Θέση στις κατηγορίες του προέδρου της Τζένοα πήρε ο Μάικ Μενιάν, με τον τερματοφύλακα της Μίλαν να εκφράζει παράλληλα τη δημόσια συγγνώμη του στον άτυχο Εκουμπάν.
Με τον αγώνα ανάμεσα σε Τζένοα και Μίλαν να έχει μόλις ολοκληρωθεί, με την ομάδα του Πιόλι να φεύγει από το γήπεδο με τους τρεις βαθμούς της νίκης, ο πρόεδρος των Γενοβέζων έκανε δηλώσεις στο Sky Sport Italia και στο DAZN, χαρακτηρίζοντας το χτύπημα του Μενιάν στον Εκουμπάν στο 95 λεπτό της αναμέτρησης «δολοφονικό» και αναρωτήθηκε φωναχτά ποια θα είναι η τιμωρία του Γάλλου.
Θυμίζουμε ότι ο τερματοφύλακας της Μίλαν βγήκε τρέχοντας από την εστία του για να απομακρύνει την μπάλα έξω από τη μεγάλη περιοχή του, αλλά για να κάνει το άλμα, σήκωσε ψηλά το γόνατό του, βρίσκοντας επικίνδυνα τον Εκουμπάν στο στήθος και το πρόσωπο.
Μέσω δημόσιας ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Μάικ Μενιάν υπεραμύνθηκε του εαυτού του, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στις κατηγορίες του προέδρου της Τζένοα. «Zangrillo! Οι λέξεις έχουν νόημα. Αυτό που συνέβη χθες ήταν ένα ατύχημα, ίσως ένα λυπηρό ατύχημα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν «δολοφονικό». Σου εύχομαι τα καλύτερα για το μέλλον και ελπίζω να μην χρειαστεί ποτέ να βιώσεις αυτό για το οποίο μόλις με κατηγόρησες».