Σιαμπουλλής: «Ήταν μια δέσμευση του κύριου Κούμα»

Stoiximan: Παίξε με 100€ bonus, Αγώνες με 0% γκανιότα καθημερινα, Πριμ στο παρολί, Κορυφαίες αναμετρήσεις σε live streaming

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΚΟΠ Κωνσταντίνος Σιαμπουλλής μίλησε για τις εισηγήσεις που κατατέθηκαν από τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, Γιώργο Κούμα, προς τα σωματεία.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στον SuperSport fm 104.0:

«Πλέον η μπάλα είναι στα σωματεία στο κατά πόσον αποδέχονται τις προτάσεις του προέδρου της ΚΟΠ. Ήταν μια δέσμευση του κύριου Κούμα στην πρόσφατη συνέλευση για το σχέδιο για στήριξη του Κύπριου ποδοσφαιριστή. Μέχρι αύριο το πρωί τα σωματεία θα πρέπει να στείλουν τις απόψεις, προτάσεις ή αντιπροτάσεις και στην συνεδρία της εκτελεστικής θα συζητηθεί το όλο θέμα» είπε αρχικά.

Για την πρόταση για 18αδα στο φύλλο αγώνος…
«Κάποιες ομοσπονδίες ήταν με 20 ποδοσφαιριστές, κάποιες με 23. Στα παιχνίδια της ΦΙΦΑ ήταν υποχρεωτικό να υπάρχουν 23 ποδοσφαιριστές στο φύλλο αγώνος, η ΟΥΕΦΑ στις διοργανώσεις της κράτησε την 18αδα. Η πρόταση αφορά 18 ποδοσφαιριστές στην αποστολή της κάθε ομάδας».

Για την δεύτερη και πιο σημαντική πρόταση από τον πρόεδρο της ΚΟΠ…
«Σύμφωνα με την δεύτερη πρόταση αν πάμε σε 18αδα στο φύλλο αγώνος τότε οι πέντε θα πρέπει να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική Κύπρου. Δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να είναι διεθνείς αλλά να έχουν δικαίωμα και ένας ποδοσφαιριστής που ήταν εγγεγραμμένος στο μητρώο της ΚΟΠ πριν τα 18 του να είναι στην αρχική 11αδα. Αυτό θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά στους 28 από τους 32 αγώνες. Αν όχι υπάρχουν αυστηρότατες ποινές με αφαίρεση έξι βαθμών και πρόστιμο 10 χιλιάδων ευρώ. Από το 2019-2010 δύο Κύπριοι υποχρεωτικά στην 11αδα και από την σεζόν 2020-2021 τρεις Κύπριοι στην 11αδα. Και οι ομάδες που θα χρησιμοποιούν τους περισσότερους Κύπριους θα παίρνουν 50 χιλιάδες ευρώ και οι ομάδες που θα είναι στην δεύτερη θέση σε χρησιμοποιήσει Κύπριων θα αμείβεται με 30 χιλιάδες ευρώ».

BET ON ALFA: Παίξε online και πάρε Bonus 100% με την πρώτη κατάθεση μέχρι 100 Ευρώ