Ο πρόεδρος της τουρκοκυπριακής «ομοσπονδίας ποδοσφαίρου», Χασάν Σέρτογλου δήλωσε ότι συνεχίζονται οι συναντήσεις για τη διοργάνωση ενός «μίνι παγκόσμιου κυπέλου ποδοσφαίρου» στα κατεχόμενα, όπως γράφει η Haber Kıbrıs, σύμφωνα με το ΓΤΠ.
Υπενθυμίζοντας ότι το Νοέμβριο θα πραγματοποιηθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου στο Κατάρ, ο Σέρτογλου είπε ότι όταν αρχίσει το Μουντιάλ θα έχουν δύο βδομάδες διακοπή στο πρωτάθλημα στα κατεχόμενα και προσπαθούν να δουν κατά πόσο μπορούν να διοργανώσουν και στα κατεχόμενα ένα «μίνι παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου» με συμμετοχή οκτώ ομάδων.
«Σήμερα κάναμε ένα προκαταρκτικό βήμα, αύριο στις 17.00 θα έχουμε μια συνάντηση στο εξωτερικό. Αν μπορέσουμε να το κάνουμε, πρέπει πρώτα να βρούμε χρήματα. Αυτό θα συμβάλει στην προώθηση της χώρας», πρόσθεσε.
Ο Σέρτογλου σημείωσε ότι η «εθνική ομάδα της τδβκ» – όπως χαρακτήρισε το ψευδοκράτος – τέθηκε στο ράφι για τέσσερα χρόνια και ότι θα δημιουργήσουν σιγά σιγά αυτή την «εθνική ομάδα». Ανέφερε ότι βρήκαν χορηγούς, ετοιμάζονται οι στολές και θα τις παρουσιάσουν εντός Ιουλίου, σύμφωνα με την εφημερίδα.
Πηγή: ΚΥΠΕ