Πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο της Λευκωσίας η 50ή Γιορτή των Αρίστων, την οποία διοργανώνει εδώ και μισό αιώνα η Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ). Η φετινή εκδήλωση ήταν ξεχωριστή για την ΕΑΚ μιας και συμπληρώνει μισό αιώνα ζωής, εξ ου και το θέμα της 50ής Γιορτής των Αρίστων είναι τα 50χρονα της Οργάνωσης.

Έπαθλο ΟΠΑΠ «Ήθους & Προσφοράς»: Παναγιώτης Πετρίδης
Έπαθλο ΟΠΑΠ «Στέλιος Κυριακίδης»: Πιέρος Σωτηρίου
Έπαθλο ΟΠΑΠ «Μακρόχρονης και Εξαίρετης Προσφοράς»: Δρ. Μιχάλης Κρασιάς
Έπαθλo Unicars «Μηχανοκίνητου Αθλητισμού»: Bλαδίμηρος Τζιωρτζής
Έπαθλο Unicars «Special Olympics»: Η ομάδα καλαθόσφαιρας που έλαβε μέρος στο Ευρωπαϊκό Τουρνουά Ενοποιημένης Καλαθόσφαιρας Νέων
Έπαθλο Bank of Cyprus «Ανερχόμενα Ταλέντα»: Ιωσήφ Κεσίδης, Λάιλα Αμπντουλατίφ
Έπαθλο Hercules «Καρολίνα Πελενδρίτου» Κορυφαίοι Παρά-Αθλητές: Χρίστος Μισός
Έπαθλο «Γυναίκα και Αθλητισμός – Μαριάννα Ζαχαριάδη» του ΚΟΑ: Ελένη Ρωσσίδη
** Τιμητικές διακρίσεις στους Ηλίας Κουνελλές και Αντώνης Δημητρίου που έγιναν οι πρώτοι διαιτητές από την Κύπρο με συμμετοχή σε Eurobasket, όντας διαιτητής και κομισάριος αντίστοιχα στο Eurobasket 2022. Tιμητική διάκριση έλαβε και η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΚΟΚ) για την εξασφάλιση της διεξαγωγής ενός ομίλου του Eurobasket 2025 στην Κύπρο.

-O εκπρόσωπος Τύπου της ΑΕΚ, Κυριάκος Δημητρίου, παρέλαβε εκ μέρους του Ιβάν Τρισκόφσκι το Χρυσό Παπούτσι της ΕΑΚ, ως πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος για τη σεζόν 2021-22. Ο «Τρίσκο» δεν παρευρέθηκε λόγω του τραυματισμού του στη μέση.

-Βραβεύτηκαν Βαλεντίν Ρομπέρζ και Άντρη Βιολάρη, οι οποίοι αναδείχθηκαν Cytavision MVP Ποδοσφαιριστής και Cytavision MVP Ποδοσφαιρίστρια αντίστοιχα.

-Βραβεύτηκαν οι έντεκα ποδοσφαιριστές που αποτελούν την κορυφαία ενδεκάδα του 2022 (Α. Γιοβάνοβιτς, Β. Ρομπέρζ, Ν. Τόμοβιτς, Γ. Κβίντα, Α. Κρέσπο, Κ. Σαρφό, Ι. Κολ, Ο. Βαλακάρι, Ζάιρο, Ι. Πίττας, Α. Κακόριν).

-Κορυφαία ομάδα του 2022 αναδείχθηκε η ΑΕΚ Λάρνακας. Στη δεύτερη θέση ο Απόλλων, τρίτη η Εθνική Ανδρών Ενόργανης Γυμναστικής. Το βραβείο παρέλαβε ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Άντρος Καραπατάκης.

-Κορυφαία γυναικεία ομάδα οι Απόλλων Ladies. Δεύτερη η Εθνική 3Χ3 (καλαθόσφαιρα), τρίτη η Αναγέννηση Γερμασόγειας (καλαθόσφαιρα).

-Κορυφαία Αθλήτρια αναδείχθηκε η Κάλια Αντωνίου (κολύμβηση). Στη 2η θέση η Ολίβια Φωτοπούλου (στίβος), 3η η Μαριλένα Μαρκή (ιστιοπλοΐα), 4η η Μανωλίνα Κωνσταντίνου (πετοσφαίριση) και 5η η Άνα Σοκόλεβα (ρυθμική γυμναστική).

-Κορυφαίος Αθλητής αναδείχθηκε ο Μάριος Γεωργίου (ενόργανη γυμναστική). Στη 2η θέση ο Παύλος Κοντίδης (ιστιοπλοϊα), τρίτη θέση ο Ηλίας Γεωργίου (ενόργανη), τέταρτη θέση ο Μίλαν Τραΐκοβιτς (στίβος).

-Tο Αριστείο της ΕΑΚ απονέμεται στον Κυριάκο Ιωάννου.«Έκλεισε ένα κομμάτι της ζωής μου, αυτό του αθλητή. Πλέον είμαι προπονητής. Ευχαριστώ τη μητέρα μου και τον πατέρα μου για τη στήριξη. Το αφιερώνω στα δύο μου τα παιδάκια», δήλωσε ο Κυριάκος.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ