Δ.Σ. έδειξε δουλειά και ευχαριστώ τον κ. Χαμπουλλά. Είχαμε τις διαφωνίες μας αλλά πάντοτε πρώτο μέλημά μας ήταν το συμφέρον της Ανόρθωσης. Είμαστε από δύο διαφορετικούς κόσμους αλλά τον ευχαριστώ. Είμαι εδώ για να πολεμήσω για το αύριο. Με ταπεινότητα και αφοσίωση για το καλό της Ανόρθωσης, να διδαχθούμε απ’ το παρελθόν. Ποδοσφαιρικά δεν πήγαμε καλά. Είχαμε 5 ομάδες στην Ευρώπη και εμείς δεν καταφέραμε να πάρουμε εισιτήρια. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μια τεράστια η ζημιά. Υπήρχε κενό επικοινωνίας και θα το διορθώσουμε. Θα αναφερθώ σε έναν άνθρωπο που επέλεξα να έρθει στην Ανόρθωση πριν 8 χρόνια. Μαχητής γαρ με… ζόρισε. Ο λόγος για τον Μαρίνο Μήτρου. Μια ομάδα μόνος του. Δεν θα βρούμε πιο Ανορθωσιάτη από τον Μαρίνο. Θα είναι ο CEO της Ανόρθωσης και μέλος του Δ.Σ. Αναπληρωτής πρόεδρος θα είναι ο Ανδρέας Πουλλαΐδης. Πιο παθιασμένο Αν0ρθωσιάτη δύσκολα βρίσκεις. Ο Παναγιώτης Σαλαφώρης θα είναι υπεύθυνος επικοινωνίας και ο Ανδρέας Ανδρέου υπεύθυνος μάρκετινγκ. Ο Παναγιώτης Χατζηχριστοφή θα είναι για τα νομικά. Οι Γιώργος Μικελλίδης και Άγγελος Χατζησοφοκλέους για τις ακαδημίες. Για το αγωνιστικό, μέλημα μας είναι μόνο η κορυφή. Έχω πεισμώσει προσωπικά πολύ περισσότερο και θα κάνω τα πάντα για να βρεθούμε εκεί που μας αξίζει. Επιλέξαμε τον Νεόφυτο Λάρκου ως Αθλητικό διευθυντή. Μαζί με την ομάδα, τον Σάββα Δαμιανού  και τον Μάρκο Σπανό θα δημιουργήσουμε ένα youth programme, για τους νέους. Για να πετύχουμε ένα φυτώριο ποδοσφαιριστών. Θα επενδύσουμε στις υποδομές. Έγινε ήδη πολλή δουλειά από το απερχόμενο Δ.Σ. για το «ΠΑΠ». Φοβόμασταν αν θα κλείναμε τα φώτα γιατί είχαμε γεννήτρια. Το «ΠΑΠ» είναι ένα μεγάλο περιουσιακό στοιχείο και πρέπει να το αναβαθμίσουμε. Κανονίσαμε συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών, για μελέτες και αναβάθμιση. Για να περάσουμε τα κριτήρια ξοδέψαμε πολλά λεφτά στη δυτική και στη Βόρεια κερκίδα. Στο οικονομικό τώρα: Tο μπάτζετ, παρά τη ζημιά θα το αφήσουμε το ίδιο. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια ομάδα για την κορυφή. Είχαμε πολλές διαρροές. Θα μπει ένας αυστηρός κώδικας συμπεριφοράς για να τις αποφύγουμε. Αρέσει στους δημοσιογράφους αλλά όχι σε εμάς. Βγαίνουν νούμερα. Να πω ότι τα κριτήρια τα περνούσαμε πάντα με τον σωστό τρόπο και όχι σαν κάποιους άλλους. Η επιστροφή της Ανόρθωσης στην κορυφή του κυπριακού ποδοσφαίρου, είναι πλέον μονόδρομος! Σ’ αυτήν την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς!». Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Ο Ευγένιος Χαμπουλλάς κάνει τον απολογισμό του.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.Ο πρόεδρος του σωματείου Χρίστος Χατζηστεφάνου.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Οι Ανδρέας Παπαλλής (αριστερά) και Παναγιώτης Χατζηχριστοφή (δεξιά).

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Ο πρώην πρόεδρος της εταιρείας Αχιλλέας Νικολάου.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Έφτασε στην Συνέλευση και ο Χρίστος Γεράνης.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Ο Ιάκωβος Ευαγγέλου, πρώην μέλος του δ.σ.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.